Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Έβρου στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Επιμελητήριο Έβρου έχει προμηθευθεί εκθεσιακό χώρο στην ΔΕΘ ο οποίος διατίθεται δωρεάν στα μέλη του κατόπιν αίτησης συμμετοχής. Τα μέλη του Επιμελητηρίου θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις στην Ελλάδα.

Το Επιμελητήριο Έβρου θα συμμετάσχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (K.E.E.E.), η οποία θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη μεταξύ 9-17 Σεπτεμβρίου 2017.

Στα πλαίσια της ενίσχυσης των ανταποδοτικών υπηρεσιών, το Επιμελητήριο Έβρου έχει προμηθευθεί εκθεσιακό χώρο στην Δ.Ε.Θ. ο οποίος διατίθεται δωρεάν στα μέλη του κατόπιν αίτησης συμμετοχής.

Τα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις στην Ελλάδα (ΔΕΘ – HELEXPO) με διεθνή προβολή και χιλιάδες επισκέπτες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την 27η Ιουνίου ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση που ξεπεραστεί ο αριθμός συμμετοχής. Τα μέλη που ενδιαφέρονται να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην “82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης” καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα, ακολουθώντας τον σύνδεσμο (link): https://goo.gl/forms/6tFYxSha4mfcAAft1

Με την παραλαβή της αίτησης το αρμόδιο τμήμα θα επικοινωνήσει με τους ενδιαφερομένους για τις διαδικασίες συμμετοχής (χωροθέτηση κ.α.). Επιπρόσθετα με την συμμετοχή τα μέλη θα παραλάβουν τον πρότυπο οδηγό συμμετοχής σε Έκθεση με το Επιμελητήριο Έβρου. Σκοπός του οδηγού είναι η κατάρτιση των μελών και στόχος η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής παρουσίας, τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας όσο και τακτικών.

Τα μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν για διευκρινήσεις με το τμήμα Μάρκετινγκ του Επιμελητηρίου Έβρου για θέματα σχετικά με την συμμετοχή στο τηλ. 2551035848 (εσωτ. 21) και στο mail: marketing@evroschamber.gr

Το Επιμελητήριο Έβρου παραμένει δίπλα στις επιχειρήσεις της Π.Ε. Έβρου, και σχεδιάζει εργαλεία και μέσα για την στήριξη των μελών. Σκοπός του είναι η στήριξη των μελών του και κύριος στόχος η παροχή μέσων και εργαλείων για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Ιπτάμενος «δραπέτης» στον Εβρο

Ενας μαύρος κύκνος από την Ωκεανία στα νερά του Δέλτα, ξαφνιάζοντας τους παρατηρητές – Σπάνιες εμφανίσεις άγριων πτηνών από τον Βορρά έως τον Νότο.

Τι δουλειά έχει ένας «δραπέτης» από την Ωκεανία στα νερά του Εβρου; Ενας εντυπωσιακός μαύρος κύκνος έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγες ημέρες στο Δέλτα του Εβρου ξαφνιάζοντας τους παρατηρητές, καθώς οι μαύροι κύκνοι συναντώνται, στην πλειονότητά τους, στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ηταν άγνωστοι στη Γηραιά Ηπειρο μέχρι το 1697 όταν ολλανδοί εξερευνητές περιπλανήθηκαν για πρώτη φορά στον ποταμό Swan River της Δυτικής Αυστραλίας, ενώ σήμερα ένας μικρός πληθυσμός τους ζει στη Μεγάλη Βρετανία ως «διακοσμητικό πτηνό». Και ενώ ο μοναχικός μαύρος κύκνος απολάμβανε τα νερά του Εβρου, μια νέα έκπληξη περίμενε τους ειδικούς: φλαμίνγκο εντοπίστηκαν σε παραλίες της Λούτσας και της Βουλιαγμένης, χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς έφτασαν εκεί.

Ο μαύρος κύκνος του Εβρου έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια επιστημονικής παρακολούθησης από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων στο Δέλτα του Εβρου και στη Δαδιά, το οποίο έκανε λόγο για μια ευχάριστη έκπληξη. Πανέμορφος, με άνοιγμα φτερών σχεδόν δύο μέτρων, το είδος αυτό θεωρείται ένα «ρομαντικό» πτηνό: ζευγαρώνει μόνο με ένα ταίρι κατά τη διάρκειά της ζωής του και αν ο σύντροφός του πεθάνει, δεν προσπαθεί να τον αναπληρώσει. Μεγάλοι πληθυσμοί του ζουν σε υγροτόπους της Νοτιοδυτικής και Ανατολικής Αυστραλίας, σε λίμνες γλυκού, υφάλμυρου και αλμυρού νερού, σε βάλτους και σε ποτάμια όπου μπορούν να βρουν εύκολα υδρόβια φυτά για να τραφούν. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 500.000 μαύροι κύκνοι, ενώ πληθυσμοί τους εντοπίζονται επίσης στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα.

Ο μαύρος κύκνος εντοπίστηκε να απολαμβάνει τα νερά στο Δέλτα του Εβρου

Πριν από περίπου 15 χρόνια ένας μαύρος κύκνος είχε παρατηρηθεί για ακόμη μία φορά στον Εβρο, όμως οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για το ίδιο πτηνό με αυτό που συνάντησαν τώρα. Ενας μαύρος κύκνος, τον οποίο οι περίοικοι είχαν ονομάσει Μπλάκι, ζούσε και στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη ως το 2022, οπότε έφυγε από τη ζωή μπλεγμένος στις πετονιές ψαρά. «Στην Ευρώπη ζουν τρία είδη κύκνων – οι βουβόκυκνοι, οι αγριόκυκνοι και οι νανόκυκνοι. Το Δέλτα του Εβρου είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές παγκοσμίως για τους νανόκυκνους καθώς ο πληθυσμός τους εδώ παρουσιάζει μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Ετσι, είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα, σε μια περιοχή με λευκούς κύκνους να συναντάς και έναν μαύρο. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο», λέει στα «ΝΕΑ» η Ελένη Μακρυγιάννη, περιβαλλοντολόγος στη Μονάδα Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων της περιοχής. «Παρότι πρόκειται για ένα πουλί της Ωκεανίας, στην Ευρώπη λειτουργούν εκτροφεία για μαύρους κύκνους και για άλλα όμορφα πουλιά, τα οποία πωλούνται είτε σε πάρκα της Ευρώπης είτε σε ευκατάστατους ιδιοκτήτες που έχουν λίμνη στο σπίτι τους και μπορούν να τα φιλοξενήσουν. Εικάζουμε ότι ο συγκεκριμένος κύκνος δραπέτευσε από κάποιο τέτοιο εκτροφείο και έτσι έφτασε στο Δέλτα του Εβρου», εξηγεί.

Παρασύρθηκαν

Και ενώ οι επιστήμονες στον Εβρο ασχολούνται με τον μαύρο κύκνο, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο των φλαμίνγκο στην Αρτέμιδα και τη Βουλιαγμένη. «Εδώ και μία εβδομάδα δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα αναφορικά με την παρουσία ενός φλαμίνγκο στην πλαζ της Βουλιαγμένης, και από χτες για ένα άλλο στην Αρτέμιδα», ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτησή της στο Facebook. Μαρτυρίες έκαναν λόγο για φλαμίνγκο και στο Πόρτο Ράφτη στα τέλη Απριλίου.

Μαγικό θέαμα με φλαμίνγκο στη Βουλιαγμένη

«Τα πουλιά που εντοπίστηκαν είναι ενήλικα και υγιή. Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν πολλά μαζί σε υφάλμυρα νερά, σε λιμνοθάλασσες και δέλτα ποταμών. Τα συγκεκριμένα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν σ΄ αυτή την πλευρά της Αττικής. Φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο μπορεί κανείς να συναντήσει στο Βουρκάρι Μεγάρων. Ισως παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους», εξηγεί η «ΑΝΙΜΑ».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το φλαμίνγκο της Βουλιαγμένης φέρει δαχτυλίδι, ενώ η «ΑΝΙΜΑ» έχει επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης για να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες.

Τα φλαμίνγκο είναι ένα μεταναστευτικό είδος με κύρια σημεία αναπαραγωγής τη Νότια Ευρώπη και τη Νότια Αφρική και αποτελούν τακτικό αποδημητικό επισκέπτη της χώρας μας με συχνές εμφανίσεις σε παράκτιους υγρότοπους. Το 2020 έγινε για πρώτη φορά αναπαραγωγή φλαμίνγκο στην Ελλάδα, με μωρά φλαμίνγκο να εντοπίζονται στη Λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να επιζήσουν.

Γαλάζιος καρχαρίας στη Γλυφάδα

 Καρχαρίας εντοπίστηκε να κολυμπά τη Δεύτερα του Πάσχα στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας, μία ημέρα μετά την εμφάνιση άλλου καρχαριοειδούς στο λιμάνι του Βόλου. Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, οι επιστήμονες εξηγούν πως δεν πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο και επισημαίνουν ότι στις ελληνικές θάλασσες ζουν 34 είδη καρχαριών που κινούνται από τα ρηχά νερά μέχρι σε βάθος ενός χιλιομέτρου.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι ο νεαρός γαλάζιος καρχαρίας της Γλυφάδας παρασύρθηκε στα ρηχά κυνηγώντας κάποιο θήραμα και θεωρούν την παρουσία του ως «μια υπενθύμιση ότι οι θάλασσες δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα υπόλοιπα είδη με τα οποία συγκατοικούμε»…

tanea.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Περιοδεία Υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., αποτελούμενο από τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, την Αναστασία Σαπουνά και τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 14 Μαΐου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επίσκεψή τους θα εκκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Μαΐου από τη Θάσο και την Καβάλα.

Κατά την περιοδεία τους στη Θάσο, την Παρασκευή, θα συναντηθούν στον Λιμένα με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, στις 10.30, στο ζαχαροπλαστείο Σταμάτης.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθούν την Ποταμιά και θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.

Στη συνέχεια, στις 2.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου θα ενημερωθούν από τους υγειονομικούς και τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, στις 6.00 το απόγευμα θα συνομιλήσουν με μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων και πολίτες στην πλατεία, στη Σκάλα Καλλιράχης.

Επιστρέφοντας από την Θάσο, την Παρασκευή το βράδυ, στις 9.30, θα συναντηθούν στο Cityzen με μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., ενώ το Σάββατο το πρωί θα περιηγηθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου θα συναντήσουν και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες.

Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την πόλη της Δράμας, τρίτο σταθμό της περιοδείας τους στην Α.Μ.Θ. Θα ακολουθήσει την Κυριακή η Ξάνθη, τη Δευτέρα η Αλεξανδρούπολη και την Τρίτη η Κομοτηνή.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (8-5-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν. 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΒΡΟΣ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Έβρου στη Διεθνή Έκθεση Kavala Expo 2016

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Έβρου θα συμμετάσχει στην 24η Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως 12 Οκτωβρίου 2016 στον Εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Η φετινή διοργάνωση της «KAVALAEXPO», απευθύνει μήνυμα ανάπτυξης και αισιοδοξίας στις επιχειρήσεις, για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή. Έχει ήδη καθιερωθεί ως τόπος διερεύνησης των επιχειρηματιών συνεργασιών και η φετινή διοργάνωση θα γίνει σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Το Επιμελητήριο Έβρου παρέχει στα μέλη του χώρο έκτασης 60 τ.μ. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 24η Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO» καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Έβρου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο Έβρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κα Μαρία Βρετοπούλου, τηλ. 2551026223 εσ.5, 2551038910, fax 2551038696, email: epimevro@otenet.gr

Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Ιπτάμενος «δραπέτης» στον Εβρο

Ενας μαύρος κύκνος από την Ωκεανία στα νερά του Δέλτα, ξαφνιάζοντας τους παρατηρητές – Σπάνιες εμφανίσεις άγριων πτηνών από τον Βορρά έως τον Νότο.

Τι δουλειά έχει ένας «δραπέτης» από την Ωκεανία στα νερά του Εβρου; Ενας εντυπωσιακός μαύρος κύκνος έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγες ημέρες στο Δέλτα του Εβρου ξαφνιάζοντας τους παρατηρητές, καθώς οι μαύροι κύκνοι συναντώνται, στην πλειονότητά τους, στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ηταν άγνωστοι στη Γηραιά Ηπειρο μέχρι το 1697 όταν ολλανδοί εξερευνητές περιπλανήθηκαν για πρώτη φορά στον ποταμό Swan River της Δυτικής Αυστραλίας, ενώ σήμερα ένας μικρός πληθυσμός τους ζει στη Μεγάλη Βρετανία ως «διακοσμητικό πτηνό». Και ενώ ο μοναχικός μαύρος κύκνος απολάμβανε τα νερά του Εβρου, μια νέα έκπληξη περίμενε τους ειδικούς: φλαμίνγκο εντοπίστηκαν σε παραλίες της Λούτσας και της Βουλιαγμένης, χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς έφτασαν εκεί.

Ο μαύρος κύκνος του Εβρου έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια επιστημονικής παρακολούθησης από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων στο Δέλτα του Εβρου και στη Δαδιά, το οποίο έκανε λόγο για μια ευχάριστη έκπληξη. Πανέμορφος, με άνοιγμα φτερών σχεδόν δύο μέτρων, το είδος αυτό θεωρείται ένα «ρομαντικό» πτηνό: ζευγαρώνει μόνο με ένα ταίρι κατά τη διάρκειά της ζωής του και αν ο σύντροφός του πεθάνει, δεν προσπαθεί να τον αναπληρώσει. Μεγάλοι πληθυσμοί του ζουν σε υγροτόπους της Νοτιοδυτικής και Ανατολικής Αυστραλίας, σε λίμνες γλυκού, υφάλμυρου και αλμυρού νερού, σε βάλτους και σε ποτάμια όπου μπορούν να βρουν εύκολα υδρόβια φυτά για να τραφούν. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 500.000 μαύροι κύκνοι, ενώ πληθυσμοί τους εντοπίζονται επίσης στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα.

Ο μαύρος κύκνος εντοπίστηκε να απολαμβάνει τα νερά στο Δέλτα του Εβρου

Πριν από περίπου 15 χρόνια ένας μαύρος κύκνος είχε παρατηρηθεί για ακόμη μία φορά στον Εβρο, όμως οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για το ίδιο πτηνό με αυτό που συνάντησαν τώρα. Ενας μαύρος κύκνος, τον οποίο οι περίοικοι είχαν ονομάσει Μπλάκι, ζούσε και στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη ως το 2022, οπότε έφυγε από τη ζωή μπλεγμένος στις πετονιές ψαρά. «Στην Ευρώπη ζουν τρία είδη κύκνων – οι βουβόκυκνοι, οι αγριόκυκνοι και οι νανόκυκνοι. Το Δέλτα του Εβρου είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές παγκοσμίως για τους νανόκυκνους καθώς ο πληθυσμός τους εδώ παρουσιάζει μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Ετσι, είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα, σε μια περιοχή με λευκούς κύκνους να συναντάς και έναν μαύρο. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο», λέει στα «ΝΕΑ» η Ελένη Μακρυγιάννη, περιβαλλοντολόγος στη Μονάδα Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων της περιοχής. «Παρότι πρόκειται για ένα πουλί της Ωκεανίας, στην Ευρώπη λειτουργούν εκτροφεία για μαύρους κύκνους και για άλλα όμορφα πουλιά, τα οποία πωλούνται είτε σε πάρκα της Ευρώπης είτε σε ευκατάστατους ιδιοκτήτες που έχουν λίμνη στο σπίτι τους και μπορούν να τα φιλοξενήσουν. Εικάζουμε ότι ο συγκεκριμένος κύκνος δραπέτευσε από κάποιο τέτοιο εκτροφείο και έτσι έφτασε στο Δέλτα του Εβρου», εξηγεί.

Παρασύρθηκαν

Και ενώ οι επιστήμονες στον Εβρο ασχολούνται με τον μαύρο κύκνο, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο των φλαμίνγκο στην Αρτέμιδα και τη Βουλιαγμένη. «Εδώ και μία εβδομάδα δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα αναφορικά με την παρουσία ενός φλαμίνγκο στην πλαζ της Βουλιαγμένης, και από χτες για ένα άλλο στην Αρτέμιδα», ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτησή της στο Facebook. Μαρτυρίες έκαναν λόγο για φλαμίνγκο και στο Πόρτο Ράφτη στα τέλη Απριλίου.

Μαγικό θέαμα με φλαμίνγκο στη Βουλιαγμένη

«Τα πουλιά που εντοπίστηκαν είναι ενήλικα και υγιή. Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν πολλά μαζί σε υφάλμυρα νερά, σε λιμνοθάλασσες και δέλτα ποταμών. Τα συγκεκριμένα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν σ΄ αυτή την πλευρά της Αττικής. Φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο μπορεί κανείς να συναντήσει στο Βουρκάρι Μεγάρων. Ισως παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους», εξηγεί η «ΑΝΙΜΑ».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το φλαμίνγκο της Βουλιαγμένης φέρει δαχτυλίδι, ενώ η «ΑΝΙΜΑ» έχει επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης για να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες.

Τα φλαμίνγκο είναι ένα μεταναστευτικό είδος με κύρια σημεία αναπαραγωγής τη Νότια Ευρώπη και τη Νότια Αφρική και αποτελούν τακτικό αποδημητικό επισκέπτη της χώρας μας με συχνές εμφανίσεις σε παράκτιους υγρότοπους. Το 2020 έγινε για πρώτη φορά αναπαραγωγή φλαμίνγκο στην Ελλάδα, με μωρά φλαμίνγκο να εντοπίζονται στη Λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να επιζήσουν.

Γαλάζιος καρχαρίας στη Γλυφάδα

 Καρχαρίας εντοπίστηκε να κολυμπά τη Δεύτερα του Πάσχα στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας, μία ημέρα μετά την εμφάνιση άλλου καρχαριοειδούς στο λιμάνι του Βόλου. Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, οι επιστήμονες εξηγούν πως δεν πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο και επισημαίνουν ότι στις ελληνικές θάλασσες ζουν 34 είδη καρχαριών που κινούνται από τα ρηχά νερά μέχρι σε βάθος ενός χιλιομέτρου.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι ο νεαρός γαλάζιος καρχαρίας της Γλυφάδας παρασύρθηκε στα ρηχά κυνηγώντας κάποιο θήραμα και θεωρούν την παρουσία του ως «μια υπενθύμιση ότι οι θάλασσες δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα υπόλοιπα είδη με τα οποία συγκατοικούμε»…

tanea.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Περιοδεία Υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., αποτελούμενο από τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, την Αναστασία Σαπουνά και τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 14 Μαΐου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επίσκεψή τους θα εκκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Μαΐου από τη Θάσο και την Καβάλα.

Κατά την περιοδεία τους στη Θάσο, την Παρασκευή, θα συναντηθούν στον Λιμένα με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, στις 10.30, στο ζαχαροπλαστείο Σταμάτης.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθούν την Ποταμιά και θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.

Στη συνέχεια, στις 2.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου θα ενημερωθούν από τους υγειονομικούς και τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, στις 6.00 το απόγευμα θα συνομιλήσουν με μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων και πολίτες στην πλατεία, στη Σκάλα Καλλιράχης.

Επιστρέφοντας από την Θάσο, την Παρασκευή το βράδυ, στις 9.30, θα συναντηθούν στο Cityzen με μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., ενώ το Σάββατο το πρωί θα περιηγηθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου θα συναντήσουν και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες.

Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την πόλη της Δράμας, τρίτο σταθμό της περιοδείας τους στην Α.Μ.Θ. Θα ακολουθήσει την Κυριακή η Ξάνθη, τη Δευτέρα η Αλεξανδρούπολη και την Τρίτη η Κομοτηνή.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (8-5-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν. 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Έβρου στη Διεθνή Έκθεση Kavala Expo 2016

Στην 24η Διεθνή Έκθεση KAVALAEXPO θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Έβρου παρέχοντας στα μέλη του χώρο έκτασης 60 τ.μ. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην KAVALAEXPO καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Έβρου θα συμμετάσχει στην 24η Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως 12 Οκτωβρίου 2016 στον Εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Η φετινή διοργάνωση της «KAVALAEXPO», απευθύνει μήνυμα ανάπτυξης και αισιοδοξίας στις επιχειρήσεις, για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή. Έχει ήδη καθιερωθεί ως τόπος διερεύνησης των επιχειρηματιών συνεργασιών και η φετινή διοργάνωση θα γίνει σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Το Επιμελητήριο Έβρου παρέχει στα μέλη του χώρο έκτασης 60 τ.μ. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 24η Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO» καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Έβρου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο Έβρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κα Μαρία Βρετοπούλου, τηλ. 2551026223 εσ.5, 2551038910, fax 2551038696, email: epimevro@otenet.gr

Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Ιπτάμενος «δραπέτης» στον Εβρο

Ενας μαύρος κύκνος από την Ωκεανία στα νερά του Δέλτα, ξαφνιάζοντας τους παρατηρητές – Σπάνιες εμφανίσεις άγριων πτηνών από τον Βορρά έως τον Νότο.

Τι δουλειά έχει ένας «δραπέτης» από την Ωκεανία στα νερά του Εβρου; Ενας εντυπωσιακός μαύρος κύκνος έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγες ημέρες στο Δέλτα του Εβρου ξαφνιάζοντας τους παρατηρητές, καθώς οι μαύροι κύκνοι συναντώνται, στην πλειονότητά τους, στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ηταν άγνωστοι στη Γηραιά Ηπειρο μέχρι το 1697 όταν ολλανδοί εξερευνητές περιπλανήθηκαν για πρώτη φορά στον ποταμό Swan River της Δυτικής Αυστραλίας, ενώ σήμερα ένας μικρός πληθυσμός τους ζει στη Μεγάλη Βρετανία ως «διακοσμητικό πτηνό». Και ενώ ο μοναχικός μαύρος κύκνος απολάμβανε τα νερά του Εβρου, μια νέα έκπληξη περίμενε τους ειδικούς: φλαμίνγκο εντοπίστηκαν σε παραλίες της Λούτσας και της Βουλιαγμένης, χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς έφτασαν εκεί.

Ο μαύρος κύκνος του Εβρου έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια επιστημονικής παρακολούθησης από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων στο Δέλτα του Εβρου και στη Δαδιά, το οποίο έκανε λόγο για μια ευχάριστη έκπληξη. Πανέμορφος, με άνοιγμα φτερών σχεδόν δύο μέτρων, το είδος αυτό θεωρείται ένα «ρομαντικό» πτηνό: ζευγαρώνει μόνο με ένα ταίρι κατά τη διάρκειά της ζωής του και αν ο σύντροφός του πεθάνει, δεν προσπαθεί να τον αναπληρώσει. Μεγάλοι πληθυσμοί του ζουν σε υγροτόπους της Νοτιοδυτικής και Ανατολικής Αυστραλίας, σε λίμνες γλυκού, υφάλμυρου και αλμυρού νερού, σε βάλτους και σε ποτάμια όπου μπορούν να βρουν εύκολα υδρόβια φυτά για να τραφούν. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 500.000 μαύροι κύκνοι, ενώ πληθυσμοί τους εντοπίζονται επίσης στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα.

Ο μαύρος κύκνος εντοπίστηκε να απολαμβάνει τα νερά στο Δέλτα του Εβρου

Πριν από περίπου 15 χρόνια ένας μαύρος κύκνος είχε παρατηρηθεί για ακόμη μία φορά στον Εβρο, όμως οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για το ίδιο πτηνό με αυτό που συνάντησαν τώρα. Ενας μαύρος κύκνος, τον οποίο οι περίοικοι είχαν ονομάσει Μπλάκι, ζούσε και στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη ως το 2022, οπότε έφυγε από τη ζωή μπλεγμένος στις πετονιές ψαρά. «Στην Ευρώπη ζουν τρία είδη κύκνων – οι βουβόκυκνοι, οι αγριόκυκνοι και οι νανόκυκνοι. Το Δέλτα του Εβρου είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές παγκοσμίως για τους νανόκυκνους καθώς ο πληθυσμός τους εδώ παρουσιάζει μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Ετσι, είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα, σε μια περιοχή με λευκούς κύκνους να συναντάς και έναν μαύρο. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο», λέει στα «ΝΕΑ» η Ελένη Μακρυγιάννη, περιβαλλοντολόγος στη Μονάδα Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων της περιοχής. «Παρότι πρόκειται για ένα πουλί της Ωκεανίας, στην Ευρώπη λειτουργούν εκτροφεία για μαύρους κύκνους και για άλλα όμορφα πουλιά, τα οποία πωλούνται είτε σε πάρκα της Ευρώπης είτε σε ευκατάστατους ιδιοκτήτες που έχουν λίμνη στο σπίτι τους και μπορούν να τα φιλοξενήσουν. Εικάζουμε ότι ο συγκεκριμένος κύκνος δραπέτευσε από κάποιο τέτοιο εκτροφείο και έτσι έφτασε στο Δέλτα του Εβρου», εξηγεί.

Παρασύρθηκαν

Και ενώ οι επιστήμονες στον Εβρο ασχολούνται με τον μαύρο κύκνο, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο των φλαμίνγκο στην Αρτέμιδα και τη Βουλιαγμένη. «Εδώ και μία εβδομάδα δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα αναφορικά με την παρουσία ενός φλαμίνγκο στην πλαζ της Βουλιαγμένης, και από χτες για ένα άλλο στην Αρτέμιδα», ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτησή της στο Facebook. Μαρτυρίες έκαναν λόγο για φλαμίνγκο και στο Πόρτο Ράφτη στα τέλη Απριλίου.

Μαγικό θέαμα με φλαμίνγκο στη Βουλιαγμένη

«Τα πουλιά που εντοπίστηκαν είναι ενήλικα και υγιή. Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν πολλά μαζί σε υφάλμυρα νερά, σε λιμνοθάλασσες και δέλτα ποταμών. Τα συγκεκριμένα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν σ΄ αυτή την πλευρά της Αττικής. Φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο μπορεί κανείς να συναντήσει στο Βουρκάρι Μεγάρων. Ισως παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους», εξηγεί η «ΑΝΙΜΑ».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το φλαμίνγκο της Βουλιαγμένης φέρει δαχτυλίδι, ενώ η «ΑΝΙΜΑ» έχει επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης για να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες.

Τα φλαμίνγκο είναι ένα μεταναστευτικό είδος με κύρια σημεία αναπαραγωγής τη Νότια Ευρώπη και τη Νότια Αφρική και αποτελούν τακτικό αποδημητικό επισκέπτη της χώρας μας με συχνές εμφανίσεις σε παράκτιους υγρότοπους. Το 2020 έγινε για πρώτη φορά αναπαραγωγή φλαμίνγκο στην Ελλάδα, με μωρά φλαμίνγκο να εντοπίζονται στη Λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να επιζήσουν.

Γαλάζιος καρχαρίας στη Γλυφάδα

 Καρχαρίας εντοπίστηκε να κολυμπά τη Δεύτερα του Πάσχα στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας, μία ημέρα μετά την εμφάνιση άλλου καρχαριοειδούς στο λιμάνι του Βόλου. Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, οι επιστήμονες εξηγούν πως δεν πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο και επισημαίνουν ότι στις ελληνικές θάλασσες ζουν 34 είδη καρχαριών που κινούνται από τα ρηχά νερά μέχρι σε βάθος ενός χιλιομέτρου.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι ο νεαρός γαλάζιος καρχαρίας της Γλυφάδας παρασύρθηκε στα ρηχά κυνηγώντας κάποιο θήραμα και θεωρούν την παρουσία του ως «μια υπενθύμιση ότι οι θάλασσες δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα υπόλοιπα είδη με τα οποία συγκατοικούμε»…

tanea.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Περιοδεία Υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., αποτελούμενο από τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, την Αναστασία Σαπουνά και τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 14 Μαΐου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επίσκεψή τους θα εκκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Μαΐου από τη Θάσο και την Καβάλα.

Κατά την περιοδεία τους στη Θάσο, την Παρασκευή, θα συναντηθούν στον Λιμένα με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, στις 10.30, στο ζαχαροπλαστείο Σταμάτης.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθούν την Ποταμιά και θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.

Στη συνέχεια, στις 2.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου θα ενημερωθούν από τους υγειονομικούς και τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, στις 6.00 το απόγευμα θα συνομιλήσουν με μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων και πολίτες στην πλατεία, στη Σκάλα Καλλιράχης.

Επιστρέφοντας από την Θάσο, την Παρασκευή το βράδυ, στις 9.30, θα συναντηθούν στο Cityzen με μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., ενώ το Σάββατο το πρωί θα περιηγηθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου θα συναντήσουν και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες.

Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την πόλη της Δράμας, τρίτο σταθμό της περιοδείας τους στην Α.Μ.Θ. Θα ακολουθήσει την Κυριακή η Ξάνθη, τη Δευτέρα η Αλεξανδρούπολη και την Τρίτη η Κομοτηνή.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (8-5-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν. 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en