Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Google: Ειδικοί αποκαλύπτουν τις έξι φράσεις που απαγορεύεται να αναζητήσετε

Στις μέρες μας, ψάχνουμε στη Google σχεδόν τα πάντα. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα κάποιου πράγματος; Γκουγκλάρετέ το. Ψάχνετε έναν αριθμό τηλεφώνου; Γκουγκλάρετέ το. Χρειάζεστε κάποια συμβουλή; Γκουγκλάρετέ το!

Αλλά παρά το γεγονός ότι η Google έχει τις απαντήσεις για σχεδόν τα πάντα, υπάρχουν ορισμένες φράσεις που δεν πρέπει να τις πληκτρολογείτε στη μηχανή αναζήτησης.

Τώρα, ένας ειδικός αποκάλυψε τις κορυφαίες φράσεις που πρέπει να αποφεύγετε και γιατί.

1.Εύκολα δάνεια

Είναι πάντα καλύτερο να αναζητάτε αξιόπιστους δανειστές, αντί να ψάχνετε τυφλά στη Google για δάνεια.

Οι απατεώνες μερικές φορές διαφημίζουν εύκολα προσβάσιμα δάνεια που απαιτούν προκαταβολικά τέλη, αλλά στην πραγματικότητα, τα υποσχόμενα κεφάλαια δεν εμφανίζονται ποτέ στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Ο Ben Van Pelt, ιδρυτής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας TorGuard, δήλωσε στο Indy100: «Αντί να στρέφεστε στη Google για οικονομική βοήθεια, αναζητήστε οικονομικές υπηρεσίες από αναγνωρισμένες τράπεζες και δανειστές».

2.Αριθμοί εξυπηρέτησης πελατών

Αν έχετε ψάξει ποτέ σε έναν ιστότοπο για έναν αριθμό εξυπηρέτησης πελατών και δεν είχατε καμία τύχη, θα ξέρετε πόσο απογοητευτικό είναι.

Είναι σχεδόν σαν να μην θέλουν να τηλεφωνήσετε…

Επιτήδειοι συχνά στήνουν ψεύτικη τεχνική υποστήριξη για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας

Αλλά παρά την απογοήτευση, μην μπείτε στον πειρασμό να αναζητήσετε απλώς τον αριθμό στη Google.

Οι απατεώνες συχνά αγοράζουν ψεύτικες διαφημίσεις για να εμφανιστούν στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να τηλεφωνήσετε σε έναν απατεώνα αντ’ αυτού.

Ο Van Pelt εξήγησε: «Λαμβάνουν εκατοντάδες τέτοιες κλήσεις καθημερινά και μιμούνται πειστικά έναν τεχνικό».

3.Στρατηγικές για τη δημιουργία χρημάτων

Ο Van Pelt εξηγεί ότι αυτού του είδους οι ευκαιρίες είναι συχνά συστήματα πυραμίδας.

Το σχήμα πυραμίδας είναι ένα παράνομο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο κερδίζει χρήματα από τη συνεχή στρατολόγηση άλλων.

«Αποφύγετε να ‘πιαστείτε’ σε σχήματα πυραμίδας. Για επενδυτικές ευκαιρίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν αξιόπιστο επενδυτικό χρηματιστή ή χρηματοοικονομικό σύμβουλο», δήλωσε.

4.Υψηλά αμειβόμενη τηλεργασία

Αν ψάχνετε για μια νέα θέση εργασίας, παραμείνετε πάντα σε αξιόπιστες ιστοσελίδες και οργανισμούς.

Απατεώνες συχνά διαφημίζουν θέσεις εργασίας με αυτόν τον τρόπο για να προσπαθήσουν να δελεάσουν όσους αναζητούν δουλειά. Στην πραγματικότητα, μπορεί να προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα προσωπικά σας στοιχεία αντ’ αυτού.

5.Δωρεάν πιστωτική έκθεση

Μπορεί να νομίζετε ότι εισάγετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία για να λάβετε μια δωρεάν πιστωτική έκθεση, αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχει ένας απατεώνας στην άλλη άκρη που συλλέγει όλες τις πληροφορίες για τον εαυτό του.

Ένας απατεώνας που έχει πρόσβαση σε στοιχεία όπως η ημερομηνία γέννησης ή ο αριθμός εθνικής ασφάλισης θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο κλοπής ταυτότητας.

6.Τεχνική υποστήριξη

Επιτήδειοι συχνά στήνουν ψεύτικη τεχνική υποστήριξη για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας.

Αν προσπαθείτε να λάβετε υποστήριξη για τη συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε πάντα με τον επίσημο κατασκευαστή.

in.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Νέο απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα-δήθεν επιστολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Για νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου ενημερώνει η ΕΛΑΣ εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, ενώ στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήλωση Περιφερειάρχη σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site  aftodioikisi.gr, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο εξευτελισμός της επιστήμης της Στατιστικής στο έλεος του κιτρινισμού

Αισθάνομαι βαθύτατα απογοητευμένος από την διαπίστωση ότι ένας ηλεκτρονικός ιστότοπος όπως το aftodioikisi.gr φλερτάρει έντονα με τον λεγόμενο κιτρινισμό, δημοσιεύοντας μία «δημοσκόπηση» με μοναδικό γνώμονα την προσβολή της Διοίκησής μας και όχι την ενημέρωση του κοινού.

Αντίθετα, στην περίπτωση της έρευνας του aftodioikisi.gr ακόμη και ένα απαίδευτο μάτι μπορεί πανεύκολα να διαπιστώσει ότι οι ερωτήσεις είναι ελάχιστες, γενικόλογες και διαρθρωμένες με τρόπο ώστε να εξάγεται αρνητικό αποτέλεσμα.

Ομοίως και η «ανάλυσή» τους γίνεται με τρόπο απαράδεκτο, αφού λαμβάνονται υπόψη απαντήσεις οι οποίες δεν έχουν καν σχέση με το ουσιαστικό αντικείμενο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για παράδειγμα, στην ερώτηση «ποιο είναι το βασικό πρόβλημα στην περιοχή σας;» οι ερωτώμενοι απαντούν σε ποσοστό 20% «το κυκλοφοριακό και οι θέσεις στάθμευσης» και σε ποσοστό 20% «τα σκουπίδια και η καθαριότητα». Ούτε η διαχείριση των απορριμμάτων, ούτε το κυκλοφοριακό ζήτημα των πόλεων εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν οι επίδοξοι αναλυτές της καταχρηστικά αποκαλούμενης «έρευνας», πριν συμπεριλάβουν τα ευρήματα στα συμπεράσματά τους.

Χρησιμοποίησα αυτό το παράδειγμα για να καταδείξω το πνεύμα της έρευνας, η οποία, επαναλαμβάνω, διακατέχεται από απόλυτη προχειρότητα και αυτός είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός που μπορώ να σκεφτώ.

Ειλικρινά με λυπεί και με θλίβει αυτή η διολίσθηση που παρατηρώ και παρακαλώ τους αναγνώστες του aftofdioikisi.gr να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη της Διοίκησής και εμένα προσωπικά, δηλώνω για ακόμη μία φορά ότι δεν φοβόμαστε την κριτική, αλλά αντίθετα την επιζητούμε, υπό την προϋπόθεση όμως ότι συνοδεύεται από στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία που να εξυπηρετεί έναν παραγωγικό διάλογο. Στο προκείμενο, αυτό που βλέπουμε είναι μία άκρατη λασπολογία «ντυμένη» πρόχειρα με το σχήμα μιας «έρευνας» η οποία προσβάλει το αναγνωστικό κοινό, αλλά και την ίδια την επιστήμη της Στατιστικής»

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Σουφλί | Σε καταστολή ο 56χρονος Συνοριοφύλακας που τον πυροβόλησαν απ’ την τουρκική πλευρά

Σε καταστολή στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου νοσηλεύεται ο 56χρονος Συνοριοφύλακας, που χθες στις 18.20′ το απόγευμα δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά από πυροβολισμούς οι οποίοι προήλθαν απ’ την τουρκική πλευρά.

Ο έμπειρος αστυνομικός που κατάγεται από το Σουφλί και υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της πόλης, υποβλήθηκε επί δυο ώρες σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έπληξε το λεπτό έντερο και τον σπλήνα. Απέφυγε τον κίνδυνο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες βράδυ και οι γιατροί θα επιχειρήσουν σήμερα να τον “ξυπνήσουν” προκειμένου να δουν πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.

Στο Νοσοκομείο βρέθηκαν η σύζυγος του (είναι παντρεμένος με δυο γιους, ο ένας μάλιστα είναι αστυνομικός στην Αθήνα), θεωρείται και είναι από τους πιο έμπειρους Συνοριοφύλακες  και σίγουρα στάθηκε τυχερός γιατί η σφαίρα εκτιμάται ότι εξοστρακίστηκε και δεν είχε τόσο μεγάλη δύναμη όταν τον βρήκε κάτω από τον αφαλό στην κοιλιακή χώρα. Το Evros-news.gr χθες βράδυ ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που βρέθηκε εκεί και σας ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.,

evros-news.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en