ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΚΕΔΕ προς Βούτση | Εμμένουμε στην απόφαση της Χαλκιδικής…

Με αφορμή το περιεχόμενο επιστολής, που απέστειλε, σήμερα, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, προς τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες της Χώρας, με την οποία τους ζητά να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα – κατ’ εφαρμογή των όσων προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και το άρθρο 1 του ν.4323/2015 με το οποίο αυτή κυρώθηκε – στην ΤτΕ, η Κ.Ε.Δ.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι, οι Δήμαρχοι εμμένουν στην απόφαση, που έλαβαν κατά το ετήσιο τακτικό συνέδριό τους, στη Χαλκιδική, τον περασμένο Μάιο. 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν πως, επιπλέον, έχει επιδεινωθεί, «η ήδη κακή οικονομική κατάσταση όλων των Δήμων», οι οποίοι αν αναγκαστούν να καταθέσουν τα όποια ταμειακά διαθέσιμα έχουν σήμερα, θα αντιμετωπίσουν ακόμη και πρόβλημα λειτουργίας. 

Τέλος, υπογραμμίζουν πως, εμμένοντας στην απόφαση της Χαλκιδικής, στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου, θα τεθεί το θέμα της επιστολής του Υπουργού ΕΣ.Δ.Α. και θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να αναθεωρηθεί η στάση τους ή όχι.

«Με βάση λοιπόν τα σημερινά δεδομένα: 

– Εμμένουμε στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.

– Εμμένουμε στην άποψη ότι η Κυβέρνηση έχει τη νομική δυνατότητα να δεσμεύσει τα διαθέσιμά μας, χωρίς να απαιτείται απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων, αναλαμβάνοντας η ίδια εξολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής.

– Θα τεθεί προς συζήτηση το περιεχόμενο της επιστολής του κου Βούτση στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να αναθεωρηθεί η στάση που θα τηρήσουμε ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στο ζήτημα των ταμειακών μας διαθεσίμων», αναφέρει στην επιστολή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version