Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα των δικηγόρων για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, παρίστανται στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου όπου συζητείται και ψηφίζεται το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Με ανακοίνωση τους , καλούν τους δικηγόρους «να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που πραγματοποιείται στις 6 το απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος. Η προσυγκέντρωση των Δικηγόρων θα γίνει στις 17.30 στα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60)».

Όπως αναφέρουν «κατά τη χθεσινή παράσταση στο χώρο του Κοινοβουλίου, μέλη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλειο Αλεξανδρή, συναντήθηκαν με βουλευτές της συμπολίτευσης, όπου επεσήμαναν τις ασφυκτικές παρενέργειες που επιφέρει το προτεινόμενο ασφαλιστικό-φορολογικό σύστημα στο δικηγορικό σώμα. Σχετικώς εδόθησαν έγγραφες προτάσεις για τροποποίηση βασικών διατάξεων του νομοσχεδίου. Αριθμός βουλευτών ανέλαβε τη δέσμευση να προωθήσει τις προτάσεις κατά την εξελισσόμενη νομοθετική διαδικασία».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοσκόπηση Alco: Η τελευταία εικόνα των ποσοστών των κομμάτων 4 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές

Η δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, καταγράφει τη δύναμη των κομμάτων στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 26,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6,9%, η Ελληνική λύση 7,4%, η Νίκη 4,7% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 29,5% μέχρι και 33,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ έως 17,8%, το ΠΑΣΟΚ έως 13,8%, το ΚΚΕ έως 6,9%, η Ελληνική Λύση έως 9,3% και η Νίκη έως 5,8%.

Στο ερώτημα πόσο ενδιαφέρουν τους πολίτες οι Ευρωεκλογές, εκείνοι απάντησαν πολύ 57%, λίγο 25% και καθόλου 18%.Στην ερώτηση για το αν η ψήφος στις ευρωεκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι στη χώρα, 6 στους 10 πολίτες απάντησαν όχι!

Η δημοσκόπηση της Alco έγινε το διάστημα μεταξύ Κυριακής και Τρίτης (4/6/24), μία «ανάσα» δηλαδή πριν τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι η έρευνα έγινε πριν κορυφωθεί η αντιπαράθεση για το πόθεν έσχες Κασσελάκη.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι αυξήσεις φέρνουν ηλεκτροσόκ

Ίλιγγο προκαλούν στα νοικοκυριά οι αυξήσεις στις τιμές των τιμολογίων ρεύματος που αγγίζουν το 70% καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες είναι και πιο ενεργοβόροι λόγω της αύξησης της χρήσης των κλιματιστικών.

Οι καταναλωτές το σκέφτονται διπλά και τριπλά να ανοίξουν το κλιματιστικό με τις νέες τιμές του ρεύματος. Σύμφωνα με το OPEN, το κόστος για την λειτουργία του κλιματιστικού για ένα μέσο νοικοκυριό αυξήθηκε 35% από τον Μάιο στον Ιούνιο καθώς αυξήθηκαν οι τιμές της λιανικής του ρεύματος από 11-70%.

Πόσο κοστίζει η χρήση νέων και παλιών κλιματιστικών

Το κόστος στο 9άρι κλιματικό είναι στα 30 ευρώ, το 18άρι στα 62 ευρώ με τις τιμές του Ιουνίου, ενώ οι αντίστοιχες τιμές του Μαΐου ήταν 22 και 46 ευρώ, όπως εξηγεί ειδικός

Συγκεκριμένα, στα παλαιά τύπου κλιματιστικά ο μήνας κοστίζει περίπου 143 ευρώ με τιμές Ιουνίου.

Η κυβέρνηση τονίζει προς το παρόν πως δεν υπάρχει η ανάγκη επιδότησης στο ρεύμα.

Αναλυτικά οι τιμές ρεύματος του Ιουνίου

Υπενθυμίζεται πως η κιλοβατώρα αυξήθηκε κοντά στα 16 λεπτά, από τα 10 λεπτά που ήταν για τον μήνα Μάιο, με εξαίρεση την ΔΕΗ, που συγκράτησε την τιμή στα 11,89 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες. Δείτε αναλυτικά τις τιμές ρεύματος του Ιουνίου:

  • ΔΕΗ: 11,89 λεπτά /κιλοβατώρα τον Ιούνιο από 10,65 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν το Μάιο για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. Για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες 12,64 λεπτά/κιλοβατώρα από και 11,7 λεπτά /κιλοβατώρα που ήταν το Μάιο.
  • Φυσικό Αέριο: 12,85 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούνιο από 10,6 λεπτά/κιλοβατώρα τον Μάιο.
  • Volterra: 12,9 λεπτά/κιλοβατώρα από 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάιο.
  • VOLTON: 12,91 λεπτά ανα κιλοβατώρα τον Ιούνιο με έκπτωση συνέπειας από 10,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον προηγούμενο με μήνα. Και η Volton αύξησε την έκπτωση του τιμολογίου στο στο 20% και την έκπτωση συνέπειας στο 32% προκειμένου να διατηρηθεί σε χαμηλή τιμή το τιμολόγιο της.
  • ΕΛΙΝ: 14,8 λεπτά/ κιλοβατώρα από 9,5 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάιο και από 9 λεπτά/κιλοβατώρα τον Απρίλιο
  • Εlpedison: 15,48 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 17,98 λεπτά για τις επόμενες τον Ιούνιο, από 9,96 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 10,56 λεπτά για τις υπόλοιπες που ήταν το Μάιο.
  • NRG: 15,9 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούνιο από 10,96 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν το Μάιο
  • ΗΡΩΝ: 16,3 λεπτά από κιλοβατώρα από 10,11 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο Μαΐου και 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα που είχε το πράσινο τιμολόγιό της τον Απρίλιο
  • Protergia: 16,4 λεπτά /κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας από 10,60 λεπτα/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας που ήταν το Μάιο και 23,4 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας τον Ιούνιο από 17,6 λεπτά/κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας που ήταν το Μάιο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Το διακύβευμα τονίζει ο Μητσοτάκης: Τι λέει σε όσους σκέφτονται αποχή ή ψήφο διαμαρτυρίας

«Μήνυμα» για επιτάχυνση μιας σειράς κομβικών μεταρρυθμίσεων ζητά να σταλεί στις κάλπες της Κυριακής (9/6) για τις Ευρωεκλογές 2024 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «έχει έρθει η ώρα να μπούμε στα βαθιά και να αντιμετωπίσουμε τις βαθιές παθογένειες της χώρας». Ο πήχης από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές έχει μπει στο 33%, ποσοστό που είχε πάρει και στην αντίστοιχη αναμέτρηση το 2019, και στόχος είναι να επιβεβαιωθεί η καθαρή «γαλάζια» υπεροχή στο πολιτικό σκηνικό.

Απευθυνόμενος σε πολίτες που μπορεί στο παρά πέντε της κάλπης να είναι ακόμα αναποφάσιστοι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια, όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας στις ευρωεκλογές». Δεν περνά άλλωστε απαρατήρητο στο κυβερνών κόμμα πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των αναποφάσιστων είχε ψηφίσει πέρυσι το καλοκαίρι τη Νέα Δημοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με την Alco το 37% όσων δεν έχουν αποφασίσει ακόμα και τώρα τι θα πράξουν την Κυριακή είχε επιλέξει τα γαλάζια ψηφοδέλτια τον Ιούνιο (το αντίστοιχο ποσοστό είναι 10% για το ΠΑΣΟΚ και 9 % για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει λίγο πριν τις κάλπες είναι πως «όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο γρήγορα θα πάει στις μεταρρυθμίσεις, γιατί θα έχει απλά ακόμα περισσότερη πολιτική ορμή να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, για το οποίο πήραμε πολιτική νομιμοποίηση από τους Έλληνες πολίτες πριν από έντεκα μήνες». Συμπληρώνει δε «εμείς θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Έχει, όμως, πολύ μεγάλη σημασία να μην αισθάνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουν δικαίωμα να αμφισβητήσουν την πολιτική νομιμοποίηση που πήρε η κυβέρνηση στις προηγούμενες εκλογές».

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές από την κυβέρνηση τονίζουν όσα έχουν γίνει τόσο στην οικονομία όσο και σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ δίνεται και μια πρόγευση των επόμενων κινήσεων. Ειδικότερα έμφαση δίνεται στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, σε μόνιμα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών (π.χ.αυξήσεις σε μισθούς) αλλά και στις κινήσεις στο στεγαστικό πεδίο.

Η επίθεση στην αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποκρούσουμε αυτή τη νέα έκφανση του λαϊκισμού, ο οποίος σηκώνει πάλι κεφάλι, υποσχόμενος χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν και επιστρέφοντας και τον πολιτικό διάλογο σε μια εποχή τοξικότητας, που θα πίστευα ότι την έχουμε αφήσει πια πίσω μας» σημείωσε χθες σε συνέντευξή του στον ANT1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την κυβέρνηση εστιάζουν στην ανάγκη οι πολίτες να πουν «ναι» στην σταθερότητα και « όχι» στους πειραματισμούς και στις νέες περιπέτειες, ενώ υπογραμμίζεται εμφατικά πως «οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές, δεν είναι εκλογές δεύτερης κατηγορίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε χθες επίθεση στο Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας «ας πολιτεύεται όπως θέλει. Αυτό το οποίο δεν πρόκειται να επιτρέψω, όμως, είναι να γυρίσει η χώρα στις εποχές των μνημονίων». Μίλησε δε για εκείνους «που κρύβουν το προσωπικό τους πόθεν έσχες, διακινούν χωρίς ντροπή για τους υπόλοιπους εύκολες παροχές 45 δισεκατομμυρίων ευρώ την τετραετία»

Βέλη εξαπέλυσε και στην πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη λέγοντας πως σε όλες τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που ψηφίστηκαν από τις εκλογές του Ιουλίου «το ΠΑΣΟΚ ήταν απέναντι». Και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστολική ψήφο, στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, στον δικαστικό χάρτη κ.α.

Από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κινήσεις που έχουν γίνει για την αμυντική θωράκιση της χώρας και σημείωσε πως σήμερα θα επισκεφτεί στη Γαλλία τα ναυπηγεία όπου χτίζονται οι τρεις ελληνικές φρεγάτες Belharra. Για να υπογραμμίσει χαρακτηριστικά «αυτή η εικόνα είναι η απάντησή μου στους διάφορους υπερπατριώτες του τηλεμάρκετινγκ».

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en