ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Ένας νέος μετεωρολογικός σταθμός «γεννήθηκε» από την ομάδα του meteokav.gr

Ένας ακόμη μετεωρολογικός σταθμός στήθηκε στο κέντρο της Καβάλας.

Η ομάδα του meteokav η οποία από το 2006 παραμένει αφοσιωμένη στον στόχο της μετεωρολογικής καταγραφής και πρόγνωσης των καιρικών συνθηκών στον Νομό Καβάλας, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο το οποίο αποτελείται πλέον από 6 μετεωρολογικούς σταθμούς, 7 κάμερες, αλλά και 1 ανιχνευτή ηλεκτρικής δραστηριότητας που δίνουν ζωντανά στον επισκέπτη όλες τις τρέχουσες συνθήκες στην πόλη, αλλά και σε σημεία του Νομού σε πραγματικό χρόνο με ένα κλικ.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 στην εγκατάσταση ενός ακόμα μετεωρολογικού σταθμού επαγγελματικών προδιαγραφών, αυτήν τη φορά στο κέντρο της Καβάλας, στη Ραψάνη. Η τοποθέτηση έγινε σε ταράτσα πολυκατοικίας έναντι της παραλίας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Η ομάδα, όπως δηλώνει, νιώθει ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις μελλοντικές μετρήσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο μετεωρολογικό σταθμό στο κέντρο της πόλης με ανοιχτά δεδομένα στο κοινό μετά από τον αντίστοιχο στην περιοχή της Δεξαμενής ο οποίος είχε τοποθετηθεί το 2006 και ήταν η αφετηρία αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι το εγχείρημα αυτό στηρίζεται οικονομικά από την ίδια την ομάδα με βασικό γνώμονα την ενημέρωση των πολιτών, την προώθηση του τόπου αλλά και την αγάπη τους για το αντικείμενο της μετεωρολογίας.

Επισκεφτείτε [εδώ] τη σελίδα του meteokav

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version