Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας | Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή τις ημέρες του Πάσχα

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων για τις Κοινότητες Προβατάς, Αναγέννηση, Βαμβακιά, Μονοκκλησιά, Οινούσα, Επτάμυλοι, Ελαιώνας, Άνω Βροντού, Ραχωβίτσα, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και ΒΙ.ΠΕ. θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου.

-Η προγραμματισμένη αποκομιδή τη Δευτέρα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) για τις Κοινότητες και Οικισμούς Μετόχι, Ξηρότοπος, Ορεινή, Χρυσοπηγή, Ιερά Μονή Βύσσιανης, Οινούσα, Επτάμυλοι, Ελαιώνας, ΒΙ.ΠΕ. Λευκώνας, Προβατάς, Βαμβακιά, και Μονοκκλησιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου.

-Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων για τις Κοινότητες Σκούταρι, Κάτω Καμήλα, Αδελφικό, Βαμβακούσα, Κουβούκλιο, Κωνσταντινάτο, Πεπονιά, Κουμαριά και Αγία Ελένη θα πραγματοποιηθεί κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου.

-Η προγραμματισμένη αποκομιδή την Δεύτερα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) για τις κοινότητες Κάτω Καμήλα, Αδελφικό, Βαμβακούσα, Κουβούκλιο, Σκούταρι (μισός οικισμός) και Κωνσταντινάτο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου.

,-Για την πόλη των Σερρών η αποκομιδή θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή για τα σύμμεικτα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, συμπληρωματικά θα γίνει αποκομιδή της ανακύκλωσης από συμβεβλημένο εργολάβο.

-Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα εκτελείται κανονικά το πρόγραμμα από τον συμβεβλημένο εργολάβο.

-Την Δευτέρα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης από το κέντρο της πόλης και περιφερειακά, μόνο όπου υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Θερμή παράκληση, όσοι επισκεφθείτε διάφορα σημεία του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, λίγο πριν αποχωρήσετε φροντίστε να καθαρίσετε το χώρο, πετώντας τα απορρίμματά σας στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων. «Ας κρατήσουμε καθαρό το περιβάλλον είναι δικαίωμα όλων μας».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υποτονική κίνηση των καταναλωτών στις θερινές εκπτώσεις λόγο των αυξημένων θερμοκρασιών των ημερών.

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα, 8 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών φαίνεται να έχουν επηρεάσει αρνητικά την καταναλωτική κίνηση κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.

Η ζέστη αποθαρρύνει τους καταναλωτές από το να βγουν για ψώνια, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένες πωλήσεις για τα εμπορικά καταστήματα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Γιάννης Κελγιώργης, μίλησε στην κάμερα του Ena Channel και αναφερόμενος στην εκπτωτική περίοδο όπως τόνισε ο ίδιος, εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, η κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική. Ωστόσο, εκφράστηκε αισιόδοξα ότι το επόμενο διάστημα η κίνηση θα αυξηθεί.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Φωτιά στην περιοχή Σίτνα στη Δράμα

Φωτιά στην περιοχή Σίτνα της Δράμας ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 18/7.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, η φωτιά καίει δασική έκταση. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων από την 4η και 7η ΕΜΟΔΕ με πέντε οχήματα. Παράλληλα από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δέσποινα Βανδή: Χαμός στην Τουρκία, ακύρωσε τη συναυλία

Την εμφάνισή της στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Τσεσμέ αναγκάστηκε να ακυρώσει το βράδυ της Τετάρτης (17/7) η Δέσποινα Βανδή.

Η τραγουδίστρια είχε προγραμματίσει μια εμφάνιση με σκοπό τα έσοδα να δοθούν στον μη κυβερνητικό οργανισμό Turkish Education Foundation, ώστε να καταστεί εφικτό να δοθούν κάποιες υποτροφίες. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ακύρωσε την εμφάνισή της, καθώς, όπως σημειώνει η ίδια «δόθηκε εν αγνοία της πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση».

Σύφωνα με τουρκικά Μέσα, επί σκηνής υπήρχαν η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, τα οποία η Δέσποινα Βανδή ζήτησε να κατέβουν, πράγμα που δεν έγινε και η ίδια αρνήθηκε να βγει να τραγουδήσει.

Η σκηνή που θα τραγουδούσε η Δέσποινα Βανδή – Διακρίνεται η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ

Όπως αναφέρει η Habertürk, η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί, ανέβηκε στη σκηνή και υποστήριξε ότι η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να τραγουδήσει επειδή ήθελε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ συμπλήρωσε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ότι «πρέπει να αποχωρήσει από τα σύνορα της πόλης».

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από τα σύνορα αυτής της πόλης. Καμία δύναμη δεν μπορεί να επιχειρήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας ούτε την αφίσα του Ατατούρκ.Δεν μπορεί καν να το σκεφτεί αυτό. Η κυρία να φύγει από τα σύνορα. Ήρεμα και ειρηνικά όμως ελπίζω ότι δεν θα σκεφτεί ποτέ να κατεβάσει τη σημαία εκείνης της χώρας, που αποκτήθηκε με αίμα, σε όποια χώρα επισκεφτεί ξανά, τις σημαίες στην οποία έθαψαν πολλούς γιους»

Άλλα Μέσα δίνουν μία διαφορετική εκδοχή, αναφέροντας ότι η Ελληνίδα τραγουδίστρια ήθελε να βρίσκεται και η ελληνική σημαία στη σκηνή, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.

«Ζήτησε δίπλα στην τουρκική σημαία να μπει και η ελληνική. Ωστόσο, οι διοργανωτές της είπαν ότι δεν είχαν ελληνική σημαία στις ίδιες διαστάσεις με την τουρκική και απέρριψαν το αίτημά της. Τότε η Βανδή απάντησε ότι δεν είναι εχθρός των Τούρκων και του Ατατούρκ αλλά δεν μπορεί να ανέβει στην σκηνή και ότι πρέπει να σκεφτεί την καριέρα της», γράφει το İz Gazete.

Ο κόσμος οργισμένος με την ακύρωση της συναυλίας ξεκίνησε να τραγουδά τον ύμνο της Σμύρνης

Η πρόεδρος του παραρτήματος του Ιδρύματος στη Σμύρνη, δήλωσε ότι η τραγουδίστρια δεν μπορούσε να δώσει τη συναυλία για απρόβλεπτους λόγους την τελευταία στιγμή και ότι τα εισιτήρια θα μπορούσαν να επιστραφούν σε όσους τα ήθελαν.

Ο κόσμος, που βρέθηκε στο χώρο για να παρακολουθήσει την Ελληνίδα τραγουδίστρια, με την ανακοίνωση της απόφασής της και οργισμένος με την ακύρωση ξεκίνησε να τραγουδά τον ύμνο της Σμύρνης.

Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή

Σε ανάρτησή της στο Instagram η Δέσποινα Βανδή εξήγησε τι πραγματικά συνέβη στο Τσεσμέ και με ποιον τρόπο οι Τούρκοι ήθελαν να μετατρέψουν τη συναυλία σε ένα πολιτικό event.

«Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία μου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ανακοινώνω ότι για λόγους του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας που αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως μια συναυλία δίνοντάς της μια απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση δεν είναι δυνατό να συμβεί», έγραψε.

in.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en