ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Κουντουρά : Προχωρά η αδειοδότηση 15 τουριστικών επενδύσεων

Την προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησης 15 επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, προανήγγειλε πριν λίγο η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Τα 15 επενδυτικά σχέδια έχουν υποβληθεί στην αρμόδια ΥΠΑΤΕ (Υπηρεσία Αδειοδότησης Τουριστικών Επιχειρήσεων), η οποία λειτουργεί ως υπηρεσία one-stop-shop για την υποδοχή και διευκόλυνση υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Τέσσερα από τα επενδυτικά σχέδια υποβλήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο στην υπηρεσία και αφορούν δύο επενδύσεις στην Κρήτη και από μία στην Ήλιδα και την Λήμνο. Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ και, ανάλογα με τα σχέδια που θα υλοποιηθούν, μπορεί να φτάσει έως και πέντε δισ.

Η υπουργός προανήγγειλε παράλληλα, νέα οργανογράμματα για το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), ο οποίος πρόκειται να αναδιαρθρωθεί εκ βάθρων.

Αναφερόμενη στο θέμα της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία τη φετινή περίοδο, η υπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξαν απώλειες Ρώσων τουριστών που επρόκειτο να ταξιδέψουν στη χώρα μας, εξαιτίας του «τεχνικού» προβλήματος που, όπως ανέφερε, προέκυψε την τελευταία βδομάδα του Μαΐου και αφορούσε τις βίζες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάποιοι από τους Ρώσους tour operator ανέφεραν πως το συγκεκριμένο διάστημα οι απώλειες που είχαν, έφτασαν έως και το 30%.

Αναφερόμενη στον στόχο που είχε τεθεί αρχικά για φέτος, για περίπου 1.450.000 διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις και περισσότερους από ένα εκατ. τουρίστες, η υπουργός επεσήμανε πως οι Ρώσοι tour operator ενημέρωσαν πως εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν (με τη βίζα) περιέκοψαν τα προγράμματά τους για την Ελλάδα. Προχωρώντας η υπουργός ένα βήμα πιο πέρα και με δεδομένο το ρευστό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά και την επαναπροσέγγιση Ρωσίας-Τουρκίας και το άνοιγμα και πάλι της τουρκικής αγοράς για τους Ρώσους τουρίστες, προσδιόρισε τον φετινό στόχο σε οτιδήποτε περισσότερο από τις 650.000 των Ρώσων που επισκέφτηκαν το 2015 την Ελλάδα. Επεσήμανε ταυτόχρονα πως η αύξηση από την αγορά της Ρωσίας φέτος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά δεν μπορεί να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή το μέγεθός της.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δ. Τρυφωνόπουλος, ενημέρωσε πως από επαφές που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τους έξι μεγαλύτερους tour operator της Ρωσίας προέκυψε ότι η αύξηση κρατήσεων για την Ελλάδα μέχρι αυτή τη στιγμή κυμαίνεται από 30% έως και 60%.

Πηγή www.euro2day.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version