ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καβάλα | Ψηλά ο πήχης για το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο

Πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» το πρώτο τουρνουά καλαθοσφαίρισης σχολείων και φορέων ειδικής αγωγής.

Επρόκειτο για πρωτοβουλία του ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου Καβάλας, στην οποία ανταποκρίθηκαν κι έλαβαν μέρος: το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Καβάλας, το ΚΔΑΠ Δήμου Καβάλας και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ελευθερούπολη.

Οι αγώνες μπάσκετ άρχισαν στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν με τις απονομές το μεσημέρι.

Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν μετάλλια και κύπελλα. Σ΄ αυτούς τους αγώνες μπάσκετ, δεν είχε σημασία ο νικητής, αλλά η συμμετοχή.

Μιλήσαμε με την ευκαιρία του τουρνουά καλαθοσφαίρισης, με το Διευθυντή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καβάλας, Κυριάκο Παπαδόπουλο. «Μέχρι τώρα πάμε καλά», είπε για το καινούριο σχολείο της Καβάλας, που άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2016, φιλοξενείται στο πρώην πειραματικό, όπου θέλει να εγκατασταθεί και να λειτουργεί μόνιμα.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είπε στην εφημερίδα μας, ότι το σχολείο ξεκίνησε να λειτουργεί με 11 μαθητές, σήμερα φιλοξενεί 15, περισσότεροι από την Καβάλα, κάποιοι από την επαρχία Νέστου.

Το Σεπτέμβρη που θα εξασφαλισθεί δωρεάν μετακίνηση από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, με αυτοκίνητα ταξί, οι μαθητές αναμένεται ν΄ αυξηθούν αρκετά. Στόχος, εξηγεί ο Κ. Παπαδόπουλος οι 40 μαθητές, ίσως και παραπάνω, εάν προσελκυθούν από το καινούριο σχολείο μαθητές, που φοιτούν σε γυμνάσια και λύκεια γενικής εκπαίδευσης, παρά το ότι έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Σχετικά με το τουρνουά καλαθοσφαίρισης το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο, θέλει να το καθιερώσει και να το επαναλαμβάνει κάθε χρόνο. Ο Κ. Παπαδόπουλος είπε στην εφημερίδα μας, ότι η πραγματοποίηση ενός τέτοιου τουρνουά δεν είναι εύκολη υπόθεση, λόγω των απαραίτητων μετακινήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις μικροδαπάνες που ανέκυψαν τα κύπελλα, τα μετάλλια, χρειάστηκε να υπάρχει χορηγός, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου, η ανταπόκριση στην πρόσκληση, για το τουρνουά ήταν ικανοποιητική. «Πρόκειται – είπε – για μια σημαντική κοινωνική δραστηριότητα, η οποία όμως θέλει κόπο για να γίνει».

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version