Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τη νέα κακοκαιρία – Ισχυρές καταιγίδες από την Παρασκευή

Καιρός: Αναλυτικά ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο τριήμερο – Η πορεία της κακοκαιρίας από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, για τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από αύριο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και θα παρουσιάσει επιδείνωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (03-11-23)

α. Από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.
β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Δείτ live την πορεία των φαινομένων από το Windy

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία εξπρές το Σάββατο με μορφή «γραμμής λαίλαπας»

Ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε ότι τα φαινόμενα θα είναι αρκετά σφοδρά και θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά προς τα νότια, νοτιοανατολικά τμήματα«Περνάει στην ουσία ένα ψυχρό μέτωπο, συγκρούνται δύο διαφορετικές αέριες μάζες, ο ψυχρός και ο θερμός αέρας».

Η κακοκαιρία θα δώσει πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Σάββατο και Κυριακή. Ένα γρήγορο πέρασμα θα κάνει η κακοκαιρία και από το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με πιο χαμηλές εντάσεις.

Πρόκειται ουσιαστικά μια γραμμή, η οποία ξεκινά από τα βόρεια προς τα νότια, θα έχει όμως μικρό πλάτος. Θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Είναι οι «καταιγίδες λαίλαπας», στο ψυχρό μέτωπο δηλαδή, όταν περνά αυτός ο ψυχρός αέρας και συναντά πιο θερμό δημιουργεί όλο αυτό, εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης.

Μπορεί να έχουμε χαλαζοπτώσεις, να έχουμε μεγάλο όγκο νερού και έντονο αριθμό κεραυνών, προειδοποίησε ο μετεωρολόγος. «Χρειάζεται προσοχή», σημείωσε.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος πιστών στην συνάντηση των Επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην συνάντηση των επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα τέσσερις επιτάφιοι από τους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη, Αγίου Παύλου, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε κατάνυξη η περιφορά του επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φετός οπως κάθε Μ.Παρασκευή, η περιφορά τoυ επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων της Π.Ε. Καβάλας αλλά και εκατοντάδων πολιτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en