Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με το δίλημμα Πρόεδρος ή εκλογές προχωρά το Μαξίμου

Μετά το «φτωχό» αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας δύο είναι τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα

Οι πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου βρίσκονται πλέον ξεκάθαρα πάνω στο τραπέζι μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όπου συγκεντρώθηκαν 160 θετικές ψήφοι.

Το σενάριο που διακινείται από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει μέχρι τέλους με ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Μπορεί χθες το βράδυ το βασικό σενάριο να ήθελε υποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά στις πολλές πιέσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή τακτικής, προκειμένου να υπάρξει μία ελάχιστη συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατόπιν να δρομολογηθούν οι επόμενες εκλογές, εντός του 2015, ωστόσο φαίνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου σκληραίνει τη στάση του.

«Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ή εκλογές» είναι πλέον το βασικό σενάριο στο οποίο επιμένουν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως φαίνεται ότι δεν συζητά κανένα εναλλακτικό ενδεχόμενο που πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απορρίπτει και την αλλαγή του Σταύρου Δήμα μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας αλλά και την κυβέρνηση ειδικού σκοπού και την προσδιορισμό ημερομηνίας εθνικών εκλογών εντός του 2015

Μέσα σε αυτό το σκηνικό αναμένονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά για να καταφέρει να συγκεντρώσει 180 βουλευτές.

Το ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στη συνάντηση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Πρόσκληση στα κόμματα του συνταγματικού τόξου για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «και μετά ανάλογα με τις συνθήκες βλέπουμε πώς θα πορευθεί η χώρα», ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, «φωτογραφίζοντας» τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μία διαδικασία συναίνεσης, δεν είναι μηχανισμός πόλωσης και τεχνητής πρόκλησης εκλογών».

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία και υπογράμμισε την ανάγκη μίας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου.

Οι 127 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Την ίδια ψήφο έδωσαν και πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές – οι προερχόμενοι από την ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου, ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Γιώργος Νταβρής και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης.

“Παρών” στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, δήλωσαν – σύμφωνα και με τις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων – οι 70 παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (η ‘Αννα Χατζησοφιά δεν παραβρέθηκε στην ψηφοφορία, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό), οι 12 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ, οι 10 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς και οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Την ίδια στάση κράτησαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Βύρων Πολύδωρας (προερχόμενος από την ΝΔ), Πέτρος Τατσόπουλος (προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ), Μίμης Ανδρουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Θεόδωρος Παραστατίδης (προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ), Βασίλης Καπερνάρος, Μίκα Ιατρίδη, Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς και Γιάννης Κουράκος (προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ), και οι Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, και Βασίλης Οικονόμου (προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ).

Σε διαφορετική ανάγνωση του αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησαν, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις οι μεν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν στην πλειοψηφία τους το αποτέλεσμα ως αναμενόμενο και προσβλέπου στην τρίτη ψηφοφορία, οι δε αντιπολιτευόμενοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι ο στόχος των 180 βουλευτών είναι πλέον ανέφικτος και ότι η χώρα «βαδίζει» προς εκλογές.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα τόνισε όμως ότι το αποτέλεσμα ήταν μικρότερο από εκείνο που και η ίδια περίμενε προσθέτοντας με νόημα ότι χρειάζεται πλέον να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος σχολιάζοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το αποτέλεσμα είπε ότι δεν δημιουργείται δυναμική εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και χαρακτήρισε τον αριθμό των 160 βουλευτών “φτωχό” προσθέτοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για εθνική συνεννόηση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι η τρίτη θα είναι η κρίσιμη ψηφοφορία προβλέποντας ότι τα χαρακτηριστικά της θα είναι εντελώς διαφορετικά με αυτά της πρώτης. Τόνισε δε πως το σενάριο αλλαγής υποψηφίου αδικεί τον Σταύρο Δήμα.

Ο Σπ. Λυκούδης που εξ αρχής είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε πως το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει τελικά συνεννόηση.

«Υπάρχει περιθώριο για πολιτικές κινήσεις και διακομματικές ζυμώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την υπάρχουσα Βουλή», εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας είπε ότι «το αποτέλεσμα θα είναι στις 29 Δεκεμβρίου, όχι σήμερα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε ότι το αποτέλεσμα είναι «μπετόν αρμέ. Περίμενα κάτι παραπάνω. Στην τρίτη ψηφοφορία όλα παίζονται, εκτός από αλλαγή προσώπου. Δεν νομίζω ότι ο Σταύρος Δήμας είναι ένα πρόσωπο που το πολίτευμα θα έπρεπε να του συμπεριφερθεί έτσι».

Ερωτηθείς για τα σενάρια κυβερνήσεων ειδικού σκοπού και ορισμό ημερομηνίας εκλογών με αντάλλαγμα την εκλογή Προέδρου, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι «όλα συζητούνται. Πρέπει να πάμε σε συναινετικό κλίμα. Πρέπει όλοι να ρίξουμε νερό στο κρασί μας. Από κει και πέρα «ίδωμεν». Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε συναινετική διαδικασία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ερωτηθείς για το πώς κρίνει το αποτέλεσμα απάντησε με ποδοσφαιρικούς όρους: «Δοκάρι! Η μπάλα δεν βγήκε έξω αλλά ούτε στα δίχτυα μπήκε».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι «το ζητούμενο είναι να υπάρχει στην τρίτη ψηφοφορία η απαιτούμενη πλειοψηφία». Στο ερώτημα εάν ήταν χαμηλότερο των προσδοκιών το αποτέλεσμα είπε ότι «εξαρτάται από το που έβαζε ο καθένας τον πήχη. Πιστεύω ότι μέχρι την τελευταία ψηφοφορία οι βουλευτές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε ότι «το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των κυβερνητικών προσδοκιών. Είναι ανέφικτος ο στόχος των «180». Το παρασκήνιο πρέπει να πάρει τέλος. Η μόνη ομαλότητα είναι οι εκλογές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είπε ότι «το αποτέλεσμα είναι ένα πρώτο βήμα κατάρρευσης της κυβέρνησης. Νομίζω ότι η κυβέρνηση περίμενε πιο πολλές ψήφους, τουλάχιστον 165 για να δημιουργήσει επικοινωνιακό κλίμα, ένα κλίμα ότι μέχρι την τρίτη ψηφοφορία μπορεί να επιτευχθεί το «180». Νομίζω ότι σήμερα ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για εκλογές τις οποίες εμείς ζητάμε και θα τις κερδίσουμε».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, που ψήφισε υπέρ του Στ.Δήμα, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «εντυπωσιακό αλλά αναμενόμενο. Η κυβέρνηση περίμενε μία-δύο ψήφους παραπάνω. Νομίζω ότι θα αλλάξουν πολλά στις επόμενες δύο ψηφοφορίες». Σε ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει το πρόσωπο του υποψήφιου Πρόεδρου, είπε ότι δεν το ξέρει και ότι «θα δούμε».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής που επίσης υπερψήφισε τον Στ.Δήμα, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι την τρίτη ψηφοφορία. Η χώρα δεν πρέπει να πάει για εκλογές. Εγώ αυτό διαβάζω. Ή να πάει για εκλογές εφόσον η αντιπολίτευση που θέλει να μείνει στην Ευρώπη πει την αλήθεια στον κόσμο: Να συνεχίσει το νήμα, από εκεί που το αφήνει η άλλη (κυβέρνηση). Δηλαδή να υπογράψει μνημόνιο ή κάποιου είδους τέτοια συμφωνία. […] Εκτιμώ ότι κάτι θα αλλάξει στις επόμενες ψηφοφορίες από αυτά που άκουσα, ιδιαίτερα στην τρίτη (ψηφοφορία). Πρόσωπο δεν θα αλλάξει αλλά πιστεύω ότι από την επόμενη (σ.σ. δεύτερη) ψηφοφορία το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό».

Η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, που στήριξε την υποψηφιότητα Δήμα, απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, είπε: «Αυτό πρέπει να το απευθύνετε σε κάποιον κυβερνητικό. Εγώ ψήφισα υπέρ, η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω υπέρ. Το είχα πει. Έχω στείλει και σχετική επιστολή και σας παραπέμπω σε αυτήν. Μπορεί κάτι να γίνει και να αλλάξει την τελευταία στιγμή».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου που δήλωσε «παρών» είπε ότι «το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Ήταν χαμηλός ο αριθμός των βουλευτών υπέρ του κ. Δήμα, ωστόσο έχουμε δύο ψηφοφορίες ακόμα».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας , που και αυτός δήλωσε «παρών» περιορίστηκε να δηλώσει ότι το αποτέλεσμα ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο».

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Κασσελάκης από Δράμα: Στις ευρωεκλογές στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην πόλη της Δράμας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσης της Κουμουνδούρου ο κ. Κασσελάκης «έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ κατά την υποδοχή του δέχτηκε ως δώρο κι ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της πόλης».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου, με την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου, παρουσίασαν τα αποτέλεσμα της εργασίας τους πάνω στο κρασί.

Κασσελάκης: «Στείλτε μήνυμα στις Ευρωεκλογές»
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας. Αφού άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τις συγκοινωνίες, τόνισε: «Η χώρα έχει κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις υποδομές, στείλτε της ένα μήνυμα. Τόσα χρήματα χάνονται σε σπατάλη του κράτους, είτε πρόκειται για ψηφιακά έργα, τα οποία ερευνά τώρα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είτε για την Πολιτική Προστασία, για ζημιές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είτε πρόκειται για σπατάλη ακόμα και στα νοσοκομεία, που πληρώνουν πιο πολλά τώρα σε εργολάβους αντί στους νοσηλευτές, στις καθαρίστριες, σε φύλαξη. Υπάρχει η χρηστή διοίκηση κι η υπάρχει και η σπατάλη. Ας κάνουν τα έργα εδώ, αν πραγματικά σέβονται τη Δράμα και όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο της σπατάλης των κρατικών πόρων. Επιπλέον, συζητώντας με πολίτες που εξέφρασαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος έχει στο επίκεντρό του την ελάφρυνση των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στ. Κασσελάκης στο ENA Channel : Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη, είμαι αισιόδοξος για Ευρωεκλογές

Στην πόλη της Καβάλας περιόδευσε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο κ. Κασσελάκης περπάτησε στην αγορά της Καβάλας και συνομίλησε με πολίτες ενώ στην συνέχεια εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κανάρη.

Σε συνέχεια σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επικείμενες ευρωεκλογές λόγω της μεγάλης θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά | Δημόσια διαφωνία για τα θαλάσσια πάρκα

Οι δυσκολίες που εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει η προσπάθεια προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας χαρακτήρισαν και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα, παρά τα θετικά βήματα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπαν χθες οι, έχοντες την μπαγκέτα της πολιτικής διεύθυνσης των ελληνοτουρκικών επαφών, υπουργοί Εξωτερικών. Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν όταν προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ ο ομόλογός του της Τουρκίας Χακάν Φιντάν σημείωσε ότι για την Αγκυρα το συγκεκριμένο θέμα «δεν είναι ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης χθες (ΕΡΤ) υπεραμύνθηκε της ανάγκης να «υπάρχει μια τακτική περιοδικότητα στις επαφές», σημειώνοντας ότι «δεν χρειάζεται κάθε φορά που βρισκόμαστε να παράγονται πολλαπλές συμφωνίες, να υπάρχουν μείζονα θέματα τα οποία να διαχειριζόμαστε». Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι, παρά τα όσα αναφέρονται από την τουρκική πλευρά, «θέματα κυριαρχίας δεν βρίσκονται στη συζήτηση». Και επισήμανε ότι «η τουρκική πλευρά μπορεί πράγματι να έχει τις δικές της θέσεις που αφορούν την κυριαρχία και τα θέματα τα οποία η ατζέντα η τουρκική πάντοτε περιλάμβανε. Εντούτοις, στη δική μας συζήτηση, θέματα κυριαρχίας δεν πρόκειται να ενταχθούν». Σημείωσε ακόμη ότι «η Ελλάδα ασκεί πλήρως την κυριαρχία της, ασκεί πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Ως προς τα θαλάσσια πάρκα ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι «θα γίνουν» όταν ολοκληρωθεί η φάση μελέτης για τον καθορισμό των τεχνικών περιβαλλοντικών κριτηρίων. «Οταν ολοκληρωθούν αυτά, τότε τα πάρκα θα τοποθετηθούν στον χάρτη», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την ελληνική κυριαρχία αλλά και το περιβάλλον.

«Η Ελλάδα ασκεί πλήρως την κυριαρχία της, ασκεί πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα», ανέφερε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναθέρμανσης των διερευνητικών επαφών, ήτοι των συζητήσεων που είναι απαραίτητες προτού προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, «να εδραιωθεί έτι περαιτέρω η καλή κατανόηση και ειλικρίνεια μεταξύ των μερών. Και το δεύτερο είναι να αποτιμήσουμε τις συμφωνίες οι οποίες έχουν υπογραφεί, έτσι ώστε να έχει παραχθεί ένα καλό και ωφέλιμο αποτέλεσμα». Ο Ελληνας ΥΠΕΞ θα ενημερώσει σήμερα την αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής για τα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα, χθες, ο κ. Φιντάν αποκάλυψε πως στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν η Αγκυρα εξέφρασε την ξεκάθαρη αντίδρασή της στο ελληνικό σχέδιο για τα θαλάσσια πάρκα και υποστήριξε πως «οι δύο πλευρές συμφωνούν σήμερα ότι δεν πρέπει να γίνονται μονομερή βήματα». Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο κ. Φιντάν ερωτήθηκε για τη συνάντηση των δύο ηγετών και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «καταγράψαμε τις επιφυλάξεις και τις σκέψεις μας σχετικά με το θαλάσσιο πάρκο. Τις εκφράσαμε. Είπαμε ότι δεν πρόκειται για ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα μάτια μας, ότι αν προχωρήσει θα μπει σε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, που είναι μια κόκκινη γραμμή που μας προβληματίζει, και ότι δεν θα το δεχθούμε. Υπήρξε επίσης κατανόηση της αρχής ότι δεν πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν μονομερή βήματα χωρίς να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν σήμερα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε μονομερή βήματα, εκατέρωθεν βήματα, και ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση για να συζητήσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, όσο δύσκολα και αν είναι αυτά».

Θετικά λόγια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε και στη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και μίλησε με θετικά λόγια για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Οπως γνωρίζετε, εδώ και χρόνια βλέπουμε ότι τρομοκράτες που έφευγαν από την Τουρκία πρώτα πήγαιναν στην Ελλάδα και στη συνέχεια διασκορπίζονταν σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, ενώ όσοι δεν διασκορπίζονταν παρέμεναν εκεί και δημιουργούσαν στρατόπεδα. Με την κατάργηση του στρατοπέδου στο Λαύριο, είδαμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά εξάλειψε μια προβληματική περιοχή που αποτελούσε ζήτημα εντός της Ελλάδας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ευαισθησίες της Τουρκίας στο θέμα αυτό. Αυτή ήταν μια σημαντική εξέλιξη», υπογράμμισε ο κ. Φιντάν.

kathimerini.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en