ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Εκπρόσωπος κόμματος Ερντογάν | Ο φάκελος Ελλάδα είναι πλήρης θεμάτων, θα συζητηθούν όλα

“Ο φάκελος Ελλάδα είναι πλήρης θεμάτων. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, ειδικά από τις μελέτες εξερεύνησης φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Είμαστε γείτονες και μπορούμε να λύσουμε αυτά τα ζητήματα. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα, από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι τον εξοπλισμό των νησιών”, είπε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μετά από συνεδρίαση των στελεχών, σχολιάζοντας το γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν, για το οποίο κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ.

Πιστός στο δόγμα “παίζουμε με όλους”, ο Τούρκος πολιτικός σχολίασε το γεγονός ότι η Τουρκία επικρίνεται για την μη ξεκάθαρη στάση της απέναντι σε Δύση και Ρωσία: “Είναι άλλο πράγμα να αντιτίθεται κανείς στην κατοχή της Ουκρανίας από τη Ρωσία, και άλλο πράγμα να προκαλεί μίσος κατά του ρωσικού πολιτισμού και του ρωσικού λαού. Ο πρόεδρός μας έχει προειδοποιήσει τις ευρωπαϊκές χώρες για αυτό”.

Εκφράζοντας ότι είναι κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Τσελίκ είπε: “Μια στάση όπως η καταστροφή της εδαφικής ακεραιότητας οποιασδήποτε χώρας δεν είναι ποτέ αποδεκτή. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να είμαστε ρεαλιστές εδώ. Η ασφάλεια της Ρωσίας και οι ανησυχίες πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν”.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version