Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΩΥΣΙΔΟΥ | Πρόληψη από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

     Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού ελέγχου, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της ΠΑΜΘ, στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει το κοινό της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για τα μέτρα πρόληψης της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα, ως ακολούθως:

ü  Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα  ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).

ü  Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

ü   Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:

  • Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
  • Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.
  • Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

ü  Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες ( ντους ).

ü  Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα ( μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κλπ.

ü  Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:

  • Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
  •  Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.
  • Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

 

                                                                                                                       Μ.Ε.Π.

                                                                                             Η  ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤ.ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

                                                                                                                                          Κ.Α.Α.  

  

                                                                                                                    ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ                                                                          

                                                                                                         

 

 

 

 

 

  

  

                                                                                                             

 

                                                         

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις απατών τετελεσμένων και σε απόπειρα

Σε 3 περιπτώσεις κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά 3.500 ευρώ, 170 χρυσά νομίσματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας – Οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν προσποιούμενοι τον γιατρό ή τον αστυνομικό και ισχυρίζονταν ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί ή έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, υποκρινόμενοι ταυτόχρονα ακόμη και τον υποτιθέμενο συγγενή

Ειδικότερα σύμφωνα με το επίσημο αστυνομικό δελτίο της Αστυνομίας εξιχνιάσθηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε υποθέσεις απατών εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2024 σε βάρος ημεδαπών, στην πόλη της Καβάλας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για το αδίκημα της απάτης, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διακριβώθηκε ότι άγνωστος συνεργός τους τηλεφωνούσε σε πολίτες, προσποιούμενος είτε τον ιατρό είτε τον αστυνομικό και προφασιζόμενος αντίστοιχα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης ή ότι είχε προξενήσει τροχαίο ατύχημα και έχει νομικές συνέπειες τις οποίες μπορεί να αποφύγει απαιτούσε χρήματα για την παροχή των υπηρεσιών του, ενώ για να γίνει περισσότερο πειστικός, άγνωστη συνεργός του συνέδραμε κατά τις τηλεφωνικές κλήσεις, προσποιούμενη το συγγενικό πρόσωπο.

Με την παραπάνω μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν να πείσουν τρεις ημεδαπές να συγκεντρώσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 3500 ευρώ,  170 χρυσά νομίσματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα εναποθέσουν σε προκαθορισμένα σημεία, από τα οποίο οι δύο ημεδαποί δράστες τα παραλάμβαναν. Επιπλέον σε δύο ακόμη περιπτώσεις οι απατηλές πράξεις των δραστών έγιναν αντιληπτές και δεν ολοκληρώθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας | Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή τις ημέρες του Πάσχα

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων για τις Κοινότητες Προβατάς, Αναγέννηση, Βαμβακιά, Μονοκκλησιά, Οινούσα, Επτάμυλοι, Ελαιώνας, Άνω Βροντού, Ραχωβίτσα, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και ΒΙ.ΠΕ. θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου.

-Η προγραμματισμένη αποκομιδή τη Δευτέρα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) για τις Κοινότητες και Οικισμούς Μετόχι, Ξηρότοπος, Ορεινή, Χρυσοπηγή, Ιερά Μονή Βύσσιανης, Οινούσα, Επτάμυλοι, Ελαιώνας, ΒΙ.ΠΕ. Λευκώνας, Προβατάς, Βαμβακιά, και Μονοκκλησιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου.

-Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων για τις Κοινότητες Σκούταρι, Κάτω Καμήλα, Αδελφικό, Βαμβακούσα, Κουβούκλιο, Κωνσταντινάτο, Πεπονιά, Κουμαριά και Αγία Ελένη θα πραγματοποιηθεί κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου.

-Η προγραμματισμένη αποκομιδή την Δεύτερα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) για τις κοινότητες Κάτω Καμήλα, Αδελφικό, Βαμβακούσα, Κουβούκλιο, Σκούταρι (μισός οικισμός) και Κωνσταντινάτο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου.

,-Για την πόλη των Σερρών η αποκομιδή θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή για τα σύμμεικτα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, συμπληρωματικά θα γίνει αποκομιδή της ανακύκλωσης από συμβεβλημένο εργολάβο.

-Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα εκτελείται κανονικά το πρόγραμμα από τον συμβεβλημένο εργολάβο.

-Την Δευτέρα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης από το κέντρο της πόλης και περιφερειακά, μόνο όπου υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Θερμή παράκληση, όσοι επισκεφθείτε διάφορα σημεία του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, λίγο πριν αποχωρήσετε φροντίστε να καθαρίσετε το χώρο, πετώντας τα απορρίμματά σας στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων. «Ας κρατήσουμε καθαρό το περιβάλλον είναι δικαίωμα όλων μας».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη | 18χρονος στο Ηράκλειο κατήγγειλε τον νονό του ότι τον βίαζε από όταν ήταν 9 ετών

Ένας 18χρονος άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο νονός του, τον βίαζε από τα 9 του χρόνια μέχρι τα 12.

Η αστυνομία εδώ και καιρό ερευνούσε την καταγγελία και προσπαθούσε να στοιχειοθετήσει την υπόθεση μέχρι που χθες το βράδυ προχώρησε στη σύλληψη του 50χρονου ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος ασχολείται με τη μουσική και δίδασκε στο παιδί μουσική και με αυτό το πρόσχημα έβρισκε την ευκαιρία να βρεθεί πολλές στιγμές μόνος μαζί του.

Ο 18χρονος κατήγγειλε στις Αρχές ότι ο 50χρονος σήμερα νονός του ότι για τρία χρόνια στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών είχε μετατραπεί στον απόλυτο βασανιστή του. Ο νεαρός χρειάστηκε υποστήριξη για να βρει τη δύναμη να καταγγείλει όλα όσα είχε ζήσει.

Ο νεαρός πίστευε για χρόνια, ακόμη και ως έφηβος ότι εκείνος το είχε προκαλέσει και χρειάστηκε ψυχολογική στήριξη για να φανεί σήμερα δυνατός. Οι γονείς του 18χρονου βρίσκονται σε σοκ καθώς ο 50χρονος ήταν άνδρας της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Πηγή: protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en