ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με χρήματα των Δικηγορικών Συλλόγων ζεσταίνεται προσωρινά το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής

Πέρσι τέτοια εποχή ελλείψει θέρμανσης σε συνδυασμό με την επικράτηση ακραίων καιρικών φαινομένων είχε ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων για μία ημέρα.

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε προβληματική αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά η θέρμανση του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, με τα παράπονα να εκφράζονται στον “Χ” και τις πληροφορίες να θέλουν τη διενέργεια …εράνου μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας για την αγορά πετρελαίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύνολο των έξι Δικηγορικών Συλλόγων Αν. Μακεδονίας και Θράκης συνέδραμε οικονομικά για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να ζεσταθεί προσωρινά το κτίριο. Ο σύλλογος της Κομοτηνής, που έχει την έδρα του εντός του Δικαστικού Μεγάρου, συνέδραμε με λίγα περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τους υπόλοιπους συλλόγους που έδωσαν ισόποση βοήθεια. Η προμήθεια πετρελαίου δεν έγινε εγκαίρως, με τις πληροφορίες να θέλουν την έλλειψη πιστώσεων ως την αιτία αυτής της κατάστασης. 

Θυμίζουμε ότι πέρσι τέτοια εποχή ελλείψει θέρμανσης σε συνδυασμό με την επικράτηση ακραίων καιρικών φαινομένων είχε ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων για μία ημέρα και συγκεκριμένα την 11η Ιανουαρίου. Τότε η επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών σε συνάρτηση με το ότι το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης μας ήταν χωρίς θέρμανση, με τους υπαλλήλους και δικαστές να προσπαθούν να ζεσταθούν με ηλεκτρικά και άλλα σώματα, έκανε το κρύο αφόρητο μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Με ανακοίνωση του Εφετείου Θράκης δεν λειτούργησαν εκείνη τη μέρα τα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια της ημέρας αυτής με άμεση συνέπεια τη ματαίωση όλων των δικάσιμων των ανωτέρω δικαστηρίων της Εφετειακής Περιφέρειας Θράκης. Οι ματαιωθείσες υποθέσεις είχαν επαναπροσδιοριστεί μερίμνει των αρμοδίων δικαστικών λειτουργών.
 

 xronos.gr
 
 
 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version