ΚΑΒΑΛΑ

“Ναυάγησε” η επένδυση στο κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας

Ναυάγησε το μεγάλο project το οποίο θα άλλαζε οριστικά την όψη της παράλιας ζώνης της πόλης της Καβάλας, καθώς τερματίστηκε η συμβατικής σχέση της ΟΛΚ ΑΕ με την ανάδοχο εταιρία του έργου «ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΑΕ»

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ΑΕ, ο Οργανισμός προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης λόγω «παράβασης των υποχρεώσεων του αναδόχου, η οποία θα έχει ως συνέπεια την κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ΟΛΚ ΑΕ

«καταγγέλλει τη σύμβαση, όπως αυτή συνήφθη με την υπ’αριθμ.700/08-06-2012 πράξη παραχώρησης (η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. πρωτ. 8322.10/10/12/3-8-2012 πράξη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής ΔΟΛΕΛ-ΔΛΥ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου) και το πλήρες περιεχόμενο αυτής, όπως αυτή υπεγράφη από τον κ. Αδάμ Κοσμίδη, Πρόεδρο & Δ/νων Σύμβουλο της Ο.Λ.Κ Α.Ε και τον κ. Σωτήριο Γεωργούλια ως νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας “ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ Α.Ε.”, σύμφωνα με τη σχετική πρόνοια της Διακήρυξης (Όρος 11 γ΄) και τις οικείες διατάξεις του Αστικού Κώδικα (άρθρο 686 ΑΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 288 ΑΚ), για σπουδαίο λόγο, ο οποίος έγκειται, αφενός, στη μη εκτέλεση του Έργου εντός του ρητώς προβλεπόμενου συμβατικού χρόνου και, αφετέρου, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Αναδόχου προς την Ο.Λ.Κ Α.Ε.».

Από την πλευρά της η ανάδοχος εταιρία υπογραμμίζει μέσω επιστολής της ότι αναμένεται να ακολουθηθεί η νομική οδός με  την Ο.Λ.Κ για την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version