ΘΑΣΟΣ

Μεγάλη τουριστική αύξηση στη Θάσο

Ο Παναγιώτης Βασιλούδης είναι Πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών της Καβάλας, κάθε καλοκαίρι ωστόσο δραστηριοποιείται στον Ποτό της Θάσου. Θυμάται την τουριστική κίνηση στο νησί επί πολλά χρόνια, διαπιστώνοντας ότι φέτος υπάρχει μεγάλη αύξηση, τουλάχιστον 25%. Ο Παναγιώτης Βασιλούδης είναι από τους επαγγελματίες της Θάσου, που προβλέπουν με σιγουριά ότι η αύξηση στην τουριστική κίνηση θα συνεχισθεί και τα επόμενα καλοκαίρια.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Βασιλούδη, αντιστοίχως τα έσοδα για τα καφεζυθοπωλεία της Θάσου, δεν έχουν αυξηθεί. «Όλη τη μέρα είναι στη θάλασσα κι έχουν δικό τους φαγητό», λέει για τους τουρίστες του νησιού ο Π. Βασιλούδης. Παραδέχεται ότι υπάρχει αύξηση στους τζίρους των ταβερνών, αλλά όχι κάτι τέτοιο στα καφεζυθοπωλεία.

Σ΄ ερώτησή μας για το αν μπορεί κάποιος να βρει ελεύθερο δωμάτιο τις ημέρες του 15αύγουστου στη Θάσο, απάντησε αρνητικά. Σ΄ επόμενη ερώτησή μας, γιατί δεν γίνονται νέες μονάδες στο νησί, όπου η κίνηση κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερη, είπε ότι τα νέα ξενοδοχεία, ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κατασκευαστούν, αυτό δεν γίνεται κυρίως λόγω γραφειοκρατικών λόγων. Εννοούσε τις υπερβολές των υπηρεσιών, που καμιά φορά ζητούν άδειες από εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Τα αισιόδοξα κατά βάθος μηνύματα του Π. Βασιλούδη για τον τουρισμό της Θάσου, αφορούν και την επίτευξη του στόχου της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Λέει χαρακτηριστικά: «Πριν από χρόνια η κίνηση στη Θάσο τέλειωσε στις 16 Αυγούστου. Τώρα συνεχίζεται όλο τον Αύγουστο, όλο το Σεπτέμβριο, σχεδόν κι όλο τον Οκτώβριο. Κατά συνέπεια η τουριστική κίνηση στο νησί, φτάνει σχεδόν έξι μήνες το χρόνο».

Σ΄ ερώτησή μας για το που οφείλεται αυτή η αύξηση τουρισμού στο νησί, απαντά ότι «οφείλεται στο ότι είναι καθαρό και όμορφο, με οργανωμένες πεντακάθαρες θάλασσες».

Τέλος ο κ. Βασιλούδης αναφέρει ότι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί έπαψαν να είναι στην πλειοψηφία τους ντόπιοι, αφού όπως είπε, αυτοί στις περισσότερες περιπτώσεις νοίκιασαν τα μαγαζιά τους σε κατοίκους άλλων περιοχών, που περνούν τα καλοκαίρια τους στη Θάσο δουλεύοντας.

Οι υπηρεσίες δεν μας ξεχνούν, καταλήγει ο κ. Βασιλούδης, λέγοντας ότι γίνονται έλεγχοι, ειδικά από την εφορία, σε καθημερινή βάση.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version