Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκες και δικαστικές υπηρεσίες ως τη 1 το μεσημέρι

Συνεχίζονται από σήμερα και ως την Παρασκευή οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων. Γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Ο κάθε σύλλογος αποφασίζει τις ώρες της αποχής από την εργασία, προσθέτει στα θεσμικά και βασικά αιτήματα και αυτά που υπάρχουν ειδικότερα σε κάθε νομό. Αυτό για τις υπηρεσίες του Νομού Καβάλας σημαίνει ότι από σήμερα ως την Παρασκευή (21 Φεβρουαρίου) αυτές θα λειτουργούν ως τη 1 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα υπάρχει αποχή έως το τέλος του ωραρίου.

Η αποχή αφορά και τους γραμματείς στις δίκες. Κατόπιν τούτου τα δικαστήρια θα δικάζουν υποθέσεις ως τη 1 το μεσημέρι. Προχθές Δευτέρα δικηγόροι της Καβάλας που είχαν υποθέσεις στην Κομοτηνή (Εφετείο) ταλαιπωρήθηκαν. Πήγαν έγκαιρα στο δικαστήριο αλλά οι υπάλληλοι του Εφετείου έκαναν αποχή το πρωί. Έτσι τα δικαστήρια άργησαν να ξεκινήσουν.

Για το σύλλογο δικαστικών υπαλλήλων της Καβάλας εκτός από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας υπάρχουν και αιτήματα για την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού στο Ειρηνοδικείο της Θάσου με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Χθες τα δικαστήρια δεν έγιναν στην Καβάλα λόγω 24ωρης αποχής των δικηγόρων.

*Με ανακοίνωση του ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Καβάλας κάνει γνωστό ότι:

Η Γενική συνέλευση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας στην από 17/02/2020 συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΟΔΥΕ και συγκεκριμένα: Από την Τετάρτη 19/02/2020 έως και την Παρασκευή 21/02/2020 οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ν. Καβάλας θα προβούν σε ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ κατά τις ώρες 13:00-15:00 χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15:00 μ.μ., όλων των εργασιών και συνεδριάσεων (συνθέσεις των Δικαστηρίων, εξυπηρέτηση Δικηγόρων, κοινού) των Δικαστικών υπηρεσιών και σχηματισμών του Ν. Καβάλας με κύριο αίτημα την άμεση πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων και κατά απόλυτη προτεραιότητα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΑΣΟΥ, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του, με παράταση ισχύος του πίνακα επιτυχόντων ΔΕ Γραμματέων της προκήρυξης 8Κ/2017, την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και την προκήρυξη νέων διαγωνισμών προσλήψεων.

proininews

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en