ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Με νέο πρόσωπο θα διεκδικήσει τον Δήμο Κομοτηνής η Νέα Δημοκρατία

Με νέο πρόσωπο και επικρατέστερο όνομα αυτό του νυν δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνη Γραβάνη, θα διεκδικήσει τον Δήμο Κομοτηνής η Νέα Δημοκρατία, σε ένα σχήμα το οποίο δεν θα περιλαμβάνει μόνο άτομα αμιγώς “εφαπτόμενα” στον πολιτικό χώρο της Ν.Δ. Ο κος Γραβάνης βρέθηκε χθες μάλιστα στο Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της σύσκεψης των στελεχών της ΝΔ, αλλά δεν την παρακολούθησε καθώς απλώς βρέθηκε στο ΕΒΕΡ προκειμένου να υποδεχθεί τους καλεσμένους ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Χ” στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται το επίσημο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Η νυν επικεφαλής της παράταξης “Εμείς η πόλη” Φελίνα Καζάκου θα είναι εκ νέου υποψήφια, όχι όμως ως επικεφαλής συνδυασμού αλλά ως δημοτική σύμβουλος. Βεβαίως, μέχρι να υπάρξει επίσημο ανακοινωθέν, μπορεί να υπάρξει και ανατροπή. Πάντως, στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του στην Κομοτηνή, ο Λ. Αυγενάκης θέλησε να κρατήσει τα χαρτιά του κλειστά. Αρκέστηκε στο σχόλιο ότι γίνεται “εξονυχιστική προσπάθεια” και ανέδειξε ότι ήδη έχει δοθεί χρίσμα τους νυν δημάρχους Καβάλας (κα Τσανάκα) και Αλεξανδρούπολης (κο Λαμπάκη), επιφυλασσόμενος, ότι θα υπάρξουν χρίσματα σε όλες τις πρωτεύουσες νομών της ΑΜ-Θ.

Στήριξη ΝΔ σε Βαγγέλη Λαμπάκη
Η ικανότητα του να δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Μαΐου ήταν το αβαντάζ του Βαγγέλη Λαμπάκη, ώστε να κερδίσει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης που έκανε και την ανακοίνωση του ονόματος από την Αλεξανδρούπολη, χθες το πρωί. Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σχολίασε επ’ αυτού ότι “ο σεβασμός της κεντρικής σκηνής – του κόμματος με το οποίο ιδεολογικά είμαι ταυτισμένος και ανήκω, ο σεβασμός στην ανεξαρτησία προκειμένου να διατηρήσω το πολυσυλλεκτικό μου σχήμα μέσα σε ένα καινούργιο ψηφοδέλτιο, αυτό με τιμάει ακόμα περισσότερο.

Γιατί όταν υπάρχει αυτή η δυναμική σε ένα κόμμα στην έννοια της Δημοκρατίας, δεν μπορεί ένας αυτοδιοικητικός παρά να την αποδεχτεί και να προχωρήσει σε αυτήν την πολυσυλλεκτικότητα και σε άλλους χώρους ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφοδέλτιο ισχυρότατο και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο την επόμενη τετραετία σε ένα δήμο Αλεξανδρούπολης, που έχει την ισχυρότερρη δυναμική προοπτικής σε όλη την Ελλάδα”.

Λίγο νωρίτερα, ο κος Λαμπάκης είχε πει ότι αποδέχεται τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημειώθηκε ότι η απόφαση της στήριξης στο πρόσωπό του είχε ληφθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εδώ και δέκα μήνες σε προσωπική επαφή που είχαν οι δυο τους. Άξιο αναφοράς τέλος, το γεγονός ότι η επιλογή Λαμπάκη έγινε “μεταξύ πολλών”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Είναι πάντως γεγονός ότι αυτή την περίοδο στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμη άνθρωποι που αποπειρώνται να δημιουργήσουν αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς και πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version