ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Πατριωτική Ένωση εκφράζει την αλληλεγγύη της με τη συνταξιούχο Ιωάννα Κολοβού

Η έφοδος, με σπάσιμο της πόρτας, των δικαστικών κλητήρων, με αστυνομική αρωγή, στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, με σκοπό την έξωσή της και την κατάσχεση του σπιτιού της για χρέος 15.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, είναι θέμα που δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως δήθεν μια απλή εφαρμογή δικαστικής αποφάσεως.

Είναι η κορυφή του παγόβουνου των κόκκινων δανείων, που αγοράζονται, σε εξευτελιστικές τιμές, από ξένα, αλλά και εγχώρια funds και καταλήγουν σε αρπαγή των σπιτιών των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Ο αριθμός των περιπτώσεων αυτών ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες και δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το θέμα ως μια συνηθισμένη και νόμιμη πρακτική. Η δημιουργία του δεν είναι άσχετη με την καταστροφή που έφεραν τα μνημόνια και στην ουσία του δεν είναι μόνο πρόβλημα ατομικό αλλά πρόβλημα επίσης κοινωνικό και πολιτικό.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, η πρόσφατη απόφαση 822/2022 του Αρείου Πάγου, η οποία ακυρώνει τους πλειστηριασμούς του είδους αυτού.

Το κράτος έσπευσε και ανακεφαλαιοποίησε, με δεκάδες δισ. ευρώ των φορολογουμένων, το τραπεζικό σύστημα. Δεν είναι δυνατόν, μετά από μια τέτοια χρηματοδότηση, οι τράπεζες να συμπεριφέρονται με ανευθυνότητα και χωρίς καμιά ευαισθησία απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα έναντι εκείνων που περιήλθαν στην πολύ δύσκολη θέση που βρίσκονται όχι μόνο λόγω δικών τους ευθυνών.

Η Πατριωτική Ένωση καταδικάζει τις πρακτικές αυτές των τραπεζών και καλεί την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος και να λάβει νομοθετικά μέτρα για την αντιμετώπισή του και την προστασία ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας.

Ζητά επίσης οι ίδιες οι τράπεζες να αναλάβουν πρωτοβουλία για μια  ευνοϊκή και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των δανείων αυτών, με περικοπή κάθε πρόσθετης επιβαρύνσεως.

Η Πατριωτική Ένωση εκφράζει την αλληλεγγύη της με τη συνταξιούχο Ιωάννα Κολοβού και με κάθε άλλο πολίτη που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

Η περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού είναι σύμβολο μιας γενικότερης απειλής κατά της λαϊκής στέγης και αυτό πρέπει να κινητοποιήσει τον Ελληνικό λαό για ν’ αντιμετωπίσει την απροκάλυπτη επιδρομή ασύδοτων και αρπακτικών funds κατά της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version