Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με γενική απεργία αύριο απαντούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο ασφαλιστικό

Με τη σημερινή απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ξεκινούν οι κινητοποιήσεις που κορυφώνονται αύριο με τη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Στην απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ενώ η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 11 αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κινητοποιήσεις την ίδια μέρα έχει εξαγγείλει και το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης αλλά και οι ναυτικοί- με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν αύριο δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αρχίζουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους και στις 12 προγραμματίζουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όλες οι δομές δημόσιας  υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Σε αποχή προσανατολίζονται οι δικηγόροι.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία άλλοι με 24ωρη συμμετοχή κι άλλοι με στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα αύριο:

– οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

– οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Όλα τα δρομολόγιά σε τρένο και προαστιακό ακυρώνονται ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως αεροδρόμιο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Τετάρτη 02/12/2015

Μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 600, 601
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 743, IC 85
Μεταξύ Πειραιώς – Αθηνών – Αφιδνών – Χαλκίδας – Αφιδνών – Αθηνών – Πειραιώς τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2540,12540, 12545, 2545
Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 90
Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2576 ,2577

Πέμπτη 03/11/2015

Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου. Τα Διεθνή δρομολόγια στο ελληνικό τμήμα θα γίνουν με λεωφορεία.
Οι αμαξοστοιχίες 600, 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρασκευή 04/12/2015

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91.

Στάση εργασίας και στον προαστιακό Θεσσαλονίκης

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 17:00 έως και τις 22:00 θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) σήμερα Τετάρτη με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης και στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηρόδρομου που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης, 2594, 2598, 3590, 2597, 2599, 3593 ​
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 739, 743, I/C 85, 3744.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ένας οδηγός δικύκλου μετά από σύγκρουση του δικύκλου με Ι.Χ όχημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο οδηγός δικύκλου θέλησε να κάνει αναστροφή στο σημείο, ωστόσο το Ι.Χ όχημα ήρθε με ταχύτητα από πίσω με αποτέλεσμα να συμβεί το τροχαίο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη επιτυχία για το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας: Γεύσεις, διασκέδαση και πλήθος κόσμου

H έναρξη του Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που ήρθε να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και ατέλειωτη διασκέδαση.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες Καβάλας, γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών που ήθελαν να γευτούν τις εκλεκτές λιχουδιές που προσέφεραν τα food trucks.

Η ποικιλία των γεύσεων ήταν εντυπωσιακή, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και μεσογειακές λιχουδιές, μέχρι εξωτικά πιάτα από την Ασία και την Λατινική Αμερική, το φεστιβάλ κατάφερε να συνδυάσει διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή και χαρούμενη, με μουσική και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες να συμπληρώνουν την εμπειρία.

Οι επισκέπτες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και την ποικιλία των προσφορών. Τα χαμόγελα και τα θετικά σχόλια ήταν παντού, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει πλέον θεσμός!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στην Άλγεβρα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en