Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΝΟΔΕ Καβάλας | Συγχαρητήρια επιστολή στους συντελεστές για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή  (ΝΟΔΕ ) Καβάλας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ συγχαίρει τους  συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας που κατήγαγε ο τόπος μας με την ανά-δειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κλη-ρονομιάς της UNESCO.

Οι Φίλιπποι συναριθμούνται, πλέον,  στο σχετικό κατάλογο με άλλα μνημεία και αρχαιολογικές περιοχές στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η απόφαση αυτή που πάρθηκε ομόφωνα αναγνωρίζει  με το σκεπτικό της ως μοναδικά τα ιστορικά και πολιτιστικά γνωρίσματα των Φιλίππων και καθιστά την κληρονομιά αυτή και για την Ελλάδα και για την Καβάλα τιμητική και μοναδική.

Ενώνουμε τη χαρά μας με όλους τους Καβαλιώτες, τους Δημότες και το Δήμο Καβάλας, ο οποίος ανέδειξε και συντόνισε την όλη προσπάθεια, την Αντιπεριφέρεια Καβάλας ,τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού που στήριξαν με την ευαισθησία και τη γνώση τους το σχετικό φάκελο και όλους όσοι εμφανώς και αφανώς μέσω σχολίων, δημοσιευμάτων και άλλων πρωτοβουλιών υπερασπίστηκαν την πορεία προς την κατάκτηση του τελικού στόχου.

Η αναγνώριση αυτή προσδίδει στον τόπο μας επιπλέον χαρακτηριστικό στην ιστο- ρική του ταυτότητα  και συντελεί στην επιδιωκόμενη επιθυμία και προσπάθεια όλων για την ανάπτυξη και ανάδειξή του σε πόλο συνέχειας ενός  υψηλόφρονος-άλλωστε- πολιτι-στικού παρελθόντος.

Εκφράζουμε με την ευκαιρία αυτή και  την ευχή να έχουμε πάντοτε ως κάτοικοι της Καβάλας  παρόμοιες επιτυχίες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en