Κόβετε τη μπαγκέτα σε λεπτές πλάγιες φέτες και τις φρυγανίζετε στο γκριλ του φούρνου για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αλείψτε τις φρυγανισμένες μπρουσκέτες με λίγο ανθότυρο, προσθέτουμε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ. Πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ντεκοράρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Για τη μαρμελάδα ντομάτα
Κόψτε τα κοτσάνια από τα ντοματίνια και με ένα αποφλοιωτή λαχανικών τα ξεφλουδίζετε. Κόψτε τις στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους με ένα κουταλάκι. Κόψτε τα μισά ντομάτα στη μέση και πάλι κατά μήκος, και στη συνέχεια κόψτε σε 3 ή 4 κομμάτια.
Ρίχνετε τα ντοματίνια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 1 1/2 ώρα ανακατεύοντας συχνά έως ότου η μαρμελάδα είναι γυαλιστερή και αρκετά παχύρρευστη. Έπειτα προσθέστε τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια αφήνετε την μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρά και αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα. Βάζετε στο ψυγείο.