ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» | 6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 η τελετή βράβευσης του 6 ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Το Έπος των Οχυρών αποτυπώθηκε στις ζωγραφιές, στις τρισδιάστατες κατασκευές, στα ποιήματα, στα διηγήματα, στις ταινίες μικρού μήκους και στα τραγούδια που δημιούργησαν 1298 μαθητές με την συνδρομή 174 εκπαιδευτικών από 104 Σχολεία (Δημοτικά-Γυμνάσια- Λύκεια) από όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός έτυχε καθολικής αποδοχής από την πανελλήνια μαθητική κοινότητα καθώς συμμετείχαν ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Μειονοτικά και Ειδικά Σχολεία, Μουσικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή αλλοδαπών μαθητών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την Μάχη των Οχυρών και δημιούργησαν εκπληκτικά έργα δείχνοντας ότι γίνονται κοινωνοί της Ελληνικής Παιδείας.

Το μήνυμα της Μάχης των Οχυρών ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ τόνισε στον χαιρετισμό που απέστειλε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ.Ζέττα Μακρή, η οποία συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την συγκινητική συμμετοχή τους, καθώς και τον Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη για την διοργάνωση του Διαγωνισμού.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version