Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | «Τα μαντάτα για τους Συμβασιούχους»

image_print

Η ερμηνευτική εγκύκλιος που εκδόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και αφορά τη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους, επιβεβαιώνει ότι η τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε την περασμένη Τρίτη (άρθρο 24 του νόμου 4479/2017) η κυβέρνηση στη Βουλή, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά δεν προσφέρει και καμιά εγγύηση ότι οι δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018.

Συγκεκριμένα, η κυβερνητική τροπολογία προβλέπει ότι οι συμβασιούχοι που απασχολούσαν οι δήμοι μέχρι τις 7/6/2017, μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι δήμοι μέχρι τις 31/7/2017 να αιτηθούν την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την καθαριότητα, με την προϋπόθεση ότι η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται εξολοκλήρου από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη.

Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη που αφορά στο μέλλον των εργαζόμενων στην καθαριότητα, αλλά και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου μας παρακαλούμε τη Διοίκηση να διευκρινίσει στην αυριανή 15η συνεδρίαση του ΔΣ τα παρακάτω:

  1. Αν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες από τις υπηρεσίες του Δήμου για νέες συμβάσεις μέχρι 31-3-2018 για όλους τους συμβασιούχους του Δήμου.
  2. Αν έχει ζητήσει και πόσων την παραμονή και τη μονιμοποίηση  συμβασιούχων – παρατασιούχων στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου μας. Και αν δεν το έκανε πότε προγραμματίζει να το πραγματοποιήσει εισάγοντας το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή και από εκεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Αν οι υπηρεσίες του Δήμου γνωρίζουν για τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν και που αφορούν αποσαφήνιση ζητημάτων σχετικά με τη μισθοδοσία των συμβασιούχων και τη διαδικασία μονιμοποίησής τους.
  4. Ακόμη με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η πληρωμή των Συμβασιούχων για το διάστημα από 7 Ιούνη  μέχρι τη σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Από τις 5 το απόγευμα οι κυκλοφοριακές αλλαγές για τη Λευκή Νύχτα

image_print

Σήμερα πραγματοποιείται στην αγορά της Καβάλας η εκδήλωση της Λευκής Νύχτας, με σύνθημα «όσο ψωνίζεις, τόσο κερδίζεις».

Τα κυκλοφοριακά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 17:00, οπότε και θα πεζοδρομηθεί η οδός Ομονοίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή της εκδήλωσης και η κίνηση των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.

Τη Λευκή Νύχτα διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, με τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, του Δήμου Καβάλας και του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Οι πολίτες και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στο κέντρο της Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

DNews Widget
Continue Reading

ΠΑΓΓΑΙΟ

Βαρύτη: Όχι άλλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με τους αγρότες κ. Αναστασιάδη

Μαρία Βαρύτη – Κριτική για τα τέλη άρδευσης και τη ΔΕΥΑΑΠ στον Δήμο Παγγαίου
image_print

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΠ και η Δημοτική Αρχή πανηγυρίζουν για τη μείωση του τέλους άρδευσης κατά 0,043 €/κ.μ. και μιλούν για «σωστή οικονομική διαχείριση».

Αλήθεια, σε ποια ακριβώς σωστή οικονομική διαχείριση αναφέρονται; Στην οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑΑΠ;

Σε αυτή που οδήγησε τη ΔΕΥΑΑΠ να χρωστά σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ;

Σε αυτή που διατηρεί σταθερά πάνω από τα 6 εκατομμύρια ευρώ τις ανείσπρακτες οφειλές;

Σε αυτή των συνεχών απευθείας αναθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με εκπτώσεις της τάξης του 1% και 2%;

Ή μήπως σε αυτή που πριν από έναν χρόνο επέβαλε αύξηση 60% στα τέλη άρδευσης και σήμερα εμφανίζει ως «κοινωνική πολιτική» τη μερική υποχώρηση από τη δική της λανθασμένη απόφαση;

Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση δεν οδηγήθηκε σε αυτή τη μείωση από κάποιον ολοκληρωμένο οικονομικοτεχνικό σχεδιασμό, αλλά από τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών, που πέραν των άλλων προβλημάτων – με κυρίαρχο αυτό των πλημμυρισμένων Τεναγών -, βρέθηκαν  αντιμέτωποι  και με τις υπέρογκες χρεώσεις της άρδευσης.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα: Εδώ και 12 χρόνια δεν υπήρξε σοβαρός σχεδιασμός για την εύρυθμη λειτουργία και την εξυγίανση της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου.

Ούτε και όταν πριν ένα χρόνο αποφασίστηκε η αύξηση του 60% στα τέλη άρδευσης, ούτε και σήμερα που αποφασίστηκε η μείωσή τους κατά 20%.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται αποσπασματικά, υπό την πίεση των εξελίξεων και όχι στο πλαίσιο μιας συνεκτικής στρατηγικής για το μέλλον της ΔΕΥΑΑΠ και του πρωτογενούς τομέα.

Οι αγρότες και οι δημότες δεν έχουν ανάγκη από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πανηγυρισμούς.

Έχουν ανάγκη από μια ΔΕΥΑΑΠ οικονομικά υγιή, με σχέδιο, διαφάνεια και υπεύθυνη διοίκηση.

Γιατί τα δελτία τύπου μπορεί να γράφουν ό,τι θέλουν. Τα χρέη όμως δεν διαγράφονται με ανακοινώσεις.

Δελτίο τύπου

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en