Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης | Θα αγωνίζομαι ώστε και ο γιος του βιβλιοπώλη να έχει τις ίδιες ευκαιρίες που είχα και εγώ

 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στην εκπομπή «Τι τρέχει;» των δημοσιογράφων, Άρη Ραβανού και  Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

  • Ζήτησα εξαρχής να υπάρχει χρόνος ώστε να γίνει ένας δημόσιος διάλογος. Η 22η Νοεμβρίου είναι μια ικανοποιητική ημερομηνία.
  • Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τα διαδικαστικά και να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά.
  • Η δική μου επιθυμία είναι να επικοινωνήσω με όλη την κοινωνία. Η συμμετοχική διαδικασία θα μας κάνει πιο ισχυρούς γιατί μέσω αυτής της διαδικασίας η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μεγαλώσει και να πει πράγματα που αφορούν τους πολίτες.
  • Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά αν θέλει να αλλάξει και τον τόπο. Αυτός είναι ο πυρήνας της δικής μου πολιτικής πρότασης.
  • Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται απλά ένα μακιγιάζ, εισηγούμαι πολύ ουσιαστικές αλλαγές.
  • Προτείνω θητεία στον Πρόεδρο ώστε να αξιολογείται, συμμετοχή τοπικών κοινωνιών στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και σημαντική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο προσώπων και ιδεών ώστε να μην δίνει την εντύπωση ενός παλιού και γερασμένου κόμματος.
  • Είναι καλό να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες δημόσιες συζητήσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να απαντούν και σε κοινά ερωτήματα για να καταλάβουν οι πολίτες ποιες είναι οι διαφορές τους και ποιες οι ομοιότητές τους.
  • H υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα έχει μια περιπλοκότητα λόγω του ότι δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019. Αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα οδεύσει προς μια άτυπη διαρχία. Προσωπικά πιστεύω ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα.
  • Ο κ. Τζιτζικώστας πρέπει να πει από πριν δημόσια ποιος θα είναι κατά την κρίση του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
  • Η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει με διάσπαση. Όποιος το επιχειρήσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή του κόμματος. Θεωρώ ότι η δική μου υποψηφιότητα διασφαλίζει την ενότητα της παράταξης.
  • Υπηρετώ τη Νέα Δημοκρατία από την εποχή της ΜΑΚΙ, την εποχή της ΟΝΝΕΔ, την υπηρέτησα ως απλός βουλευτής, ως Υπουργός, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και τώρα επιθυμώ να την υπηρετήσω ως Πρόεδρος.
  • Αν οι πολίτες δεν με επιλέξουν θα συνεχίζω να την υπηρετώ ως απλός στρατιώτης. Αυτή τη δέσμευση πρέπει να την αναλάβουν όλοι οι υποψήφιοι.
  • Λόγω του ονόματός μου έχω ένα λόγο παραπάνω να αγωνίζομαι ώστε στην πολιτική να έχουμε ίσες ευκαιρίες και αυτοί οι οποίοι δεν είχαν και δεν έχουν το πλεονέκτημα, το οποίο είχα εγώ, στην αφετηρία της διαδρομής μου.
  • Θα αγωνίζομαι ώστε και ο γιος του βιβλιοπώλη να έχει τις ίδιες ευκαιρίες που είχα και εγώ.
  • Η Κύπρος, την οποία επισκέφθηκα χθες, μπόρεσε και επανέκαμψε χωρίς η Κυβέρνηση να αυξήσει ούτε ένα φόρο. Απλώς μείωσε τις δαπάνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης: Θα έχουμε ζητήματα, αν όσα ακούστηκαν προεκλογικά στη Β. Μακεδονία, ακουστούν και μετεκλογικά

Αυστηρό και σαφές μήνυμα στη νέα πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας «θα έχουμε ζητήματα αν όσα ακούστηκαν προεκλογικά, ακουστούν και μετεκλογικά». Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε  στην τηλεόραση του Alpha και τον Νίκο Μάνεση, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα θέσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ζήτημα της Μονής της Χώρας και της μετατροπής της σε τζαμί και πρόσθεσε ότι «είναι καλύτερα να μιλάμε με την Τουρκία, παρά να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

Ο κ.Μητσοτάκης είπε:

Για τη συνάντηση με τον Ερντογάν: Φαίνεται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχουν μπει σε πιο ήρεμα νερά. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό. Υπάρχει πρόοδος, που όμως δεν μπορεί να ακυρώσει ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιες εντάσεις. Επειδή διαφωνούμε, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και να συζητούμε. Η ενέργεια για τη Μονή της Χώρας ήταν αχρείαστη, η Μονή της Χώρας είναι παγκόσμιο μνημείο. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο σχετικά με τον χρονισμό αυτής της απόφασης, είχε αποφασισθεί από το 2000. Μου δίνει τη δυνατότητα να θέσω το ζήτημα.

Οι ένοπλες δυνάμεις είναι σήμερα σε πολύ πιο ισχυρή θέση σε σχέση με το 2019 και αναπτύξαμε ισχυρές συμμαχίες. Η χώρα είναι πολύ πιο ενισχυμένη αμυντικά και πολιτικά σε σχέση με την Τουρκία. Πρέπει να γίνει εμπέδωση του καλού κλίματος. Μπορούμε να συνεργαζόμαστε παρά τις δυσκολίες. Για παράδειγμα, το μεταναστευτικό που ήταν το μείζον θέμα το 2019. Αντί για παράνομους μετανάστες, τώρα από την Τουρκία έχουμε νόμιμους τουρίστες με το πρόγραμμα της visa. Δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Για την επίσκεψη Ράμα: Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Η χώρα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει έναν ηγέτη να κάνει μια ιδιωτική επίσκεψη και να μιλήσει στους ομοεθνείς του

Για την επικράτηση του VMRO στη Β. Μακεδονία: Παρακολουθώ με προβληματισμό κάποιες από τις δηλώσεις αξιωματούχων του VMRO και θα περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού για να δω πώς θα αναφερθεί στην ονομασία της χώρας του. Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δέχθηκα, όμως, τη συμφωνία στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους και αναγνώρισα ότι, παρά τη διαφωνία μου, οφείλω να τη σεβαστώ. Οι ίδιες απαιτήσεις υπάρχουν και τώρα από την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.  Θέλω να ελπίζω ότι αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά, δεν θα ακουστούν και μετεκλογικά. Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε ζητήματα.

-Για την ακρίβεια: Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πρωταγωνίστρια της ακρίβειας και επανέλαβε ότι η χώρα δημοσιονομικά δεν αντέχει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, εκτός, όπως είπε, κι αν η αντιπολίτευση προτείνει άλλους φόρους.

-Για τα δηλωθέντα εισοδήματα και τη φοροδιαφυγή: Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όποιος νομίζει μπορεί να προσφύγει και να αποδείξει ότι τα εισοδήματα που δηλώνει είναι τα πραγματικά. Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποδίδει. Μπορεί να έχουμε υποστεί και κάποιο πολιτικό κόστος γι’ αυτές τις παρεμβάσεις. Από το 2019 μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, μειώσαμε φόρους στις γονικές παροχές, την έκτακτη εισφορά, η φορολογική μας πολιτική είναι στήριξη της μεσαίας τάξης.

  • Υπάρχει προοδευτικότητα στη φορολογική κλίμακα, θεωρώ ότι η προοδευτική φορολόγηση είναι δίκαιη. Δεν μπορεί στην παρούσα κατάσταση να δοθούν 13ος και 14ος μισθός στους συνταξιούχους, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές κλίμακες. Οι εργοδοτικές εισφορές και η μείωσή τους είναι στόχος της κυβέρνησης.

-Όταν οι τιμές θα αρχίσουν να υποχωρούν, θα πρέπει να τις συγκρίνουμε με τις μόνιμες αυξήσεις μισθών. Και συμπληρωματική επιδοματική πολιτική για τα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, αναδεικνύοντας την οικογενειακή πολιτική.

Για την ανεργία και την εργασία: Όσο μειώνεται η ανεργία, τόσο αυξάνεται η δύναμη του εργαζόμενου. Πρέπει να πληρώνει περισσότερα η επιχείρηση. Θα έχουμε οργανωμένες μετακλήσεις για εργαζομένους από το εξωτερικό, Ινδία, Αίγυπτο. Στον τουρισμό, οι εργοδότες μπορούν να πληρώσουν περισσότερο. Να τηρούν την εργασιακή νομοθεσία. Οι συνταξιούχοι που εργάζονται είναι 80.000 από 30.000.

Για τις εκλογές και τις μεταρρυθμίσεις: Το 41% είναι ποσοστό μεγάλης ευθύνης. Μας έδωσαν οι Έλληνες μεγαλύτερο ποσοστό γιατί πίστεψαν αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Σχέδιο πολυδύναμου εκσυγχρονισμού της χώρας. Οι αλλαγές που δρομολογούμε είναι μεγάλες αλλαγές, δεν πατάμε απλώς ένα κουμπί. Έχουμε πολύ σκληρές αντιστάσεις από το βαθύ κράτος που πρέπει να ξεπεράσουμε. Θέλουμε κάποιον χρόνο αυτές οι αλλαγές. Εγώ ζήτησα μια τετραετία για να τις κάνω.

Για την Υγεία:  300 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης πηγαίνουν για να ξαναφτιάξουμε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Στο Αττικόν θα είναι έτοιμα τα νέα ΤΕΠ. Στη Χίο, ήρθε δήμαρχος των Ψαρρών να μου πει ότι με χρήματα του ταμείου φτιάχνουμε σύγχρονο ιατρείο.

Οι προσλήψεις γίνονται, έχουμε μια δυσκολία δομική, έχουμε καθυστέρηση λόγω του ΑΣΕΠ που λειτουργεί με αντικειμενικότητα, διαφάνεια, αλλά και πολύ αργούς ρυθμούς.

Για τις ευρωεκλογές: Θα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές. Όσα θα γίνουν στην Ευρώπη στην επόμενη πενταετία θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την πατρίδα μας. Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Ευρώπη που προσπαθεί να βρει τα πατήματα της. Η Ελλάδα πρέπει να είναι π΄πρωταγωνίστρια και η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή. Δύο παραδείγματα, το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα υπάρξει επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα έχουμε ένα κοινό Αμυντικό Ταμείο; Κάποιες χώρες είχαν επαναπαυτεί ότι θα υπάρχει πάντα το κοινό ταμείο του ΝΑΤΟ, αλλά θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μια πυραυλική ομπρέλα από την οποία και η Ελλάδα θα είναι ωφελημένη;

– Έχουμε μια αντιπολίτευση, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός,  που λέει στείλτε μήνυμα να πέσει η κυβέρνηση. Αποσταθεροποιήστε την κυβέρνηση. Μην αφήσετε με άλλα λόγια την κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα της. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι πολίτες είναι ότι ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει η εντολή που πήραμε στις εθνικές εκλογές και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αστάθειας, μόνο κακό θα κάνει στη χώρα.

Ο κ.Μητσοτάκης όμως, άφησε αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχουν επανακάμψει φωνές σκληρής πόλωσης που μας παραπέμπουν στο 2012 και στις πλατείες των αγανακτισμένων και με ένα λεξιλόγιο που είχαμε αφήσει πίσω μας. Δεν μας αξίζει αυτό. Ο λαός έχει πάρει τα μαθήματα της κρίσης και της χρεοκοπίας.  Για το Θεό, θα γυρίσουμε πίσω στο 2012 και στο 2015, σε αυτό το επίπεδο τοξικότητας;

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αριστερό πρόσημο, ο κ.Μητσοτάκης είπε: Όλα αυτά θα προϋπέθεταν ένα πολιτικό περιεχόμενο, δυσκολεύομαι να το αναζητήσω. Κινούμαστε σε ένα επίπεδο που συνδυάζει τοξικότητα με έναν τελείως απλοϊκό λόγο, δεν ξέρω αν μπορώ να αναζητήσω πολιτικό πρόσημο. Πολύ απολιτίκ τοξικός λαϊκισμός που μπορεί να απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι θυμωμένοι. Προσωπικά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αναλώσω ενέργεια να απαντώ σε αυτού του είδους τις επιθέσεις που έχουν και έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά.

-Για την ανεργία: Δεν είναι πλέον πρόβλημα, πλέον έρχονται εργοδότες που αναζητούν εργαζόμενους.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τη Δευτέρα το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης θα επισκεφθεί τη Χρυσούπολη.

Αρχικά θα συναντήσει το Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, στη συνέχεια θα λάβει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων του Ν. Καβάλας.

Η σύσκεψη θα γίνει το μεσημέρι στη Χρυσούπολη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας μιλά σε εκδήλωση στην Κομοτηνή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γατάκια, εγώ γκαντέμης;;» | Ο Μητσοτάκης αυτοσαρκάζεται για τις προκρίσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4-

Στην ευχή και πρόβλεψή του για πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague, αλλά και στον χαρακτηρισμό «γκαντέμης», αναφέρθηκε μέσω TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: sport-fm.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en