ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η κινεζική ασφαλιστική αγορά γίνεται παγκόσμια δύναμη

κινεζική ασφαλιστική αγορά… έρχεται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών του κλάδου αλλά και όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της κινεζικής ρυθμιστικής Αρχής, η ασφαλιστική αγορά της Κίνας θα ανέβει… στο παγκόσμιο βάθρο φέτος καθώς θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ασφαλιστικές εταιρείες του ασιατικού γίγαντα ψάχνουν για ευκαιρίες συνεργασιών με δυτικές ασφαλιστικές για να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία τους. Επιθυμούν, παράλληλα, να αποκτήσουν γνώση για διαφορετικά προϊόντα, πρακτικές τιμολόγησης και τεχνολογίες, καθώς η αναδυόμενη κινεζική ασφαλιστική αγορά είναι έτοιμη να… εκτοξευτεί.

Τα ασφάλιστρα του κλάδου ασφαλίσεων κατά ζημιών σημείωσαν αύξηση 17% σε πραγματικούς όρους το 2014, σηματοδοτώντας τον 13ο διαδοχικό χρόνο με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, σύμφωνα με την Swiss Re.

Η ανάγκη για διεύρυνση των προϊόντων έχει πυροδοτηθεί από τη μείωση της ζήτησης για ασφάλειες αυτοκινήτου καθώς οι πωλήσεις οχημάτων εξασθενούν λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας, ενώ την ίδια στιγμή αναμένονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τα ασφάλιστρα των προγραμμάτων Υγείας.

Στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, οι Fosun International και Anbang Insurance Group έχουν ήδη ολοκληρώσει deals ύψους 6,1 δισ. δολαρίων στο εξωτερικό. Επίσης, η China Pacific insurance Group έχει διευρύνει τις σχέσεις της με την Allianz για την διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων υγείας και περίθαλψης.

Η ανάπτυξη της κινεζικής ασφαλιστικής αγοράς γίνεται με σωστά βήματα καθώς πάρα πολλοί είναι οι Κινέζοι ασφαλιστές που εκπαιδεύονται στο Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να φέρουν μαζί τους τη γνώση από τις ανεπτυγμένες αγορές.

 

insurancedaily.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version