BUSINESS-STORIES

Κλεισμένο το 60% των περιπτέρων της KavalaExpo

  • Αυξημένο το ενδιαφέρον εκθετών τις τελευταίες εβδομάδες
  • «Ίσως καταφέρουμε να πιάσουμε το 100% της πληρότητας», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας

Σοφή και ταυτόχρονα σωτήρια για τον θεσμό της KavalaExpo μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου να μεταθέσει κατά έναν μήνα λόγω των πρόωρων βουλευτικών εκλογών την προγραμματισμένη για το διάστημα 25 – 30 Σεπτεμβρίου φετινή έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης».

Όπως είναι γνωστό, η φετινή KavalaExpo θα λάβει χώρα από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου (σ.σ. από 18 έως 24 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής) και μέχρι τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην έκθεση είχαν εκδηλώσει μόλις 15 επιχειρήσεις.

Ωστόσο, μετά την πραγματοποίηση των εκλογών και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, επιστρέφει σταδιακά κι η κανονικότητα στο επιχειρείν. Έτσι, το κλίμα αντιστράφηκε σε ότι αφορά τις συμμετοχές εκθετών, όπως σημείωσε στο «Χ» ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με το 60% των περιπτέρων να είναι σήμερα κλεισμένα.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε μια καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με αυτές προ ενός μήνα, όταν και λάβαμε την απόφαση για μετάθεση της έκθεσης στις 17 Οκτωβρίου. Καθημερινά, κλείνουν όλο και περισσότερα περίπτερα. Ήδη, έχει κλείσει το 60% των περιπτέρων της έκθεσης. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις άλλων νομών, όπως του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης ή της Δράμας. Είναι θετικό ότι η έκθεση θα έχει να παρουσιάσει κάτι καινούργιο. Εμείς καλούμε τις καβαλιώτικες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν. Ελπίζουμε ότι θα το κάνουν πράξη, αφού στόχος μας είναι να προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα μέσα από την KavalaExpo. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, που θα κλείνει κατά πάσα πιθανότητα η αποδοχή αιτήσεων συμμετοχής, να έχουμε πιάσει τον στόχο του 100% της πληρότητας».

Πέρυσι, μαζί με τα συμμετέχοντα Επιμελητήρια, τα περίπτερα που λειτούργησαν στην KavalaExpo ήταν 130, με τον κ. Δέμπα να σημειώνει ότι η δυναμική της έκθεσης φέτος παρά τις τόσες αντιξοότητες των τελευταίων μηνών, δε θα είναι μειωμένη, μια και είναι εφικτός ο στόχος να λειτουργήσουν 110 περίπτερα.

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν κι άλλες παράλληλες δράσεις, με κυριότερες εξ αυτών τη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., όπως κι άλλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δημήτρης Μπουντάς

xronometro.com

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version