ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα

Με την δέουσα λαμπρότητα και την πρέπουσα επισημότητα τίμησε η Καβάλα, μία κατ’ εξοχήν ναυτική πόλη τον προστάτη των θαλασσών, των ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού μας, Άγιο Νικόλαο.

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες πιστοί συνέρρεαν στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της πόλης για να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη ΦΝΘ Προκοπίου και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Νικολάου που βρισκόταν στην είσοδο του Ναού.

Παρόντες στην τελετή και πολλοί επίσημοι της πόλης και της Π.Ε. Καβάλας όπως ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος και ο ομόλογος του Αγροτικής οικονομίας Σ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Γραμμένος, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Α. Ιωσηφίδου ενώ το παρόν στους εορτασμούς έδωσαν σύσσωμες οι στρατιωτικές, αστυνομικές και θρησκευτικές αρχές της πόλης μας.

Λίγο πριν τις 11 ξεκίνησε από την ομώνυμη συνοικία η περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Καβάλας με εκατοντάδες πιστούς αλλά και επισήμους να ακολουθούν την πομπή.

Η εικόνα αφού πέρασε από την κεντρική πλατεία έφτασε στην παραλιακή οδό και από εκεί δια της οδού Κουντουριώτου επέστρεψε ξανά στον ΙΝ Α. Νικολάου με τον Μητροπολίτη ΦΝΘ Προκόπιο να μεταφέρει τις ευχές του στο ποίμνιο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version