Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η κυβέρνηση σε αναμονή της επίσημης τοποθέτησης των δανειστών

Παρέδωσε δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων

Την επίσημη τοποθέτηση των δανειστών, σε πολιτικό επίπεδο, για τα δύο νέα κείμενα που κατέθεσε νωρίς το πρωί η Αθήνα, περιμένει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση παρέδωσε δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων με στόχο να κλείσει η διαφορά στο δημοσιονομικό με εναλλακτικές προτάσεις και αφετέρου να προσδιοριστεί ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές: «Θα συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο περιμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτησή τους».

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σε άτυπη ενημέρωση «η ελληνική κυβέρνηση, μετά την έκφραση αντίθεσης απ’ όλα τα ελληνικά κόμματα στην πρόταση των θεσμών, συνεχίζει την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, στη βάση της πρότασης που τους έχει καταθέσει»

Σημειώνεται ότι τα κείμενα παραδόθηκαν στον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν τις νέες προτάσεις.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Κώστας Αντωνιάδης: «Η Θάσος παραμελημένη από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας»

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, εξέφρασε έντονη κριτική προς τη διοίκηση της περιφέρειας, επισημαίνοντας την έλλειψη προβολής της Θάσου στις τουριστικές καμπάνιες.

Δημοσιογράφος: Κύριε Αντωνιάδη, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που δεχθήκατε να μιλήσετε μαζί μας. Πρόσφατα ασκήσατε κριτική στη διοίκηση της περιφέρειας αναφορικά με την τουριστική προβολή. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα γι’ αυτό;

Κώστας Αντωνιάδης: Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η κριτική μου προς τη διοίκηση της περιφέρειας εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι η Θάσος, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας, δεν έχει συμπεριληφθεί επαρκώς στην τουριστική προβολή της περιφέρειας. Παρά τη μεγάλη σημασία της για τον τουρισμό και την οικονομία μας, βλέπουμε ότι λείπει από τις στρατηγικές προβολής και τις καμπάνιες που υλοποιούνται. Αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνει μια σοβαρή παράλειψη από την πλευρά της περιφερειακής διοίκησης.

Δημοσιογράφος: Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι συνέπειες αυτής της παράλειψης για τη Θάσο και γενικότερα για την περιοχή;

Κώστας Αντωνιάδης: Οι συνέπειες είναι σημαντικές. Η έλλειψη προβολής σημαίνει λιγότερους επισκέπτες, κάτι που επηρεάζει άμεσα την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Η Θάσος έχει πολλά να προσφέρει, από φυσική ομορφιά μέχρι αρχαιολογικούς χώρους, και η απουσία της από τις τουριστικές καμπάνιες περιορίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ευημερίας της περιοχής.

Δημοσιογράφος: Έχετε επίσης εκφράσει ανησυχία για την αλλαγή μορφής της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;

Κώστας Αντωνιάδης: Η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ήταν ένας βασικός φορέας υλοποίησης έργων στην περιφέρειά μας, ο οποίος λειτουργούσε με συγκεκριμένες διαδικασίες και στόχους. Πρόσφατα, ωστόσο, παρατηρούμε αλλαγές στη μορφή και τη λειτουργία της, οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον της περιοχής. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν τη μείωση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, καθώς και την απομάκρυνση από τους αρχικούς στόχους της οργανισμού, που είναι η αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μ. Παπαδόπουλος: Κάλεσμα σε Βουλευτές και φορείς για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής Μας” :

Με επιστολή που στείλαμε στους Βουλευτές του Νομού μας και στους τοπικούς φορείς της εστίασης και της αγοράς, και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που αναλάβαμε στις 15 Μαΐου, επαναφέρουμε την πρόταση για ανάληψη μιας κοινής πρωτοβουλίας για την κατάργηση ή αναστολή της απόφασης της ΑΑΔΕ να αυξήσει μετά τις 30 Ιουνίου τον συντελεστή ΦΠΑ σε ροφήματα ευρείας και καθημερινής κατανάλωσης που προσφέρουν καφετέριες και εστιατόρια (καφές, κακάο, τσάι, χαμομήλι και λοιπά αφεψήματα).

Είναι η ώρα να τοποθετηθούμε ως τοπική κοινωνία υπέρ της κατάργησης ή αναστολής του εν λόγω μέτρου και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι επαγγελματίες και καταναλωτές δε θα αντέξουν ένα ακόμη μέτρο που θα ενισχύσει την ακρίβεια που ήδη πλήττει επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Η Κυβέρνηση, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αντιμετωπίζει το δημογραφικό πρόβλημα»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, συνεχίζοντας την προβολή των πεπραγμένων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής, μέσω οπτικοποιημένων μηνυμάτων, με αφορμή το δημογραφικό, έκανε την εξής δήλωση:

«Το δημογραφικό, δηλαδή η υπογεννητικότητα, αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του Έθνους.

Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυξήσαμε από τις αρχές του 2024 κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά.

Επεκτείναμε το επίδομα μητρότητας, από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.

Αυξήσαμε το επίδομα γέννησης από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί σε 2.400 έως 3.500 ευρώ, αναλόγως του αριθμού των παιδιών.

Διευρύναμε τους δικαιούχους των voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυξάνοντας τη χρηματοδότηση κατά 25.000.000 ευρώ.

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της Δράσης “Νταντάδες της Γειτονιάς”.

Στο πρόγραμμα “Σπίτι μου”, το οποίο σύντομα θα διευρυνθεί, έχουν ενταχθεί πάνω από 9.000 αιτήσεις νέων ζευγαριών και ήδη εκταμιεύθηκαν σχεδόν 6.000 δάνεια».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en