Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κι άλλα στοιχεία ζητά το Δασαρχείο από την Εγνατία Οδό

Ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ με διαδοχικές του δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης κυρίως της συμπρωτεύουσας επιμένει στην προοπτική μετωπικών και πλευρικών διοδίων, περιγράφοντας το έργο ως άμεσα υλοποιήσιμο. Όπως φαίνεται ωστόσο, στην περίπτωση των διοδίων της παράκαμψης Καβάλας το χρονοδιάγραμμα δεν είναι τόσο άμεσο. Μπορεί να θέλει η Εγνατία Οδός ΑΕ αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες στην περιφέρεια ΑΜΘ, όπως επίσης και στο δασαρχείο Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της Εγνατίας Οδού ΑΕ για έγκριση του έργου με νέα δεδομένα καθυστερεί. Φημολογείται ότι το δασαρχείο Καβάλας ότι ζήτησε περισσότερα στοιχεία για τις κατασκευές που προβλέπονται, αυτή τη φορά σε απαλλοτριωμένη έκταση. Τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στην υπηρεσία και είναι υποχρέωση της Εγνατίας Οδού να τα καταθέσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμη και σήμερα η Εγνατία Οδός δεν κατέθεσε οικολογική μελέτη που επίσης ζητήθηκε.

Την τελική απόφαση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου που ουσιαστικά άρχισε από την αρχή θα δώσει η αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας, η οποία όμως ακόμη δεν έχει προγραμματίσει τη συνεδρίασή της. Δεν αποκλείεται η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής να πραγματοποιηθεί με αφορμή τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα. Ακόμη κι αυτό το χρονοδιάγραμμα όμως αργεί.

Κοντολογίς, υπάρχουν γραφειοκρατικά και αντικειμενικά ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν μέχρι να ωριμάσει περισσότερο το έργο κατασκευής των διοδίων στην παράκαμψη Καβάλας. υπολογίζεται ότι αυτό θα συμβεί το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο ενώ στη συνέχεια θα μεσολαβήσει διάστημα κατασκευή του σταθμού των διοδίων. Την υπόθεση παρακολουθεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που είναι βέβαιο ότι θα ερευνήσει περισσότερο τα χαρακτηριστικά του έργου όπως εξαρχής προγραμματίσθηκε, μαζί με τα δικαιολογητικά που θα καταθέσει η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ψηφιακή κάρτα και τα… παραθυράκια της

Ιδιαιτέρως προβληματική χαρακτηρίζεται η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ειδικά στον κλάδο του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας, όπου και εφαρμόζεται σε πιλοτικό επίπεδο, με εργαζομένους να καταγγέλλουν καταστρατήγηση της τήρησης του μέτρου από τις επιχειρήσεις, οι οποίες ανακαλύπτουν διαρκώς νέα «παραθυράκια». Σημειώνεται πως η πιλοτική περίοδος για το μέτρο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, σε ό,τι αφορά τους κλάδους της βιομηχανίας και του εμπορίου, λήγει την 1η Ιουλίου.

Από εκεί και πέρα, για κάθε απόκλιση του καταγεγραμμένου χρόνου εργασίας από τον πραγματικό χρόνο εργασίας επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ και αν, μάλιστα, ο εργοδότης παρεμποδίσει τη διασταύρωση του πραγματικού χρόνου εργασίας εξαλείφοντας τα στοιχεία, το πρόστιμο ανέρχεται στα 4.000 ευρώ. Τέλος, στις περιπτώσεις που δεν ενεργοποιείται η ψηφιακή κάρτα εργασίας το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει στα 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο. Οσον αφορά τους κλάδους των τραπεζών και των σουπερμάρκετ, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας έχει ξεκινήσει από 1ης Ιουλίου 2022.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ», πηγές του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επέκταση του μέτρου σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας, με μεθοδικό και στοχευμένο τρόπο που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου, ενώ προσθέτουν πως μέχρι στιγμής η εφαρμογή «πάει καλά» και σύντομα θα ανακοινωθούν αναλυτικά στοιχεία. Οπως λένε, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και πάνω από 3.500 εργαζόμενοι έχουν πάρει πίσω τα δεδουλευμένα τους, ακριβώς επειδή έχουν γίνει οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταγγελίες εργαζομένων

Οι καταγγελίες που έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα είναι ενδεικτικές των αρρυθμιών που έχουν ήδη αναδειχθεί. Για παράδειγμα, εργαζόμενοι που δουλεύουν για λογαριασμό τρίτων εταιρειών (shop in a shop) σε καταστήματα καλλυντικών, εμπορικών κέντρων, spa, κέντρων αισθητικής κ.λπ. δεν χτυπάνε ψηφιακή κάρτα εργασίας, καθώς οι εργοδότες τους δεν τους παρέχουν τα απαιτούμενα tablet με τη σχετική εφαρμογή. Την ίδια ώρα, φαίνεται να υπάρχουν εταιρείες σουπερμάρκετ, logistics και πολυκαταστημάτων, που δεν παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας στο προσωπικό εργολάβων που απασχολούν στις αποθήκες τους παράλληλα με το «εσωτερικό» προσωπικό.

Οι καταγγελίες, όμως, πηγαίνουν και ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για περιπτώσεις εργαζομένων που πιάνουν δουλειά στις 5 π.μ. και έχουν λάβει οδηγίες να χτυπάνε την κάρτα τους στις 6 π.μ. Δηλαδή, προσπαθούν να ξεγελάσουν το σύστημα «Εργάνη» για τη μία ώρα της νυκτερινής απασχόλησης, που πληρώνεται επιπλέον. Στο ίδιο πλαίσιο, εταιρείες security που αναλαμβάνουν εργολαβίες 24ωρων επταήμερων φυλάξεων εγκαταστάσεων και κτιρίων του Δημοσίου και φορέων αυτού συνεχίζουν να εφαρμόζουν 12ωρη απασχόληση, με την ψηφιακή κάρτα των εργαζομένων να είναι μονίμως «χτυπημένη» σε οκτάωρες βάρδιες καθημερινές και όχι Κυριακές και αργίες και πάντα σε ημερήσια βάρδια.

Σε ωρομίσθιους εργαζομένους, εξάλλου, επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να ξεχνούν να χτυπήσουν την κάρτα τους στο τετράωρο, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν την εργασία τους μέχρι οκτάωρο, ενώ σε υπαλλήλους ηλεκτρονικών παραγγελιών δόθηκε η εντολή να χτυπάνε την κάρτα τους, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει την παραγγελία τους ή όχι, και να συνεχίζουν την εργασία τους κανονικά. Τέλος, καταγγελίες αναφέρουν πως υπήρξαν «καλέσματα» σε εργασία για υπαλλήλους που είχαν ρεπό, δίνοντάς τους την οδηγία να μη χτυπήσουν κάρτα, ενώ σε τράπεζες έχει ζητηθεί από εργαζομένους να χτυπούν την κάρτα στη λήξη του ωραρίου και να παραμένουν, πραγματοποιώντας εργασίες «εκτός συστήματος».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Google: Ειδικοί αποκαλύπτουν τις έξι φράσεις που απαγορεύεται να αναζητήσετε

Στις μέρες μας, ψάχνουμε στη Google σχεδόν τα πάντα. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα κάποιου πράγματος; Γκουγκλάρετέ το. Ψάχνετε έναν αριθμό τηλεφώνου; Γκουγκλάρετέ το. Χρειάζεστε κάποια συμβουλή; Γκουγκλάρετέ το!

Αλλά παρά το γεγονός ότι η Google έχει τις απαντήσεις για σχεδόν τα πάντα, υπάρχουν ορισμένες φράσεις που δεν πρέπει να τις πληκτρολογείτε στη μηχανή αναζήτησης.

Τώρα, ένας ειδικός αποκάλυψε τις κορυφαίες φράσεις που πρέπει να αποφεύγετε και γιατί.

1.Εύκολα δάνεια

Είναι πάντα καλύτερο να αναζητάτε αξιόπιστους δανειστές, αντί να ψάχνετε τυφλά στη Google για δάνεια.

Οι απατεώνες μερικές φορές διαφημίζουν εύκολα προσβάσιμα δάνεια που απαιτούν προκαταβολικά τέλη, αλλά στην πραγματικότητα, τα υποσχόμενα κεφάλαια δεν εμφανίζονται ποτέ στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Ο Ben Van Pelt, ιδρυτής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας TorGuard, δήλωσε στο Indy100: «Αντί να στρέφεστε στη Google για οικονομική βοήθεια, αναζητήστε οικονομικές υπηρεσίες από αναγνωρισμένες τράπεζες και δανειστές».

2.Αριθμοί εξυπηρέτησης πελατών

Αν έχετε ψάξει ποτέ σε έναν ιστότοπο για έναν αριθμό εξυπηρέτησης πελατών και δεν είχατε καμία τύχη, θα ξέρετε πόσο απογοητευτικό είναι.

Είναι σχεδόν σαν να μην θέλουν να τηλεφωνήσετε…

Επιτήδειοι συχνά στήνουν ψεύτικη τεχνική υποστήριξη για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας

Αλλά παρά την απογοήτευση, μην μπείτε στον πειρασμό να αναζητήσετε απλώς τον αριθμό στη Google.

Οι απατεώνες συχνά αγοράζουν ψεύτικες διαφημίσεις για να εμφανιστούν στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να τηλεφωνήσετε σε έναν απατεώνα αντ’ αυτού.

Ο Van Pelt εξήγησε: «Λαμβάνουν εκατοντάδες τέτοιες κλήσεις καθημερινά και μιμούνται πειστικά έναν τεχνικό».

3.Στρατηγικές για τη δημιουργία χρημάτων

Ο Van Pelt εξηγεί ότι αυτού του είδους οι ευκαιρίες είναι συχνά συστήματα πυραμίδας.

Το σχήμα πυραμίδας είναι ένα παράνομο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο κερδίζει χρήματα από τη συνεχή στρατολόγηση άλλων.

«Αποφύγετε να ‘πιαστείτε’ σε σχήματα πυραμίδας. Για επενδυτικές ευκαιρίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν αξιόπιστο επενδυτικό χρηματιστή ή χρηματοοικονομικό σύμβουλο», δήλωσε.

4.Υψηλά αμειβόμενη τηλεργασία

Αν ψάχνετε για μια νέα θέση εργασίας, παραμείνετε πάντα σε αξιόπιστες ιστοσελίδες και οργανισμούς.

Απατεώνες συχνά διαφημίζουν θέσεις εργασίας με αυτόν τον τρόπο για να προσπαθήσουν να δελεάσουν όσους αναζητούν δουλειά. Στην πραγματικότητα, μπορεί να προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα προσωπικά σας στοιχεία αντ’ αυτού.

5.Δωρεάν πιστωτική έκθεση

Μπορεί να νομίζετε ότι εισάγετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία για να λάβετε μια δωρεάν πιστωτική έκθεση, αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχει ένας απατεώνας στην άλλη άκρη που συλλέγει όλες τις πληροφορίες για τον εαυτό του.

Ένας απατεώνας που έχει πρόσβαση σε στοιχεία όπως η ημερομηνία γέννησης ή ο αριθμός εθνικής ασφάλισης θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο κλοπής ταυτότητας.

6.Τεχνική υποστήριξη

Επιτήδειοι συχνά στήνουν ψεύτικη τεχνική υποστήριξη για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας.

Αν προσπαθείτε να λάβετε υποστήριξη για τη συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε πάντα με τον επίσημο κατασκευαστή.

in.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δίπλα στους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων στις Πηγές ο Μ. Λαζαρίδης

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ενημερώνει τους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων των Πηγών για τις πρωτοβουλίες του, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Επισκέφθηκα χωράφια με ακτινίδια στις Πηγές, τα οποία επλήγησαν τις προηγούμενες μέρες από τους ισχυρούς ανέμους. Ενημέρωσα αμέσως για το μέγεθος της καταστροφής τον ΕΛΓΑ για να πράξει τα προβλεπόμενα.

Ήδη το υλικό που συνέλεξα βρίσκεται στα γραφεία τόσο του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου όσο και της προϊσταμένης του ΕΛΓΑ στην Καβάλα, κυρίας Ρ. Κατσικέρη Παραμένω πάντα δίπλα στους παραγωγούς μας».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en