Quantcast
Connect with us

MEDIA

Μετά το Mega, τέλος και η Digea;

Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον η πάροχος δικτύου των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς εκτός από τα χρέη των μετόχων της αντιμετωπίζει μεγάλες αντιδράσεις από τα περιφερειακά κανάλια για την αύξηση του ενοικίου.

Η σύμβαση που υπέγραψαν με την Digea για τη μεταφορά του σήματός τους μετά το 2014, όταν η ΕΕΤΤ παρέδωσε όλο το φάσμα στην ιδιωτική εταιρεία, προέβλεπε πως σε περίπτωση που σε κάποια περιφέρεια κλείσει ένα κανάλι το κόστος του ενοικίου αυξάνεται για τους υπόλοιπους σταθμούς που εκπέμπονται στην ίδια συχνότητα.

Τα περιφερειακά κανάλια σε ανακοίνωση της Ένωσης σημειώνουν πως η εν λόγω σύμβαση της Digea είναι «καταχρηστική» και πολλά αρνούνται να πληρώσουν το υπέρογκο ενοίκιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το μηνιαίο ενοίκιο για ένα περιφερειακό κανάλι, εκτός από Αττική και Θεσσαλονίκη, κυμαίνεται από 2.400 έως και 4.500 ευρώ τον μήνα!

Το ενδιαφέρον είναι ότι η δημόσια αντίδραση ενάντια στη σύμβαση της Digea προέρχεται από την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Περιφέρειας, η οποία δημιουργήθηκε το 2012 από απόσχιση της ΕΠΕΚ, επειδή οι ιδιοκτήτες των καναλιών σε Πελοπόννησο και Ήπειρο συμφωνούσαν με την πολιτική της ΝΔ στην ψηφιακή τηλεόραση, ενώ η ΕΠΕΚ είχε καταγγείλει τον διαγωνισμό ψηφιακών συχνοτήτων και είχε προσφύγει εναντίον της ΕΕΤΤ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 20-05-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 13-05-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 02–05-2024

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en