Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Κώστας Αντωνιάδης: «Η Θάσος παραμελημένη από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας»

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, εξέφρασε έντονη κριτική προς τη διοίκηση της περιφέρειας, επισημαίνοντας την έλλειψη προβολής της Θάσου στις τουριστικές καμπάνιες.

Δημοσιογράφος: Κύριε Αντωνιάδη, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που δεχθήκατε να μιλήσετε μαζί μας. Πρόσφατα ασκήσατε κριτική στη διοίκηση της περιφέρειας αναφορικά με την τουριστική προβολή. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα γι’ αυτό;

Κώστας Αντωνιάδης: Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η κριτική μου προς τη διοίκηση της περιφέρειας εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι η Θάσος, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας, δεν έχει συμπεριληφθεί επαρκώς στην τουριστική προβολή της περιφέρειας. Παρά τη μεγάλη σημασία της για τον τουρισμό και την οικονομία μας, βλέπουμε ότι λείπει από τις στρατηγικές προβολής και τις καμπάνιες που υλοποιούνται. Αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνει μια σοβαρή παράλειψη από την πλευρά της περιφερειακής διοίκησης.

Δημοσιογράφος: Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι συνέπειες αυτής της παράλειψης για τη Θάσο και γενικότερα για την περιοχή;

Κώστας Αντωνιάδης: Οι συνέπειες είναι σημαντικές. Η έλλειψη προβολής σημαίνει λιγότερους επισκέπτες, κάτι που επηρεάζει άμεσα την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Η Θάσος έχει πολλά να προσφέρει, από φυσική ομορφιά μέχρι αρχαιολογικούς χώρους, και η απουσία της από τις τουριστικές καμπάνιες περιορίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ευημερίας της περιοχής.

Δημοσιογράφος: Έχετε επίσης εκφράσει ανησυχία για την αλλαγή μορφής της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;

Κώστας Αντωνιάδης: Η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ήταν ένας βασικός φορέας υλοποίησης έργων στην περιφέρειά μας, ο οποίος λειτουργούσε με συγκεκριμένες διαδικασίες και στόχους. Πρόσφατα, ωστόσο, παρατηρούμε αλλαγές στη μορφή και τη λειτουργία της, οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον της περιοχής. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν τη μείωση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, καθώς και την απομάκρυνση από τους αρχικούς στόχους της οργανισμού, που είναι η αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νεκρός 86χρονος λουόμενος σε παραλία της Θάσου

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου, ότι ένας 86χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την θαλάσσια περιοχή Ραχώνι “ΠΛΑΤΑΝΑ” της Θάσου.

Στον 86χρονο, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους της παραλίας και από το πλήρωμα του ασθενοφόρου οχήματος, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Kourtidis Group | Το «1ο Amphipolis Forum» στο Συνεδριακό Κέντρο Αμφίπολης

Το «1ο Amphipolis Forum» που διοργανώνεται από τον Δήμο Αμφίπολης και την Kourtidis Group, ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, φορέων και επιχειρηματιών.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στους εξωτερικούς χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Αμφίπολης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και των επιμελητηρίων Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Το φόρουμ περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες, με στόχο την ανάλυση ζητημάτων ανάπτυξης της παραλιακής περιοχής από τον Στρυμονικό κόλπο έως τη Θάσο, καθώς και των νομών Σερρών, Καβάλας και Δράμας. Οι θεματικές αυτές επικεντρώνονται σε τομείς όπως ο Τουρισμός, οι Επενδύσεις και οι Υποδομές, προσδιορίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Συντονιστές της εκδήλωσης είναι ο διευθυντής της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή», κ. Αθανάσιος Έλλις, και ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καμπουράκης.

Δέιτε Ζωντανά:

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Με δύο επιπλέον οδηγούς ΕΚΑΒ ενισχύεται από σήμερα το Κέντρο Υγείας Πρίνου»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι το Κέντρο Υγείας Πρίνου ενισχύεται από σήμερα με την προσθήκη δύο (2) ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχιών, οι οποίοι θα υπηρετούν ως οδηγοί στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο Επιλοχίες θα παραμείνουν στις συγκεκριμένες θέσεις τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι αυτή η ενίσχυση αποτελεί ικανοποίηση ενός ακόμα αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, το οποίο είχε μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία. Στην ανάρτησή του, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en