ΚΑΒΑΛΑ

Με κακοκαιρία ξεκίνησε η εβδομάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κίνηση του ψυχρού μετώπου τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 04/01 δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής στα δυτικά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 04/01, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Η περιφέριεα ΑΜΘ δείχνει να επηρεάζεται κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα με τα έντονα φαινόμενα να τοποθετούνται σε Καβάλα – Δράμα και Ξάνθη κυρίως τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες. Τα φαινόμενα πάντως θα έχουν σχετικά σύντομο χαρακτήρα και μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουν σταματήσει.

Στην περιοχή του Ιάσμου εντοπίστηκαν και αυτή τη φορά τα περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν και την Ροδόπη από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η έντονη βροχόπτωση ήταν αρκετή ώστε να επαναληφθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα εντός του οικισμού, όπου και συγκεντρώθηκαν μεγάλος όγκος νερού και λάσπης, ωστόσο όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ.Οντέρ Μουμίν οι εστίες ήταν σημαντικά περιορισμένες σε σχέση με αντίστοιχες εικόνες του παρελθόντος, καθώς περιορίστηκαν σε μικρό αριθμό οικιών αλλά σε λίγα σημεία του οδικού δικτύου προς την Πελεκητή.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version