Quantcast
Connect with us

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μουσικό Κουτί»: Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου

Οι Εκείνος & Εκείνος, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Sophie Lies στο «Μουσικό Κουτί».

Τραγούδια που αγαπάμε και πάντα μας συγκινούν έρχονται στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 22:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται το θρυλικό συγκρότημα Εκείνος & Εκείνος, τον δυναμικό ερμηνευτή Θοδωρή Μαυρογιώργη και την ξεχωριστή τραγουδοποιό της νεότερης γενιάς Sophie Lies.

Τρεις διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, με διαφορετικές μουσικές αναζητήσεις, που τις συνδέουν το πάθος και η αφοσίωση στη μουσική.

Μια βόλτα μες στα «Χειμωνιάτικα Μπαρ» όπου οι μουσικοί παίζουν το «Είσαι Ό,τι Έχω» και «Τα Λόγια Κομμάτια», διασκευάζουν το «Νυν και Αεί» του Σταύρου Ξαρχάκου και το «Πειρατικό Του Κάπτεν Τζιμ», ενώ από το Jukebox ακούγονται Roxette και Χρήστος Κυριαζής.

«Μες στα χειμωνιάτικα τα μπαρ, ο χειμώνας δένει στην ψυχή σου, όμως σαν την άνοιξη θα ‘ρθω και θ’ ανθίσω πάλι το κορμί σου…», τραγουδούν οι Εκείνος & Εκείνος και η νοσταλγία κατακλύζει τον χώρο.

«Το όνομα Εκείνος & Εκείνος το εμπνευστήκαμε από την ομώνυμη σειρά του Κώστα Μουρσελά που έκανε αίσθηση το ’70. Ήταν δύο φίλοι που έβλεπαν διαφορετικά τη ζωή και αυτά που ήθελαν να πουν τα πέρναγαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Στην ουσία ταυτιστήκαμε με την “τρέλα” των ηρώων», λένε στη συνέντευξή τους ο Νίκος Καλλίνης και ο Κώστας Λογοθετίδης.

Οι Εκείνος & Εκείνος ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία στα τέλη της δεκαετίας το ’80 και έγραψαν τη δική τους ιστορία με τραγούδια που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, είτε τα ερμήνευσαν οι ίδιοι είτε τα εμπιστεύτηκαν σε σπουδαίους τραγουδιστές.

«Τα Λόγια Κομμάτια» είναι το επόμενο τραγούδι του συγκροτήματος που καταφέρνει να ταξιδέψει το πλατό πίσω στο παρελθόν.

Ο “Superman” Θοδωρής Μαυρογιώργης ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία με τον ξάδερφό του, Λάμπη Κουντουρόγιαννη και το συγκρότημά τους Wedding Singers, παράλληλα όμως ακολουθεί και την προσωπική του πορεία.

«Ο “Superman” είναι οι φίλοι μας, οι γονείς μας και οι σύντροφοί μας, είναι ένα τραγούδι που μιλάει για την απώλεια, τη μνήμη και την απώλεια της μνήμης. Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκα που δεν ήξερα ότι υπάρχουν περίπου 200.000 άνθρωποι που νοσούν από Αλτσχάιμερ», λέει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης.

Το κέρμα που ρίχνει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης στο Jukebox είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Ερμηνεύει τη χορευτική επιτυχία «Crying At the Discoteque» των Alcazar και μπαίνουν όλοι στον ρυθμό.

H Μαρία Σαχπασίδη μεταμορφώνεται σε Sophie Lies και μπορεί να λέει «Ψέματα» μα γράφει τραγούδια αληθινά, με ιδιαίτερο στίχο και μουσική που ταιριάζουν σε «Μεγάλα παιδιά».

«Αισθανόμουν μια ανασφάλεια να παρουσιαστώ με το κανονικό μου όνομα και προέκυψε το Sophie, διότι ήθελα τα εγχείρημά μου να έχει ένα γυναικείο όνομα. Το Lies, πάλι, είναι η συγκίνηση που νιώθω για το πώς μαθαίνουμε αληθινά πράγματα μέσα από το ψέμα ενός μύθου ή μιας ιστορίας», εξηγεί.

Η νεαρή ερμηνεύτρια θυμάται το τραγούδι «Φοβάμαι (Δεν Είναι Ο Κόσμος Σου Αυτός)», που ερμήνευσαν το 2005 οι Ρόδες με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, οι Φίλοι του Κουτιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, στις 22:00, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

Πηγή: simpleradio.gr

Click to comment

Απάντηση

LIFESTYLE

Eurovision 2024 | Απίστευτο και όμως αληθινό – Η EBU προσπάθησε να σώσει το φιάσκο της Σάττι!

Η Μαρίνα Σάττι τερμάτισε στην 11η θέση της φετινής Eurovision, χωρίς να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι άνθρωποι της EBU αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πρόβας της Μαρίνας Σάττι πλησίασαν την ελληνική αποστολή και της συνέστησαν να μην κάνει μονοπλάνο την εμφάνιση γιατί αφενός είναι σκοτεινό και αφετέρου δεν φαίνεται καλά το χορευτικό.

Δυστυχώς, όπως φάνηκε άλλωστε, η ελληνική αποστολή έμεινε στην απόφασή της, με αποτέλεσμα να έρθει η 11η θέση.

newsbomb

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρίνα Σάττι | «Ανά τρεις ώρες έπαιρνα φάρμακα – Μέχρι τον τελικό της Eurovision πρέπει να το βουλώσω και να ξεκουραστώ»

Η Μαρίνα Σάττι, αν και άρρωστη, πέρασε στον τελικό της Eurovision 2024 με το «Ζάρι» της. Η τραγουδίστρια κατέκτησε μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 11 Μαΐου.

Η Μαρίνα Σάττι έκανε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τον Β’ Ημιτελικό του μουσικού διαγωνισμού. Mίλησε όμως και στους Έλληνες δημοσιογράφους.

«Ήμουν άρρωστη, κάθε τρεις ώρες ειλικρινά δεν καταλαβαίνεις τι έχω πάρει από φάρμακα! Είχα φουλ φόβο ότι μπορεί να μην έχω φωνή σήμερα. Ήρθα χαλαρά και είπα θα το πάμε τελείως χαλαρά και για πλάκα. Βγήκαν κάποια πράγματα που μας άρεσαν. Όταν ανέβηκα δεν κατάλαβα τι έγινε, δεν είχα έλεγχο, ούτε ήξερα πώς τραγούδησα. Ελπίζω να είμαι πιο ψύχραιμη στον τελικό. Το μαλλί το φτιάξαμε το μεσημέρι. Πρέπει να ξεκουραστώ αύριο. Να το βουλώσω λίγο, να φτιάξω τη φωνή μου. Πιστεύω ότι θα είμαι πιο ψύχραιμη. Να πούμε να έχουμε ωραία ενέργεια» είπε η Μαρίνα Σάττι.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurovision 2024 | Απόψε ο β’ ημιτελικός με Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου

Το βράδυ της Πέμπτης διεξάγεται ο β’ Ημιτελικός του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Πότε θα ανέβει η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή για το “ZARI”.

Η μεγάλη στιγμή της Μαρίνας Σάττι  στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έφτασε. Μετά με τη διεξαγωγή του Α’ Ημιτελικού την Τρίτη, σήμερα λαμβάνει χώρα το δεύτερο μέρος της ημιτελικής φάσης με την ελληνική συμμετοχή και το “ZARI”.

Στις 22:00, η Μαρίνα και οι χορευτές που την πλαισιώνουν, Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Βασίλης Καραγιάννης, Ειρήνη Δαμιανίδου, καθώς και η Ερασμία Μαρκίδη στα φωνητικά, θα ανέβουν στη σκηνή του Malmö Arena για τον Β’ Ημιτελικό, όπου η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 3η θέση.

Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en