Quantcast
Connect with us

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ONLINE “DRAMEDIES” από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Γνωρίστε ελληνικές κωμωδίες μικρού μήκους μέσα από τη Δράμα

Σε μια …δραματική εποχή, το Φεστιβάλ Δράμας, με τις “Δράmedies” του,  μας κάνει να νοιώθουμε καλύτερα.

Η εποχή επιτάσσει εσωστρέφεια, όχι όμως απαραιτήτως και κατήφεια. Το Φεστιβάλ Δράμας, επέλεξε για όλους εμάς που μένουμε σπίτι, μια σειρά μικρού μηκούς ταινιών που συνδυάζουν χιούμορ, η και συγκίνηση, δηλαδή dramedies.

Κάθε Πέμπτη, από τις 23 Απριλίου και για 5 εβδομάδες, στο κανάλι του Φεστιβάλ στο youtube θα προβάλλονται

3 ταινίες μικρού μήκους εβδομαδιαίως. Πρόκειται για μια επιλογη ταινιών, από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών.

Οι online προβολές θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Feelgood dramedies! Για να είναι η καραντίνα μας πιο απολαυστική.

Θα προβληθούν 15 ταινίες νέων δημιουργών, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές –ανάμεσά τους και ο βραβευμένος με Χρυσό Διόνυσο Νικόλας Κολοβός.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απρίλίου με τις κωμωδίες:

Του χάρου τα δόντια (1996, 23’) του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη με την Κατερίνα Λέχου και τον Δημήτρη Οικονόμου, RF (2010, 19’) του Σταύρου Λιόκαλου με τον Γιώργο Σουξέ και την Έρση Μαλικένζου και Κόφ’ το! (2011, 14’) του Βασίλη Καλαμάκη με τον Ερρίκο Λίτση και τον Κώστα Ξυκομηνό,  οι οποίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Η ταινία Του χάρου τα δόντια αφηγείται τις απρόβλεπτες δυσκολίες του Χάρου στην πορεία του για την παραλαβή μιας ψυχής, το Κόφ’ το! μιλά για όσα ταλανίζουν έναν μεσήλικα με ορμές εικοσάρη που αναζητά φαρμακευτική βοήθεια, ενώ το RF μοιάζει ιδιαίτερα επικαίρο καθως διαδραματίζεται σε μια πολυκατοικία και διηγείται τις ιστορίες των ενοίκων της με αφορμή τη βλάβη μιας τηλεοπτικής κεραίας.

Θα ακολουθήσουν οι εξής 12 ταινίες:

Εβίβα (Δημήτρης Νάκος, Αμέρισσα Μπάστα)

Σύκο  (Νικόλας Κολοβός)

Ψωμί κι ελιες (Alexander Jaschik, Ιορδάνης Ορφανίδης)

Τι κολυμπάει και γελάει (Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη)

The foreigner (Αλήθεια Αβράμη)

Cowboy (Γιάννης Χαριτίδης)

Ο κλέφτης (Ιρίνα Μπόικο)

Το τέρας κοιμάται (Κωστής Χαραμουντάνης)

Debtfools (Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου)

Ι’m gay  (Νικόλας Κολοβός)

Χρήστος και Δήμητρα  (Αμέρισσα Μπάστα)

Αχ Ελλάδα… (Κώστας Αναγνωστόπουλος)

Ευχαριστούμε θερμά τους σκηνοθέτες και παραγωγούς των ταινιών που τις διέθεσαν αφιλοκερδώς γι’ αυτό το πρόγραμμα.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ. 2103300309

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Whitney Houston: Δείτε το trailer της βιογραφικής ταινίας «I wanna dance with somebody»

Η ζωή και η καριέρα της Whitney Houston στους κινηματογράφους με πρωταγωνίστρια τη Naomi Ackie.

Στην ταινία με τίτλο «I Wanna Dance With Somebody», τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Whitney House αναλαμβάνει η Naomi Ackie («The End of the F***ing World», «Master of None»). Στο εντυπωσιακό καστ συμμετέχουν επίσης ο Ashton Sanders (Moonlight) στον ρόλο του Bobby Brown και ο Stanley Tucci στον ρόλο του Clive Davis.

Το «I Wanna Dance With Somebody» περιγράφεται ως ένα «πορτρέτο χωρίς όρια της πολύπλοκης και πολύπλευρης γυναίκας πίσω από τη φωνή». Η ταινία ακολουθεί τη διαδρομή της Whitney House από κορίτσι της χορωδίας του Νιου Τζέρσεϊ σε μία από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

Η πρώτη ματιά της ταινίας ξεκινά δείχνοντάς μας πώς ξεκίνησαν όλα, καθώς ο Clive Davis φτάνει σε ένα κλαμπ όπου ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της. Τη ρωτά: «Πώς είπαμε ότι σε λένε;», πριν της κλείσει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Columbia Records.

Η άνοδος της Whitney είναι γρήγορη. Στο trailer εμφανίζεται η στιγμή που ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της στο ραδιόφωνο.

«Το όνειρό μου; Να τραγουδάω ό, τι θέλω να τραγουδήσω, να είμαι όπως θέλω να είμαι», λέει η Naomi Ackie στοrailer στον ρόλο της Whitey House. «Να φτάσω σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό μπορώ».

Whitney Houston

Δεν ήξερε ότι αυτό θα ήταν μόνο ένα μικρό μέρος των επιτευγμάτων της στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η εμβληματική ερμηνεία του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ στο Super Bowl του 1991, μία στιγμή που συγκαταλέγεται στο trailer.

Αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ήρθε χωρίς την κριτική του.

Σε άλλο σημείο του trailer, λένε στη Whitney House ότι η μουσική της «δεν είναι αρκετά μαύρη» και η τραγουδίστρια απαντά με θάρρος: «Κοιτάξτε, δεν ξέρω πώς να τραγουδήσω ως μαύρη και δεν ξέρω ούτε πώς να τραγουδήσω ως λευκή. Ξέρω πώς να τραγουδάω».

Το σενάριο του «I Wanna Dance With Somebody» υπογράφει ο Anthony McCarten, ο οποίος έχει συμμετάσχει επίσης σε βιογραφικές ταινίες όπως το «The Theory of Everything» (Η Θεωρία των Πάντων), το «Darkest Hour» (Η Πιο Σκοτεινή Ώρα) και το «Bohemian Rhapsody» για τον Freddie Mercury των Queen.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Kasi Lemmons, η οποία κέρδισε την αναγνώριση με την ταινία «Harriet» του 2019. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Clive Davis.

Το «I Wanna Dance With Somebody» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο.

Πηγή: simpleradio.gr

 

Continue Reading

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Coldplay: Η περιοδεία «Music of the spheres» έρχεται ζωντανά στους κινηματογράφους

Η επερχόμενη συναυλία των Coldplay στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής θα προβληθεί ζωντανά σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι Coldplay θα πραγματοποιήσουν στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο μία ξεχωριστή ζωντανή μετάδοση της συναυλίας της θεαματικής παγκόσμιας περιοδείας τους «Music Of The Spheres World Tour» στο στάδιο της River Plate στο Μπουένος Άιρες.

Η συναυλία θα προβληθεί σε χιλιάδες κινηματογραφικές αίθουσες σε περισσότερες από 70 χώρες στις 28 και 29 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την Trafalgar Releasing, η οποία είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός μαζί με την CJ 4DPlex.

Η εκδήλωση θα δώσει στους παγκόσμιους θαυμαστές του συγκροτήματος την ευκαιρία να απολαύσουν το περίφημο live show των Coldplay στην περιοδεία «Music Of The Spheres», η οποία έχει πουλήσει περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια εισιτήρια.

Το show των Coldplay έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από θαυμαστές και κριτικούς: η Guardian το χαρακτήρισε «πραγματικά εκπληκτικό», η New York Post το περιέγραψε ως «μια βραδιά για τα βιβλία της ιστορίας» και η Glasgow Evening Times το ανακήρυξε ως «το σπουδαιότερο show στη γη».

Στη συναυλία, οι Coldplay θα ερμηνεύσουν κλασικές επιτυχίες από όλη την καριέρα τους, όπως τα «Yellow», «The Scientist», «Fix You», «Viva La Vida», «A Sky Full Of Stars» και «My Universe», σε ένα στάδιο γεμάτο φώτα, λέιζερ, πυροτεχνήματα και LED βραχιολάκια, όλα αυτά συνδυάζονται για να κάνουν τις συναυλίες των Coldplay μια απολαυστική και ζωογόνο εμπειρία.

Αυτή την υπέροχη συναυλία θα σκηνοθετήσει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Paul Dugdale, βραβευμένος με BAFTA και υποψήφιος για Grammy.

coldplaycinema.live την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: simpleradio.gr

Continue Reading

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Νέα καθυστέρηση στην πρεμιέρα του Fast & Furious 9

Κατά έναν μήνα θα καθυστερήσει η πρεμιέρα του Fast & Furious 9.

Συγκεκριμένα, η πολύαναμενόμενη ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 25 Ιουνίου κι όχι στις 25 Μαΐου, καθώς ο Τζο Μπάιντεν ότι οι καθολικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν το Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι το trailer για το Fast & Furious 9 έπαιξε στον τελικό του SuperBowl

Δείτε τo σχετικό βίντεο:

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en