Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό clasico, 3-0 την ΑΕΚ

image_print

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετατράπηκε το αθηναϊκό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, για την 25η αγωνιστική της Super League.

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 3-0 της «Ένωσης», με το σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, χάρη στα γκολ του Αϊτόρ με πέναλτι (16΄), του Παλάσιος (18΄) και του Ιωαννίδη (29΄).

Με την αποψινή νίκη, το «τριφύλλι» εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ και πλησίασε σε απόσταση τριών βαθμών τον «δικέφαλο», που έχει πάντως ένα ματς λιγότερο.

 

Κανονικά αγωνίστηκε με την ΑΕΚ ο Εβγκένι Σάκχοφ, που ζει τις δικές του πολύ δύσκολες στιγμές, με την ετοιμόγεννη σύζυγό του να βρίσκεται σε καταφύγιο στο βομβαρδιζόμενο Κίεβο. «Σταματήστε τον πόλεμο. Βοηθήστε μας», ήταν το μήνυμα του Ουκρανού ποδοσφαιριστή πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με πολύ σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του ντέρμπι, παρότι μάλιστα η Ένωση έμοιαζε πιο απειλητική στο ξεκίνημα, με μια κεφαλιά του Βράνιες (5΄) και ένα σουτ του Γκαρσία (11΄) να φεύγουν εκτός εστίας.

Στο 13΄, όμως, σε ένα γύρισμα του Αλεξανδρόπουλου από τα αριστερά, ο Ρότα έπεσε άτσαλα πάνω του και τον βρήκε με τις τάπες, αφότου ο μέσος του Παναθηναϊκού είχε βγάλει τη σέντρα. Ο Πορτογαλός διαιτητής Νόμπρε είδε τη φάση στο μόνιτορ και καταλόγισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε στο 16΄ ο Αϊτόρ και άνοιξε το σκορ.

Πριν καν συνέλθουν οι «κιτρινόμαυροι», ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα» από τους γηπεδούχους σε μία αντεπίθεση, που ξεκίνησε από κλέψιμο του Σάντσες και ολοκληρώθηκε με εξαιρετική κούρσα 50 μέτρων και πλασέ του Παλάσιος, που «έγραψε» το 2-0 μόλις στο 18΄.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η τύχη της… γύρισε την πλάτη σε δύο διαδοχικές φάσεις. Στο 25΄, σε σουτ του Ανσαριφάρντ, η μπάλα κόντραρε στον Βέλεθ, βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσούμπερ έπιασε πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο -κάθετο αυτή τη φορά- δοκάρι του Διούδη.

Η «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Ενωσης ήρθε στο 29΄. Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ιωαννίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή την έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα του Τσιντώτα. Εχοντας… φτερά στα πόδια, ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να σκοράρει και με απευθείας κόρνερ του Αϊτόρ (39΄), που σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 44΄ ο Ιωαννίδης απέτυχε από πολύ κοντά να νικήσει τον Τσιντώτα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο και οι δύο εξ αυτών συνεργάστηκαν στο 48΄, με τον Μάνταλο να τροφοδοτεί τον Αραούχο, που έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Διούδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Ο Αργεντινός απείλησε εκ νέου στο 56΄, με το σουτ του όμως να βρίσκει σε αμυνόμενο και να καταλήγει κόρνερ.

Στο δίλεπτο 60΄-61΄ οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά σε τέταρτο γκολ. Πρώτα με εξ επαφής κεφαλιά του Σένκφελντ μετά από εκτέλεση φάουλ, που «έβγαλε» με τα πόδια ο Τσιντώτας, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ιωαννίδης έφυγε μόνος στην αντεπίθεση, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά πλάσαρε αδύναμα και ο Ρότα πρόλαβε πάνω στη γραμμή να διώξει.

Ο Γιοβάνοβιτς με την πρώτη του αλλαγή πέρασε στο παιχνίδι τον Κουρμπέλη αντί του Γκατσίνοβιτς και «έσβησε» το ματς, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει άνετα τη θριαμβευτική νίκη.

Κίτρινες: Ρούμπεν Πέρεθ – Ρότα, Μάνταλος, Λε Ταλέκ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος (77΄ Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (66΄ Κουρμπέλης), Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ (86΄ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (77΄ Καρλίτος)

ΑΕΚ (Αργύρης Γαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί (46΄ Μοχαμάντι), Τζαβέλλας, Βράνιες, Ρότα, Σιμόες (74΄ Λε Ταλέκ), Σάκχοφ, Αμραμπατ, Τσούμπερ (46΄ Μάνταλος), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46΄ Αραούχο)

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελευθερούπολη υποδέχεται το μέλλον του στίβου Ελλάδας και Κύπρου

image_print

Η Ελευθερούπολη ετοιμάζεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ελληνικού και κυπριακού κλασικού αθλητισμού, καθώς στις 28 και 29 Ιουλίου θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Συνάντηση Αγώνων Στίβου Ελλάδας – Κύπρου Κ18 Ανδρών και Γυναικών, μία διοργάνωση που συγκεντρώνει τα κορυφαία νέα ταλέντα των δύο χωρών.

Η διοργάνωση παρουσιάστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε τους αγώνες ιδιαίτερα σημαντικούς, καθώς αφορούν αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών, τη γενιά που αποτελεί το μέλλον του ελληνικού και κυπριακού στίβου.

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η συνάντηση δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα, αλλά και έντονο συμβολισμό, καθώς ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου μέσα από τον αθλητισμό, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα. Παράλληλα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να βρεθούν στο Στάδιο Ελευθερούπολης και ιδιαίτερα στις οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον στίβο και να εμπνευστούν από τους νέους αθλητές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Σταύρος Ιγνατιάδης, ο οποίος τόνισε ότι το διήμερο των αγώνων «η καρδιά του κλασικού αθλητισμού» θα χτυπά στην Ελευθερούπολη, εκεί όπου διαμορφώνεται το μέλλον του στίβου για τις δύο χώρες. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης.

Χαιρετισμό της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα μετέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Ιωάννης Μυστακίδης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο του αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Ιορδανίδης σημείωσε ότι ο ΣΕΓΑΣ εμπιστεύεται διαχρονικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιώργος Βαφείδης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη του Επιμελητηρίου στις αθλητικές δράσεις της περιοχής.

Η Διεθνής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου Κ18 αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή του στίβου, προσφέροντας δυνατές αγωνιστικές στιγμές και αναδεικνύοντας τους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας του ελληνικού και κυπριακού αθλητισμού.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ: Ένταση μεταξύ παικτών μετά το τέλος του αγώνα

Ένταση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Κιέβου μετά τη λήξη του αγώνα
image_print

Ένταση μετά τη λήξη του αγώνα

Ένταση σημειώθηκε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στη Ντιναμό Κιέβου και τον ΠΑΟΚ, με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους των δύο ομάδων να έρχονται σε αντιπαράθεση.

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2 στην Πολωνία, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, αποκτώντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Το περιστατικό κοντά στην εξέδρα του ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν μετά το παιχνίδι, ποδοσφαιριστής της ουκρανικής ομάδας κατευθύνθηκε προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και είχε λεκτική αντιπαράθεση με ορισμένους από αυτούς.

Οι παίκτες του Δικεφάλου πλησίασαν το σημείο για να ζητήσουν εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και να υπάρξει ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η κατάσταση δεν ξέφυγε περισσότερο, καθώς οι πιο ψύχραιμοι παρενέβησαν και απομάκρυναν τους εμπλεκόμενους.

Ένταση και λίγο πριν από το φινάλε

Ανάλογο περιστατικό φέρεται να είχε σημειωθεί και λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, όταν οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου κινήθηκαν προς την πλευρά των φίλων του ΠΑΟΚ και προχώρησαν σε χειρονομίες.

Παρά την ένταση που καταγράφηκε στο τέλος, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ στρέφεται πλέον στη δεύτερη αναμέτρηση, όπου θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το προβάδισμα που απέκτησε με τη νίκη του στην Πολωνία.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε1 στο τένις

Αφίσα του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ε1 τένις που θα διεξαχθεί στις Σέρρες από 27 έως 31 Ιουλίου 2026.
image_print

Στις Σέρρες θα χτυπήσει από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2026 η «καρδιά» του ελληνικού τένις, με τη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος επιπέδου Ε1 για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 και 14 ετών.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 185 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες αναμένεται να προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα, καθώς συγκεντρώνουν κορυφαία ονόματα των μικρών ηλικιακών κατηγοριών του ελληνικού τένις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενσωμάτωση του Babolat Cup στη διοργάνωση. Μέσα από τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με τη Babolat Greece, ο αθλητής και η αθλήτρια της κατηγορίας των 12 ετών που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους διεθνείς τελικούς του Babolat Cup.

Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2026 στις εγκαταστάσεις της Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα, με τα έξοδα συμμετοχής να καλύπτονται από τη Babolat Greece.

Στη σχετική βαθμολογία θα προσμετρήσουν δύο διοργανώσεις:

  • 27–31 Ιουλίου 2026: Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, 3ο Ε1
  • 16–20 Οκτωβρίου 2026: Λάρισα, 5ο Ε1

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών.

Τη διοργάνωση στηρίζουν οι εταιρείες ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΝΕΚΤΑΡ Α.Ε., Babolat Greece, Elpida Resort and Spa, Μεράκι, Λιθογραφική, Ονειροικείν Κατασκευαστική, Interaction Α.Ε. και Eurodoor Wood.

Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών καλεί τους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en