Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πρώτη «μάχη»…

image_print
Το πρώτο βήμα για να βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου θέλουν να κάνουν σήμερα Ηρακλής και Ξάνθη
Την υπέρβαση θέλουν να κάνουν σήμερα ο Ηρακλής και η Skoda Ξάνθη, ομάδες που φέτος πραγματοποιούν αρκετά καλές πορείες στη Football League και τη Σούπερ Λίγκα, αντίστοιχα.

Ο «Γηραιός» που ετοιμάζεται να συμμετάσχει στα πλέι οφ για την άνοδο υποδέχεται τους Ακρίτες, οι οποίοι ακόμα έχουν μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη πεντάδα και τη διαδικασία κατάταξης για την έξοδο στην Ευρώπη.

Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου το 1987 (ήττα από τον ΟΦΗ 3-1 στα πέναλτι). Από την πλευρά τους, οι Ξανθιώτες έφταναν κοντά στην πηγή, αλλά νερό δεν έχουν πιει.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στους παίκτες και τους είπε να δείξουν και πάλι τον καλό τους εαυτό, όπως έκαναν όλη τη χρονιά. Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δουλέψει αρκετά για αυτά τα παιχνίδια με τον Ηρακλή, έχοντας ζητήσει να σκοράρουν νωρίς στον αγώνα.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ηρακλής (4-3-3): Γιαννίκγλου, Μποκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Πορτουλίδης, Ινζόγλου, Ρομάνο, Κυριακίδης, Κάσσος και Περόνε. Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Λαδάς, Καρασαλίδης, Βαλεριάνος, Ρουγκάλας, Λουκίνας, Πασάς, Τσιλιγκίρης, Τσιλιανίδης και Στραβάνης. Εκτός είναι ο Χουάντερσον που συμπλήρωσε κάρτες στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Skoda Ξάνθη (4-2-3-1): Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον και Καπετάνος. Στον πάγκο θα είναι οι Αναστασόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Βασιλακάκης, Ράνος, Π. Ορφανίδης και Βάλτερ.

Πηγή: sport-fm.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δράμα: Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα «Αθλητισμός & Παιχνίδι»

Δράμα-παιδιά στο πρόγραμμα Αθλητισμός και Παιχνίδι του Δήμου Δράμας-2026
image_print

Ξεκίνησε από τον Δήμο Δράμας το δωρεάν καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «Αθλητισμός & Παιχνίδι 2026», με στόχο τη στήριξη των οικογενειών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γονέων κατά τη θερινή περίοδο.

Πρόκειται για μία καθιερωμένη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά σχολικής ηλικίας να περάσουν δημιουργικά και με ασφάλεια μέρος του καλοκαιριού τους, μέσα από οργανωμένες αθλητικές, ψυχαγωγικές και ομαδικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026. Οι δράσεις πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 15:00.

Μέσα από τον αθλητισμό, το παιχνίδι, τον χορό και τις ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη συνεργασία, την κοινωνικότητα και την ευεξία τους, περνώντας δημιουργικά τον χρόνο τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες. Η επιλογή των παιδιών έγινε με βάση συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, με προτεραιότητα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης.

Οι δράσεις υλοποιούνται υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών και εκπαιδευτικών, σε οργανωμένους και ασφαλείς χώρους της πόλης. Μεταξύ αυτών είναι το Δημοτικό Στάδιο «Αλέξανδρος Φρούσιος», το Κλειστό Γυμναστήριο ΔΗΓΑ και το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Κραχτίδης», καθώς και άλλοι κατάλληλοι χώροι, ανάλογα με το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει να επενδύει στη νέα γενιά, δίνοντας έμφαση στην παιδική δημιουργικότητα, την άθληση και την κοινωνική φροντίδα. Παράλληλα, παραμένει σταθερά δίπλα στις ανάγκες των οικογενειών της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη στους γονείς που εργάζονται.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος προπονητής του ΑΟΚ ο Ζόραν Στοϊνοβιτς

image_print

Ο Ζόραν Στοϊνοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Α.Ο. Καβάλα, με τη διοίκηση των «Αργοναυτών» να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο Σέρβο τεχνικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα αρχή για τον ΑΟΚ με συλλογική προσπάθεια

image_print

Το στίγμα της νέας διοίκησης του Ερασιτέχνη ΑΟΚ έδωσε ο νέος πρόεδρος, Λάκης Χατζηαποστολίδης, μιλώντας στην κάμεα του Ena Channel  για τη μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης του ιστορικού συλλόγου.

Όπως τόνισε, βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και οργανωμένος ΑΟΚ, με γερές βάσεις και σωστή λειτουργία σε όλα τα επίπεδα. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τις διαδικασίες για την πρόσληψη προπονητή, τη στελέχωση του ρόστερ και την οικονομική ενίσχυση να έχουν ξεκινήσει.

Ο νέος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η προσπάθεια δεν στηρίζεται σε κάποιον μεγάλο επενδυτή, αλλά στη συλλογική συμμετοχή των ανθρώπων που αγαπούν τον ΑΟΚ, μέσω χορηγιών, εισιτηρίων διαρκείας και διαφημιστικών συνεργασιών.

«Ο ΑΟΚ είναι υπόθεση δική μας και χρειάζεται τη στήριξη όλων για να περάσει στη νέα εποχή», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Λάκης Χατζηαποστολίδης, καλώντας τον κόσμο να σταθεί δίπλα στον σύλλογο στη νέα αυτή προσπάθεια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en