ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Ρωσία ζητά χρήση ελληνικού εναέριου χώρου για επιχείρηση στη Συρία

Ανήσυχες οι ΗΠΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει αίτημα της Ρωσίας για χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου προκειμένου να λάβει χώρα επιχείρηση της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που θα μεταφέρει βοήθεια στη Συρία.
Το υπουργείο προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα, ενώ οργιάζουν οι φήμες για πιέσεις από τις ΗΠΑ, η Ελλάδα να απαντήσει αρνητικά στο ρωσικό αίτημα.
Το γραφείο του υπηρεσιακού υπουργού, Πέτρου Μολυβιάτη δεν επιβεβαιώνει τις παραπάνω φήμες. Οι φήμες αυτές όμως υποστηρίζονται και από δημοσιεύματα του Ελληνορωσικού Τύπου και της ιστοσελίδας Η Ρωσία Τώρα.

Είναι γεγονός ότι με τη Συρία να έχει καταρρεύσει, τα εκατομμύρια των προσφύγων να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την χώρα και τον ISIS να κάνει διαρκώς επίδειξη ισχύος, το διπλωματικό παιχνίδι καλά κρατεί.

Η Συρία μετατρέπεται σταδιακά σε no man’s land, γεγονός που θα κάνει τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων να οργιάσουν και τις αντιθέσεις των αντιμαχόμενων πλευρών να ενταθούν. Ένας πόλεμος που θα επεκταθεί με τη συμμετοχή Δύσης και Ανατολής δεν είναι καθόλου απίθανος για το επόμενξο διάστημα. Αφού αυτοί που θα απαλλάξουν τη Μέση Ανατολή από τον IS θα επενδύσουν στα συμφέροντά τους στην περιοχή που ξεκινούν από το πετρέλαιο, τους αγωγούς φυσικού αερίου και φθάνουν μέχρι και το νερό, ακόμη.

rizopoulospost.com

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version