ΚΑΒΑΛΑ

Λήμνος | Ο «στρατιωτικός τουρισμός» και η σύνδεση του νησιού με την Αυστραλία

Ο «στρατιωτικός τουρισμός» και η σύνδεση του νησιού με την Αυστραλία

Συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση του λεγόμενου στρατιωτικού τουρισμού δρομολογούνται στην Λήμνο και σε σημεία όπου έλαβαν χώρα ιστορικά γεγονότα, με μερικές από τις μεγαλύτερες μάχες της Ιστορίας, οι οποίες μάλιστα διδάσκονται ως case studies σε στρατιωτικές ακαδημίες και σχολές πολέμου ανά τον πλανήτη, αναφέρθηκε στο ENACHANNEL ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λήμνου Στέλιος Μανζαρης.

Η πρωτοβουλία καλύπτεται από μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής Αμυνας, Πολιτισμού – Αθλητισμού και Τουρισμού για την ανάδειξη αυτού του σχετικά νέου αλλά ραγδαία αναπτυσσόμενου διεθνώς είδους τουρισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Μάντζαρης υπάρχουν περιοχές στην Αυστραλία που ονομάζονται Λήμνος, επειδή υπάρχουν μνήμες από την απόβαση αυτή. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί από αυτούς επισκέπτονται το νησί, προκειμένου να εντοπίσουν προγόνους που πέθαναν και είναι θαμμένοι εκεί.

Συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα για τα βήματα που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος

Συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού διοργανώνετε το φθινόπωρο του 2023 στην Καβάλα, με σκοπό την ανάδειξη των μνημείων και των τοποθεσιών που συνδέονται με την πορεία που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος στην περιοχή. Εκτός από το συνέδριο, θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια προκειμένου οι εν λόγω τοποθεσίες να αναδειχθούν και να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση σε αυτές.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version