Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Ευρωπαϊκή κατασκήνωση για νέους στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος ανταλλαγής νέων

Σε ευρωπαϊκή κατασκήνωση στη Σαμοθράκη θα βρεθούν 21 έφηβοι από τη Σέτε (Γαλλία), το Neurupin (Γερμανία) και τη Σαμοθράκη από τις 23 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2016, στα πλαίσια διακρατικού προγράμματος ανταλλαγής νέων που διοργανώνει η Κοιν.Σ.Επ. Ζαθέη σε συνεργασία με Ευρωπαίους εταίρους από Γερμανία και Γαλλία.

Η ΚοινΣΕπ Ζαθέη σε συνεργασία με τους Decodanse (Γαλλία) και Interkurturelles Nezwerk (Γερμανία) υλοποιεί πρόγραμμα εκπαιδευτικών κατασκηνώσεων το οποίο θα υλοποιηθεί στις τρεις συνεργαζόμενες χώρες σε βάθος τριών χρόνων με τους ίδιους συμμετέχοντες. Στις κατασκηνώσεις συμμετέχουν νέοι ηλικίας 14-18 ετών ενώ σε κάθε κατασκήνωση συμμετέχουν 7 άτομα από κάθε χώρα.

Πριν τη φετινή κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη έγινε μία στο Brunne της Γερμανίας το 2015 με θέματα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την Ευρώπη, τους πρόσφυγες και τη φύση. Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν μαζί και δημιούργησαν ένα διαπολιτισμικό μονοπάτι μέσα σε ένα δάσος του Brunne αναπτύσσοντας καλλιτεχνικά τα παραπάνω θέματα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί το μονοπάτι για εκπαιδευτικούς λόγους τις επόμενες χρονιές από τα σχολεία της περιοχής. Ακολουθεί του χρόνου η τελευταία κατασκήνωση αυτής της φάσης που θα γίνει στη Σέτε της Γαλλίας.

Στη φετινή κατασκήνωση οι νέοι θα κατασκευάσουν μία ξύλινη μεταφερόμενη κυκλική σκηνή παραστάσεων μαζί με τον εκπαιδευτή Γιώργο Μασκαλίδη, την οποία θα παραδώσουν για χρήση στη Ζαθέη, στο κάμπινγκ της Πλατιάς. Η σκηνή θα χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις όπως χορός, θέατρο, μουσικές εκδηλώσεις, γιόγκα κ.α.

Επίσης θα ετοιμάσουν μια αυτοσχεδιαστική παράσταση με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας Μότα Μαριάνθης βασισμένη πάνω σε μεθόδους θεάτρου, χορού και τσίρκου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα της διαφορετικότητας. Ο γενικός τίτλος της συνεργασίας είναι «Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη» ενώ ο θεματικός γι αυτή τη χρονιά είναι «Ανακαλύπτοντας την ανθρώπινη γλώσσα μας». Ο στόχος έγκειται στο να αναγνωριστούν μέσα τους όλα τα κοινά χαρακτηριστικά που ενώνουν τους ανθρώπους όπως η γλώσσα του σώματος, η έκφραση μέσα από τη τέχνη, η φύση και η λειτουργία των συναισθημάτων, η ανάγκη για εργασία και για συνεργασία. Ανακαλύπτοντας την ενότητα ενώ την ίδια στιγμή αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου μέσα στο σύνολο.

Εκτός από τις παραπάνω κύριες δραστηριότητες οι νέοι θα περιπλανηθούν για να γνωρίσουν τη Σαμοθράκη με ποδηλασία, κολύμπι, πεζοπορία και θα κάνουν το γύρο του νησιού με το καραβάκι. Πρόκειται να επισκεφτούν την αρχαία και πρόσφατη ιστορία της Σαμοθράκης στον αρχαιολογικό χώρο και στη Χώρα. Τέλος σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών θα μάθουν να καταγράφουν την βιοποικιλότητα σ’ έναν από τους πολλούς υγροτόπους του νησιού μαθαίνοντας για την σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στις 2 Αυγούστου στις 20:00 στον πρώτο τομέα του κάμπινγκ της Πλατιάς οι νέοι θα παραδώσουν το έργο τους εγκαινιάζοντας τη σκηνή, παίζοντας την παράσταση που θα ετοιμάσουν κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.

Το πρόγραμμα των ευρωπαϊκών κατασκηνώσεων υλοποιείται στα πλαίσια του Ewoca3 (+) for everyone. Το Ewoca3 (+) for everyone είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο για την οικογένεια, τα παιδιά, τις γυναίκες και τους νέους και το Γαλλογερμανικό γραφείο νεολαίας, υποστηρίζεται επίσης από το Erasmus+ ενώ διοργανώνεται από το IBB, του Διεθνούς Οργανισμού για την Εκπαίδευση και την Ανταλλαγή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Η άφιξη στη Σαμοθράκη είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου. Οι 17 νέοι και 3 ομαδάρχες από το εξωτερικό θα ταξιδέψουν από τη Γερμανία και τη Γαλλία για να ξαναβρεθούν μετά από ένα χρόνο και να συνεργαστούν ξανά παίζοντας στους Βαράδες. Η κατασκήνωση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, έως τις 4 Αυγούστου. Αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία για συμμετοχή νέων της Σαμοθράκης σε ευρωπαϊκές ανταλλαγές.

Ένας από τους βασικότερους στόχους του προγράμματος είναι να δοθούν ευκαιρίες σε νέους με λιγότερες ευκαιρίες λόγω γεωγραφικής, κοινωνικής, οικονομικής ή σωματικής δυσκολίας. Επίσης στόχοι του προγράμματος είναι να ξεπεραστούν τα σύνορα, τα εμπόδια της επικοινωνίας λόγω διαφορετικής γλώσσας, κουλτούρας και της θρησκείας. Το πρόγραμμα ewoca3 (+) for everyone στηρίζει τη διαφορετικότητα και στέκεται απέναντι στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό δυναμικά και ευαισθητοποιημένα με σκοπό την εξάλειψη τους από την Ευρώπη.

Η Ζαθέη είναι η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείριση (Κοιν.Σ.Επ) στη Σαμοθράκη. Δημιουργήθηκε από πέντε νέους που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί με στόχο την προώθηση της τοπικής ταυτότητας της Σαμοθράκης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εκπαίδευση, διάδοση και εφαρμογή της αειφόρου ανάπτυξης, την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση, την άτυπη εκπαίδευση και τις ανταλλαγές νέων.

Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά

Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του κ. Περιφερειάρχη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την στιγμή που ανέλαβε τη Διοίκηση της Περιφέρειας, ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και ο κος Σχοινάς εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί.

Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε ενώπιον του κου Σχοινά το προφίλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιγράφοντας με αδρές γραμμές τον σχεδιασμό της Διοίκησης για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που γίνεται ώστε η επιδιωκόμενη ανάπτυξη να είναι ισόρροπη μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων και ανάλογη με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε μίας.

Παράλληλα ο κ. Περιφερειάρχης σημείωσε την ανάγκη να παραμένει αυξημένο το αίσθημα ασφάλειας στον Έβρο και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη συνεργεία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ΠΑΜΘ αποτελεί το σύνορό της.

Ο κος Σχοινάς από την πλευρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφει για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και είπε χαρακτηριστικά ότι «στην Θράκη τέμνονται όλες οι ανθρωποκεντρικές πολιτικές» που ως εκ της θέσης του υπηρετεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

Επεσήμανε για άλλη μία φορά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ως εκ του ρόλου της ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική των κρατών – μελών και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει, ενώ παρατήρησε ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον διακριτή.

Για τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» | Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης

Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης

  • Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης
  • Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά
  • 15 – 19 Απριλίου 2024, Πάρκο Ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολης

Από τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη, για να υλοποιήσουν από κοινού Δωρεάν Ολιστικές Δράσεις, για μικρούς και  μεγάλους.

Οι Ολιστικές Δράσεις περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας του Οργανισμού με το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α αλλά και δράσεις προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002,  με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Οι δράσεις στην Αλεξανδρούπολη υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε:

  • Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να εξερευνήσουν βιωματικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στο διαδικτυακό περιβάλλον, ενισχύοντας την κριτική τους σκέψη και αναπτύσσοντας αντανακλαστικά ανάληψης πρωτοβουλίας, ευθύνης και δράσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. Ο ψηφιακός και ο πραγματικός κόσμος, έχουν ισοδύναμη θέση στο πλαίσιο του προγράμματος. Από δραστηριότητες που προσκαλούν τα παιδιά να συνεργαστούν, να ανακαλύψουν και να σκεφτούν κριτικά γύρω από θέματα του ψηφιακού κόσμου, όπως είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και η προστασία τους, σε δραστηριότητες δημιουργίας με χειροπιαστά υλικά και δράσης στον πραγματικό κόσμο, τα παιδιά ενθαρρύνονται να διατηρούν μια ισορροπημένη και δημιουργική σχέση ανάμεσα στην ψηφιακή και πραγματική ζωή, αξιοποιώντας στοιχεία του πραγματικού κόσμου στον ψηφιακό και αντίστροφα. Μεθοδολογικά, το πρόγραμμα βασίζεται στη διερευνητική μάθηση, τη συνεργασία σε ομάδες, το παιχνίδι, καθώς επίσης τη δημιουργία με χρήση εργαλείων από τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την καθοδήγηση και με την παιδαγωγική επιμέλεια του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης και υλοποιείται στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς, δεσμευόμενοι για από κοινού ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων και παιδαγωγικών προσεγγίσεων που θα επιφέρουν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά και τους νέους σήμερα και θα μιλούν στη γλώσσα των παιδιών, ώστε να προλάβουν σοβαρές καταστάσεις, όπως είναι η κακοποίηση, ο εκφοβισμός, η ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λπ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στο: Πάρκο Ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολης.

Ημερομηνίες & Ώρες: Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Απριλίου, 09:00π.μ.–17:00μ.μ. για τη συμμετοχή σχολικών ομάδων μαθητών/τριών και 17:30 – 19:30 μ.μ. για τη συμμετοχή ομάδων ενηλίκων (γονέων/κηδεμόνων ή/και εκπαιδευτικών)

Πληροφορίες και ραντεβού:

Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων, καθώς επίσης των ενηλίκων (ατομικά ή ομαδικά), ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξανδρούπολης τηλ. 6933093794, 2551053043 και 2551022111.

  • Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, στον οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί και οι Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης».

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του εξεταζόμενου και για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών και δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 163.116 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ημερομηνίες & Ώρες: Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Απριλίου, 09:00π.μ.–17:00μ.μ.

Πληροφορίες και ραντεβού: Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  Δήμου Αλεξανδρούπολης, τηλ. 6933093794, 2551053043 και 2551022111

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en