ΕΚΛΟΓΕΣ

Κατηγορηματικό «όχι» του Βαγγέλη Παππά σε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού

Στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού, στον Πολυχώρο «Σήματα Καπνού», συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς.

Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης», αφού παρακολούθησε το σχετικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από τους διοργανωτές κι άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των προέδρων εργαζομένων στην ΕΥΑΘ και στη ΔΕΥΑ Καβάλας, τοποθετήθηκε κατηγορηματικά ενάντια στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης κι αποχέτευσης: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται» είπε, δήλωση η οποία αποτελεί και ρητή δέσμευση ότι μια δημοτική Αρχή στην οποία θα ηγείται ο ίδιος, δεν πρόκειται να θέσει τέτοιο ζήτημα.

Εξάλλου, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ως πάρα πολύ ανησυχητικά τα όσα ανέφεραν οι πρόεδροι Θεσσαλονίκης και Καβάλας για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η απαξίωση των υπηρεσιών ύδρευσης, με απώτερο στόχο τμηματικά να μεταφέρονται οι υπηρεσίες αυτές σε εργολάβους και εν τέλει «οι δημοτικές επιχειρήσεις να περάσουν σε άλλα χέρια κι έπειτα να δουλεύουν ανεξέλεγκτα». Επίσης, χαρακτήρισε ως λυπηρό γεγονός τη μείωση των μισθών και τις απαγορεύσεις του Σαββατοκύριακου, μιλώντας για ένα «νεφέλωμα» που οδηγεί σιγά – σιγά τη ΔΕΥΑΚ να δουλεύει στην τύχη της.

Για ζητήματα διαχείρισης στη δημοτική επιχείρηση ο κ. Παππάς τόνισε ότι «πρέπει να έχει τόσους εργαζόμενους όσοι απαιτούνται για να υπηρετούν σωστά τους πολίτες παρέχοντας φτηνό, ποιοτικό και καθαρό νερό. Δεν πρέπει να αφήσουμε κάποια πράγματα στην τύχη τους αλλά, να σχεδιάσουμε ένα σωστό Οργανόγραμμα με τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας, τέτοιο που να διασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες», κατέληξε στην τοποθέτησή του για το ίδιο θέμα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version