ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξελίξεις στα Σούπερ Μάρκετ με διασώσεις και Deal

Μεγάλη και γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρήκε λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε, την ώρα που κυοφορείται deal στον κλάδο.

Τρέχουν οι εξελίξεις από το μέτωπο των σούπερ μάρκετς. Σας γράφαμε την περασμένη εβδομάδα ότι φαίνεται να βρίσκεται, κυριολεκτικά στο παρά 5′, λύση για μια μεγάλη και γνωστή αλυσίδα, με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας. Η λύση δίνεται μέσω δανείου από τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες πήραν την απόφαση να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία στη συγκεκριμένη φίρμα, η οποία είναι ελληνική, από τις λεγόμενες παραδοσιακές του κλάδου, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Ήδη, για να αντεπεξέλθει η ίδια έχει προχωρήσει σε μονομερή – στις περισσότερες των περιπτώσεων – “κουρέματα” υποχρεώσεων, απέναντι σε προμηθευτές της και κυρίως στους μικρότερους. Στους δε μεγάλους, έχει διαμηνύσει ότι θα πληρώσει όποτε είναι σε θέση να το πράξει. Το γεγονός είχε και έχει… εξαγριώσει κάποιους από τους τελευταίους, με έναν από αυτούς, στον οποίο το υπόλοιπο φέρεται να έχει σκαρφαλώσει σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, να απειλούσε να προχωρήσει σε δικαστικές διαδικασίες. Ωστόσο, φαίνεται πως με την παρέμβαση των τραπεζών βρέθηκε μια προσωρινή λύση, που διασφαλίζει τη λειτουργία του δικτύου για το προσεχές διάστημα.

Υπάρχουν, ωστόσο και ευχάριστα νέα από το μέτωπο. Συγκεκριμένα και παρά τα περί του αντιθέτου διαδιδόμενα προχωρά το deal μεταξύ της δύο άλλων μεγάλων επίσης αλυσίδων του κλάδου. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι διαπραγματεύσεις μπήκαν στην τελική τους ευθεία.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version