Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η Energean υποστηρίζει Θάσο και Νέα Καρβάλη τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων

Πιστή στην φιλοσοφία της για την στήριξη της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, η Energean Oil & Gas υποστηρίζει τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων την Θάσο και την κοινότητα της Νέας Καρβάλης Καβάλας.

Συγκεκριμένα στην πανέμορφη αλλά και πληγείσα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού Θάσο, σε πολύ μικρή απόσταση από την οποία λειτουργούν οι μοναδικές στην Ελλάδα εξέδρες παραγωγής και επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Energean χορήγησε τη διοργάνωση «Το Νησί του Άη Βασίλη», η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θάσου (ΔΗΚΕΘ) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου. Το Νησί του Άη Βασίλη δημιουργήθηκε στο Καλογερικό του Λιμένα Θάσου, άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει σε λειτουργία έως και την Πρωτοχρονιά, φιλοξενώντας πάνω από τριάντα διαφορετικές δράσεις, όπως Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής, δώρα από τον Άη Βασίλη, ατελιέ face painting, ατελιέ της Ζωγραφικής, αναγνώσεις παραμυθιών, παιχνίδια για παιδιά κλπ. Στη διάρκεια της διοργάνωσης, θα δοθούν παραστάσεις από χορωδίες και θεατρικές ομάδες του νησιού καθώς και κουκλοθέατρου, ενώ θα εξελιχθούν και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα Άγγελος Μαστραντώνης παραδίδει στην ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Καρβάλης, περιοχής στην οποία λειτουργούν οι χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης πετρελαίου της εταιρείας, επιταγή για την κάλυψη του γιορτινού γεύματος σε δεκαπέντε οικογένειες της κοινότητας, οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Βασίλης Βασιλούδης και ο Πατήρ Αλέξιος, εφημέριος της ενορίας Αγίου Γρηγορίου, ευχαρίστησαν την εταιρεία για την προσφορά της, ενώ εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil Δημήτρης Γόντικας δήλωσε τα εξής:

«Η δράση της εταιρείας μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής τοπικών κοινωνιών όπως η Θάσος και η Νέα Καρβάλη και, επακόλουθα, στην επιχειρηματική μας κουλτούρα είναι αυτονόητη η συνεχής και συνεπής συνδρομή προς αυτές. Το Νησί του Άη Βασίλη ενισχύει ακόμη περισσότερο την τουριστική φυσιογνωμία της Θάσου, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ενώ φιλοδοξεί να αναδείξει και να καθιερώσει μία νέα πολιτισμική πτυχή της νήσου. Η δε υποστήριξη των συμπολιτών μας στην Νέα Καρβάλη συνιστά ένα κοινωνικό μέρισμα προς ένα σύνολο το οποίο υποδέχεται, στηρίζει και συμπορεύεται εδώ και τριανταπέντε χρόνια με μια κορυφαία βιομηχανική δραστηριότητα που προσφέρει θέσεις εργασίας και εισόδημα για την περιοχή».

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην Αλεξανδρούπολη

Η γαλανόλευκη σημαία με επιφάνεια 600 τ.μ., κυματίζει στον χώρο δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης, ενώ για την έπαρσή της χρησιμοποιήθηκε ειδικός γερανός.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., θα υψωθεί το πρωί της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης. Η γαλανόλευκη θα κυματίζει στο χώρο δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης (έναντι ΕΟΤ) ενώ για την έπαρση της σημαίας θα χρησιμοποιηθεί ειδικός γερανός Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 21 Χ 28,5 μέτρα ιδιοκτησίας της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών.

Δείτε τα video όπως μεταδόθηκαν live από την έπαρση της σημαίας στην Αλεξανδρούπολη τον Μάϊο του 2018

e-evros.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δράμα | Σύσκεψη εργασίας των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύσκεψη εργασίας των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενακη με επίκεντρο την σημαντική επιπρόσθετη χρηματοδότηση του ΠΑΑ Leader, την πορεία για την δημιουργία Αγροτικών τμημάτων , την υποστήριξη δράσεων προώθησης των μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων σε εκθέσεις πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με την παρουσία του Περιφερειάρχη στο επιμελητήριο της Δράμας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Οι 4 κωδικοί SOS για τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Συνολικό ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που εισπράχθηκε από επιχειρήσεις εντός του φορολογικού έτους 2023 παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να διευκολύνει τους επαγγελματίες οι οποίοι έλαβαν κρατικά δάνεια.

Η ΑΑΔΕ αναφέρει τους κωδικούς που πρέπει να δηλωθεί το ποσό της ενίσχυσης που επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο εντός του έτους 2023 από τις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο της πανδημίας και των lockdown περίπου 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις ενισχύθηκαν με 8,3 δις. ευρώ μέσω των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Μετά το «κούρεμα» ως και 75% των δανείων που έλαβαν, οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να επιστρέψουν στο κράτος περίπου 3 δις. ευρώ σε έως και 96 άτοκες δόσεις.

Ειδικότερα:

  • Ποσά που εισπράχθηκαν εντός του έτους 2023 ως προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού,προσυμπληρώνονται στην αντίστοιχη περίπτωση του κωδικού 781-782 «Χρηματικά ποσά που προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές κλπ» του εντύπου Ε1.
  • – Το ποσό της ενίσχυσης με την μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής το οποίο επιστρέφεται από τις επιχειρήσεις εντός του έτους 2023 (καταβληθέν ποσό), συμπληρώνεται στους κωδ. 727-728 του εντύπου Ε1 «…η) για την τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων οποιασδήποτε μορφής», δεδομένου ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή αντιμετωπίζεται ως κρατικό δάνειο σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί

Ποιοι επιστρέφουν τα κρατικά δάνεια

Υπεύθυνοι για την πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι όσοι έλαβαν την οικονομική ενίσχυση καθώς αυτούς κυνηγάει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός σε περίπτωση που δεν πληρώνουν τις δόσεις της οφειλής.

Από τη στιγμή που η οφειλή έχει βεβαιωθεί, το χρέος κληρονομείται σε συνυπόχρεους ενώ αν η επιχείρηση εξαγοράστηκε ή συγχωνεύθηκε, το νέο σχήμα είναι υπεύθυνο για την εξόφληση του επιστρεπτέου τμήματος της ενίσχυσης.

Σημειώνεται ότι  στις 30 Απριλίου έληξε η προθεσμία που είχε δώσει η αρμόδια επιτροπή για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί από εκείνους που για διάφορους λόγους δεν έλαβαν κρατικά δάνεια.Οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αιτήματα επανεξέτασης, θα ενημερωθούν ψηφιακά από την ΑΑΔΕ, μόνο στην περίπτωση που προκύπτει ποσό ενίσχυσης προς καταβολή.

Οι καταβολές

Για τον υπολογισμό του ύψους της τυχόν ενίσχυσης τους, αφαιρείται το ποσό της ενίσχυσης που έχει ήδη καταβληθεί. Όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες δικαιωθούν μετά την εξέταση των ενστάσεων που έχουν υποβάλει θα λάβουν την κρατική ενίσχυση που δικαιούνται και θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις με τα ποσά να είναι «κουρεμένα» έως 75%.

Η καταβολή τυχόν ποσών ενισχύσεων που προκύπτουν καταβάλλονται στις αιτούσες επιχειρήσεις μόνο εφόσον ισχύουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:

  1. Πραγματοποιείται αξιολόγηση από την ΑΑΔΕ, κατά την κρίση της, ως προς την αξιοπιστία των οικονομικών δεδομένων που έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις και τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ύψους της ενίσχυσης,  και την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, για τη διάπραξη φορολογικών παραβάσεων κατά τα έτη 2017 και επόμενα, που συνιστούν φοροδιαφυγή
  2. Δεν έχουν πραγματοποιήσει παύση εργασιών κατά το χρόνο καταβολής της ενίσχυσης.
  3. Δεν εκκρεμεί σε βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης βάση απόφασης ΕΕ ή ΔΕΕ.

imerisia.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en