Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον των Λουτρών Ελευθερών στη Ν. Πέραμο

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση ομιλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε καφέ στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Ο λόγος για την εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση των Λουτρών Ελευθερών αποτελούμενη από επιστήμονες, αυτοδιοικητικούς αλλά και επιχειρηματίες που σκοπό της είχε μία ανοιχτή συζήτηση για το ένδοξο παρελθόν, το αβέβαιο παρόν αλλά και το μέλλον της Λουτρόπολης Ελευθερών. Παρών στην εκδήλωση μάλιστα ήταν και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης που εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέλλον των λουτρών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές οι Καρασαββόγλου Τάσος, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ
Αγγελίδης Ζήσης, Διδάκτωρ Υδρογεωλογίας ΑΠΘ, εκπρόσωπος επιστημονικού προσωπικού του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
Τάσσης Γιώργος, Επιχειρηματίας από το Άγγιστρο Σερρών, μέτοχος της πολυμετοχικής εταιρίας «Αναπτυξιακή Αγκίστρου ΑΕ»
Νεστορίδης Γιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Καβάλας ενώ ακολούθησε διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους.

 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάσωση των Λουτρών Ελευθερών συστάθηκε προκειμένου να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει:
• τον δημόσιο χαρακτήρα των ιαματικών πηγών,
• την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος των Λουτρών Ελευθερών από “επενδύσεις” που γίνονται με τη λογική της ιδιωτικοποίησης, της ισοπέδωσης, των φαραωνικών κατασκευών, του “all inclusive”,
• την διατήρηση και προστασία των κτιρίων των Λουτρών Ελευθερών ως Μνημεία της Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,
• να προτείνει, τέλος, μια άλλου είδους διαχείριση, τα οφέλη της οποίας θα απλώνονται στο κοινωνικό σύνολο και θα ενισχύουν την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en