Quantcast
Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μ. Δέμπας | Η διαγραφή υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν στην πανδημία είναι το κλειδί

Για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βορειοελλαδίτικη πόλη, καθώς και για την επόμενη ημέρα της πανδημίας του κορωνοϊού μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Μάρκος Δέμπας, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με μία δέσμη μέτρων, που έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, να μπορέσει να αντιμετωπίσει τμηματικά μέχρι και σήμερα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αυτό δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε, είτε λέγεται Επιστρεπτέα, που έχουμε φτάσει στο νούμερο 6 σήμερα, περίπου 5,5-6 δισ. ευρώ έχουν δοθεί μέσω της Επιστρεπτέας με 50% μη επιστροφή, είτε αναστολή πληρωμών που πήγαν μέχρι τέλος του 2021, είτε ενίσχυση του εργοδοτικού κόστους και των εργαζομένων. Το ερώτημα είναι αν φτάνουν. Το μέγεθος της ζημιάς θα μπορέσουμε να το δούμε όταν θα έρθει σε κάποιους κανονικούς ρυθμούς η οικονομία, όπου εκεί θα γίνει ο απολογισμός πόσες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανοίξουν την επόμενη ημέρα ή εάν ανοίξουν, αν θα αντέξουν να είναι ανοιχτές ή μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες αναγκαστούν να κλείσουν. Επομένως σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση των μέτρων», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Μάρκος Δέμπας.

Σχετικά με τη διαγραφή οφειλών που έχουν δημιουργηθεί κατά την περίοδο της πανδημίας ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Καβάλας υπογραμμίζει: «Αυτό που ίσως μέχρι σήμερα η Ευρώπη δεν ήθελε να το ακούσει, βλέπουμε ότι αρχίζει να συζητείται. Ήδη τα Ευρω-Επιμελητήρια και ο Κώστας ο Μίχαλος που είναι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της χώρας μας συζητούν για τη διαγραφή χρέους, όπως το έχουν ονομάσει “forgiveness of debt”, που αυτό νομίζω θα είναι το κλειδί της συζήτησης των επόμενων μηνών».

«Προσπαθούμε τις επιχειρήσεις μας να τις στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Σίγουρα θέλουμε να τονώσουμε την εξωστρέφεια σε μία επιχείρηση, άρα προσπαθούμε να μπολιάσουμε τους επιχειρηματίες, να πάμε σε εκθέσεις. Βλέπουμε επίσης ότι το κομμάτι της συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης στελεχών, εργαζομένων, αλλά και των ίδιων των επιχειρηματιών σε νέες τεχνολογίες, σε θέματα πληροφορικής. Εκπαιδεύουμε περίπου 2.500 στελέχη κάθε χρόνο ως Επιμελητήριο δωρεάν για τις επιχειρήσεις που είναι μέλη μας», καταλήγει ο Μάρκος Δέμπας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90113

 

Πηγή: https://www.tourismtoday.gr/

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Γιάννης Βούρος: Από το σανίδι του θεάτρου στην “αρένα” της Ευρωβουλής με τους Δημοκράτες

Συνέντευξη στην εκπομπή Αναλυτής του ENA Channel παραχώρησε ο ηθοποιός με καταγωγή από την Καβάλα και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα “Δημοκράτες” Γιάννης Βούρος.

Δημοσιογράφος: Κύριε Βούρο, καλησπέρα σας και ευχαριστώ που δεχθήκατε να μιλήσουμε για την υποψηφιότητά σας στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Τι σας οδήγησε να αποφασίσετε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Γιάννης Βούρος: Καλησπέρα και σε εσάς. Η απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική ήταν αποτέλεσμα πολλών σκέψεων και συζητήσεων με φίλους και συναδέλφους. Η πολιτική είναι ένας τομέας όπου πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω σημαντικά, ειδικά σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται δυναμικές φωνές και νέες ιδέες. Η υποψηφιότητά μου με το κόμμα “Δημοκράτες” του Ανδρέα Λοβέρδου ήρθε φυσικά, καθώς μοιραζόμαστε κοινές αξίες και όραμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι σας εάν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Γιάννης Βούρος: Ο βασικός μου στόχος είναι να προωθήσω θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την παιδεία, δύο τομείς που θεωρώ κρίσιμους για την ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Επίσης, θέλω να εργαστώ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και να προωθήσω την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινη και πιο κοντά στους πολίτες της, καθώς επίσης και να εστιάσει στο κέντρο, και αυτό είναι κάτι που θα παλέψω να επιτύχω.

Δημοσιογράφος: Πώς κρίνετε το έργο του κόμματος “Δημοκράτες” μέχρι τώρα και πώς βλέπετε τη συνεργασία σας με τον Ανδρέα Λοβέρδο;

Γιάννης Βούρος: Το κόμμα “Δημοκράτες” είναι ένα νεοσύστατο κόμμα και μέχρι στιγμής ωστόσο έχει επιδείξει έναν συνεπή και σοβαρό πολιτικό λόγο, προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις για τα προβλήματα της χώρας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας πολιτικός με μεγάλη εμπειρία και γνώση, και πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να φέρουμε θετικές αλλαγές. Η συνεργασία μας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την κοινή μας επιθυμία να δούμε την Ελλάδα να προοδεύει.

Δημοσιογράφος: Πώς αντιμετωπίζετε την πρόκληση της πολιτικής σας καριέρας σε συνδυασμό με την ήδη επιτυχημένη καριέρα σας ως ηθοποιός;

Γιάννης Βούρος: Η αλήθεια είναι ότι η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να ισορροπήσω και τα δύο. Η υποκριτική μου έχει διδάξει την αξία της επικοινωνίας και της κατανόησης των ανθρώπων, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό και στην πολιτική. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά σε ό,τι κάνω, με την ελπίδα να συμβάλλω θετικά τόσο στον πολιτισμό όσο και στην πολιτική.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27-05-2024

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επιστημονική Ημερίδα Φαρμακοποιών για την φαρμακευτική φροντίδα της παχυσαρκίας και ενημέρωση για τις συνενώσεις φαρμακείων.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου  2024, στην κεντρική αίθουσα της “Μεγάλης Λέσχης”  και ώρα έναρξης 10:00, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για τους φαρμακοποιούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα & Σέρρες).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας, υπό τη αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ, στα πλαίσια συνέχισης του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα: “Παχυσαρκία & Συνενώσεις Φαρμακείων”.

Παρόντες στην ομιλία, θα είναι: ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακείου Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος  του ΙΔΕΕΑΦ  και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ζήκας

Από το Δελτίο Τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en