ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκό προσκύνημα του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκοπίου στον Ι. Ν Αγίου Παύλου (Video)

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Προκόπιος υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης, κοντά στη μητροπολιτική οικία του στην εκκλησιαστική κατασκήνωση που διατηρεί η Μητρόπολη ΦΝΘ στο νησί. Ήταν 78 ετών.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00. Ο Μητροπολίτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, αλλά ήταν ήδη αργά. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου έχει οριστεί -ως ο αρχαιότερος- ο Σεβασμιώτας Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Λεπτομέρειες για το πότε θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017.

Από τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου 2017 μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2017 οπότε και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Προκόπιου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, όπως ανακοίνωσε λίγες ώρες μετά την κοίμησή του η Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης θα ταφεί στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Σίλα, σύμφωνα με επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος πριν τον θάνατό του. Ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017, συνεργεία προετοίμαζαν χώρο πλησίον του ναού.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version