Quantcast
Connect with us

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μουσικό Κουτί»: Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου

Οι Εκείνος & Εκείνος, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Sophie Lies στο «Μουσικό Κουτί».

Τραγούδια που αγαπάμε και πάντα μας συγκινούν έρχονται στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 22:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται το θρυλικό συγκρότημα Εκείνος & Εκείνος, τον δυναμικό ερμηνευτή Θοδωρή Μαυρογιώργη και την ξεχωριστή τραγουδοποιό της νεότερης γενιάς Sophie Lies.

Τρεις διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, με διαφορετικές μουσικές αναζητήσεις, που τις συνδέουν το πάθος και η αφοσίωση στη μουσική.

Μια βόλτα μες στα «Χειμωνιάτικα Μπαρ» όπου οι μουσικοί παίζουν το «Είσαι Ό,τι Έχω» και «Τα Λόγια Κομμάτια», διασκευάζουν το «Νυν και Αεί» του Σταύρου Ξαρχάκου και το «Πειρατικό Του Κάπτεν Τζιμ», ενώ από το Jukebox ακούγονται Roxette και Χρήστος Κυριαζής.

«Μες στα χειμωνιάτικα τα μπαρ, ο χειμώνας δένει στην ψυχή σου, όμως σαν την άνοιξη θα ‘ρθω και θ’ ανθίσω πάλι το κορμί σου…», τραγουδούν οι Εκείνος & Εκείνος και η νοσταλγία κατακλύζει τον χώρο.

«Το όνομα Εκείνος & Εκείνος το εμπνευστήκαμε από την ομώνυμη σειρά του Κώστα Μουρσελά που έκανε αίσθηση το ’70. Ήταν δύο φίλοι που έβλεπαν διαφορετικά τη ζωή και αυτά που ήθελαν να πουν τα πέρναγαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Στην ουσία ταυτιστήκαμε με την “τρέλα” των ηρώων», λένε στη συνέντευξή τους ο Νίκος Καλλίνης και ο Κώστας Λογοθετίδης.

Οι Εκείνος & Εκείνος ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία στα τέλη της δεκαετίας το ’80 και έγραψαν τη δική τους ιστορία με τραγούδια που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, είτε τα ερμήνευσαν οι ίδιοι είτε τα εμπιστεύτηκαν σε σπουδαίους τραγουδιστές.

«Τα Λόγια Κομμάτια» είναι το επόμενο τραγούδι του συγκροτήματος που καταφέρνει να ταξιδέψει το πλατό πίσω στο παρελθόν.

Ο “Superman” Θοδωρής Μαυρογιώργης ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία με τον ξάδερφό του, Λάμπη Κουντουρόγιαννη και το συγκρότημά τους Wedding Singers, παράλληλα όμως ακολουθεί και την προσωπική του πορεία.

«Ο “Superman” είναι οι φίλοι μας, οι γονείς μας και οι σύντροφοί μας, είναι ένα τραγούδι που μιλάει για την απώλεια, τη μνήμη και την απώλεια της μνήμης. Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκα που δεν ήξερα ότι υπάρχουν περίπου 200.000 άνθρωποι που νοσούν από Αλτσχάιμερ», λέει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης.

Το κέρμα που ρίχνει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης στο Jukebox είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Ερμηνεύει τη χορευτική επιτυχία «Crying At the Discoteque» των Alcazar και μπαίνουν όλοι στον ρυθμό.

H Μαρία Σαχπασίδη μεταμορφώνεται σε Sophie Lies και μπορεί να λέει «Ψέματα» μα γράφει τραγούδια αληθινά, με ιδιαίτερο στίχο και μουσική που ταιριάζουν σε «Μεγάλα παιδιά».

«Αισθανόμουν μια ανασφάλεια να παρουσιαστώ με το κανονικό μου όνομα και προέκυψε το Sophie, διότι ήθελα τα εγχείρημά μου να έχει ένα γυναικείο όνομα. Το Lies, πάλι, είναι η συγκίνηση που νιώθω για το πώς μαθαίνουμε αληθινά πράγματα μέσα από το ψέμα ενός μύθου ή μιας ιστορίας», εξηγεί.

Η νεαρή ερμηνεύτρια θυμάται το τραγούδι «Φοβάμαι (Δεν Είναι Ο Κόσμος Σου Αυτός)», που ερμήνευσαν το 2005 οι Ρόδες με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, οι Φίλοι του Κουτιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, στις 22:00, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

Πηγή: simpleradio.gr

Click to comment

Απάντηση

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιάννης Πάριος – Δήμητρα Γαλάνη | Θα τραγουδήσουν ξανά μαζί μετά από χρόνια

Είναι να συμφωνήσουν ο Γιάννης Πάριος και η Δήμητρα Γαλάνη στο να τραγουδήσουν μαζί στο θέατρο <<Παλλάς>> και να μας χαρίσουν πολύ ωραίες στιγμές τον Ιανουάριο του 2024 .Και οι δύο τραγουδιστές έχουν πει ναι σε όλα (εκτός από τις ημερομηνίες). Αν γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα οι εμφανίσεις τους θα είναι Sold out.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

ΜΟΥΣΙΚΗ

3η Χορωδιακή Συνάντηση Βισαλτίας 19 & 20 Μαΐου 2023

Το ΔΗΚΚΠΠΠΑ και η Χορωδία του Δήμου Βισαλτίας η «Γερακίνα», διοργανώνουν την 3η Χορωδιακή Συνάντηση Βισαλτίας, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας.

Η εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός, ξεκίνησε να πραγματοποιείται το 2018 με πρωτοβουλία της χορωδίας του Δήμου Βισαλτίας η «Γερακίνα», σε μια προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ χορωδιών και της δημιουργίας νέων γνωριμιών. Μετά την επιτυχία της περασμένων Χορωδιακών Συναντήσεων, φέτος στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δέκα νέες χορωδίες με πλούσιο ρεπερτόριο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου- Λυκείου Νιγρίτας την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου στις 6:30 μ.μ..

Παρασκευή 19/5 ώρα 18:30

  • Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού ο “Κλειγένης¨
  • Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορδελιού Ευόσμου της Δ.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού
  • Σύμπραξη Χορωδιών Θρακικής Εστίας – Καλών Δέντρων και Προβατά
  • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ορφέως Νέου Σκοπού
  • Μικτή Χορωδία Δήμου Βισαλτίας “Η Γερακίνα”
  • Σύμπραξη Χορωδιών “Μίκης Θεοδωράκης” του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Στεφανινών και Χορωδίας Γυναικών Αρέθουσας

Σάββατο 20/5 ώρα 18:30

  • Χορωδία Βαμβακόφυτου
  • Σύμπραξη Χορωδιών Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου κ’ Μεθοδίου Νέας Πολιτείας Ευόσμου και Συλλόγου Φίλων Μουσικής Μελισσοχωρίου
  • Σύμπραξη Χορωδιών Σουρωτής και Δημιουργικού Συλλόγου Γυναικών Νεάπολης Συκεών “Εστία”
  • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελιών Δήμου Πέλλας
  • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου Δήμου Παιονίας

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus με τίτλο: “Theatre-A common language to express ourselves”.

Στο πλαίσιό του, αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στην Καβάλα μαθητές από Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο, οι οποίοι θα συμπράξουν με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας επί σκηνής σε μία θεατρική παράσταση με τίτλο: «Elements – 5 countries, 4 elements, one original music play».

Η πρωτότυπη αυτή σύμπραξη θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» την Παρασκευή 12.05.2023 στις 20:00.

Επιπλέον το Σάββατο 13.05.2023 στις 21.00, επίσης στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το «Σύνολο Έκφρασης και Δημιουργίας» του Μουσικού σχολείου Καβάλας θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική σύνθεση για τα τέσσερα στοιχεία της φύσης με τίτλο «ΠΑΡΑ…ΜΥΘΟΙ».

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2510247190

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en