Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΟΛΚ: Εγκρίθηκε σύμβαση υποπαραχώρησης του λιμένα Φίλιππος Β΄

Η Ο.Λ.Κ Α.Ε ανακοινώνει πώς την Δευτέρα 11/09/2023 εγκρίθηκε ομοφώνως από το Διοικητικό Συμβούλιο, η Σύμβαση Υπό-Παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄, της Ο.Λ.Κ Α.Ε , μεταξύ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, του ΤΑΙΠΕΔ, της ΟΛΚ Α.Ε,  και της κοινοπραξίας ΣΑΡΙΣΑ ΥΠΟΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΙΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ & BLACKSUMMIT FINANCIAL GROUP INC, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ και της  ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Ένα απο τα σημαντικότερα βήματα για την αξιοποίηση του Εμπορικού Λιμανιού, ουσιώδης προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης της Καβάλας και ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώνεται αισίως, όπως είχε προγραμματιστεί.

Υπό το πρίσμα αυτό, η προσδοκώμενη εκτίναξη των λιμενικών δραστηριοτήτων σε βάθος χρόνου στην εγκατάσταση αυτή, εκτιμούμε πως θα οδηγήσει αναπόδραστα στην πληρέστερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του Λιμένος, στη διεύρυνση του διεθνούς ρόλου της πόλης, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στη διάχυση πολλαπλασιαστικών οφελών ποικιλότροπα στην οικονομία της περιοχής.

Φιλοδοξούμε και ελπίζουμε η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το εγχείρημα ολοκλήρωσης της υποπαραχώρησης της λιμενικής εγκατάστασης «Φίλιππος Β’» και να το ενσωματώσει λειτουργικά στον πυρήνα των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιφέρειας. Εξάλλου, είναι προφανές ότι η εν λόγω στόχευση υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα, στο μέτρο που ο εμπορικός λιμένας της Καβάλας δύναται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στο πλαίσιο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων αναγκών της Βαλκανικής αγοράς.

Ας σημειωθεί ότι για την απρόσκοπτη υλοποίηση της σύνθετης διαδικασίας αξιοποίησης, καταβλήθηκαν συστηματικές προσπάθειες από το προσωπικό και την διοίκηση της ΟΛΚ ΑΕ, υπό τις οδηγίες του ΤΑΙΠΕΔ, αποκλειστικού Μετόχου της εταιρείας μας.

Αδιαμφισβήτητα, από την πλευρά μας, ως διοίκηση της ΟΛΚ ΑΕ, δεσμευόμαστε να σταθούμε αρωγοί στην εξέλιξη της μείζονος αυτής επενδυτικής προσπάθειας, αλλά και συνεπείς θεματοφύλακες του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου.

Από τη Διοίκηση της Ο.Λ.Κ  Α.Ε.

Δείτε τι δήλωσε στο enanews.gr ο Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Άγγελος Βλάχος

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en