ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κόντρα Ξουλόγη – Χρυσανίδη για το αρσενικό στο νερό της Ελευθερούπολης | Ασφαλές λένε δήμαρχος και νομίατρος, μετρήσεις στρατού δημοσιεύει ο Χρυσανίδης

Φουντώνουν οι φήμες ότι και το νερό της Ελευθερούπολης περιέχει αρσενικό πάνω από το επιτρεπτό όριο ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στα 2 στρατόπεδα της Ελευθερούπολης πίνουν μόνον εμφιαλωμένο για αυτό το λόγο. Το θέμα επανέφερε στην επιφάνεια ο πρώην δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης, με τηλεφωνική του παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNEL, όπου έκανε εκτενή αναφορά στις μετρήσεις του στρατού, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ότι, εδώ και μερικούς μήνες, οι στρατιώτες που ζουν στην Ελευθερούπολη αλλά και στα ΚΑΥ της Νέας Περάμου πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Β. Ξουλόγης επιμένει πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και πως δεν θα απαντήσ   ει στις προεκλογικές προκλήσεις των αντιπάλων του.
Τέλος ο νομίατρος της Π.Ε. Καβάλας Χρ. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε πως 1 από τα 2 δείγματα ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια αλλά σημειώνει πως αυτό δεν είναι ασφαλές αποτέλεσμα θα φανεί στο μέλλον και σύστησε στους δημότες προς το παρόν να πίνουν άφοβα νερό.

Ωστόσο ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης επιμένει στις απόψεις του για το νερό της Ελευθερούπολης δημοσιοποιώντας δελτίου τύπου με τα αποτελέσματα της μέτρησης του Στρατού που επικαλέστηκε και εχθές και που αποδεικνύουν ότι στις εν λόγω μετρήσεις τα δείγματα είναι πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Ανακυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Ελευθερούπολη, 20.03.2014
«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ακαταλληλότητα πόσιμου νερού Ελευθερούπολης

Επειδή φέραμε στο φως της δημοσιότητας την ποινική δίωξη του κ. Ξουλόγη για τη μη κατάθεση του «πόθεν έσχες» και άλλα τρανταχτά σκάνδαλα, που ζημίωσαν το Δήμο Παγγαίου και ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, στην τελευταία του συνέντευξη, δίχως ίχνος ντροπής, μεταξύ ύβρεων και συκοφαντιών, με αποκάλεσε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ «μέντορα» του υποψηφίου Δημάρχου Παγγαίου κ. Αναστασιάδη Φιλίππου.
Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενος στο πόσιμο νερό της Ελευθερούπολης βεβαίωνε ότι όλα είναι καλά, οι μετρήσεις σε Αρσενικό είναι κάτω από το όριο και δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι δημότες μας.
Δίνω σήμερα στη δημοσιότητα το υπ’ αρίθμ. Φ.600/12/1005/Σ.278/17.3.2014, έγγραφο της Στρατιωτικής Μονάδας Ελευθερούπολης για την προμήθεια εμφιαλωμένου νερού, επειδή αυτό που τροφοδοτεί ο Δήμος Παγγαίου στα στρατόπεδα «ΑΜΒΡΑΖΗ» και «ΝΑΤΣΙΟΥ» είναι ακατάλληλα προς πόση (σε είκοσι (20) δειγματοληψίες που εξετάσθηκαν βρέθηκε περιεκτικότητα σε Αρσενικό από 13mg/L έως 29mg/L με όριο τα 10mg/L).
Το έγγραφο αυτό με τις μετρήσεις το γνώριζε ο κ. Ξουλόγης και το απέκρυψε, αποδεικνύοντας έτσι πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ είναι ο ίδιος για τη δημοσία υγεία και το θεσμό που έπρεπε να υπηρετεί.
Για αυτό θα πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας και ο Εισαγγελέας για να σταματήσουν επιτέλους την εγκληματική ανευθυνότητα του κ. Ξουλόγη και της σημερινής διοίκησης του Δήμου Παγγαίου.

Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Παγγαίου

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version