Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πρωτοβουλία πολιτών για τη διάσωση των Λουτρών Ελευθερών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

Λοιπόν, κανείς δεν έχει να πει τίποτα;

Πριν λίγες μέρες, μια πυρκαγιά που ξέσπασε για «άγνωστη αιτία» κατάστρεψε μεγάλο τμήμα του εσωτερικού και της οροφής του ιστορικού ξενοδοχείου «Παγγαίο», που βρίσκεται στα Λουτρά Ελευθερών.

Εξαιτίας μιας σύμπτωσης – από αυτές που χαρακτηρίζονται και… διαβολικές – η πυρκαγιά συνέπεσε με την οριστική ρήξη και ακύρωση της συμφωνίας ανάμεσα στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας και την εταιρία ΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε., που για περισσότερα από τέσσερα χρόνια θεωρούνταν ο φέρελπις «επενδυτής» για την περιοχή των Λουτρών και απολάμβανε της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της αναπτυξιακής εταιρίας της Αντιπεριφέρειας και -βεβαίως – του ίδιου του αντιπεριφερειάρχη, κ. Μαρκόπουλου.

Εν τω μεταξύ, αυτά τα τέσσερα χρόνια που υποτίθεται ότι ήταν σε ισχύ η σύμβαση μίσθωσης (από τον Μάρτιο του 2012, συγκεκριμένα) τα πράγματα στα Λουτρά Ελευθερών δεν πήγαιναν και τόσο καλά. Ο χώρος είχε αφεθεί σε πλήρη εγκατάλειψη και τα κτίρια – ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας – έχαναν συνεχώς την μάχη με τον χρόνο, την φθορά και τους βανδαλισμούς. Η έλλειψη ενδιαφέροντος του φερόμενου «επενδυτή» ήταν ολοφάνερη, για τους αρμόδιους της Αντιπεριφέρειας, ωστόσο, δεν συνέτρεχε κανένας λόγος ανησυχίας. Το επιστέγασμα όλης αυτής της «αναπτυξιακής» πορείας – για την οποία πλήρη ευθύνη φέρει η Αντιπεριφέρεια Καβάλας – ήταν η προ ολίγων ημερών πυρκαγιά στο ξενοδοχείο «Παγγαίο».

Όπως ήταν αναμενόμενο, την πυρκαγιά ακολούθησε εκκωφαντική σιωπή από πλευράς των αρμοδίων, πλην μιας λιτής αλλά εξαιρετικά αποκαλυπτικής των προθέσεων του, δήλωσης του κ. Μαρκόπουλου. Ο οποίος αφού ξεπέρασε με σχετική ευκολία το γεγονός ότι «ένα κτίριο κάηκε» (τί κι αν η περιοχή των Λουτρών Ελευθερών είναι σε καθεστώς προστασίας ως «ιστορικός τόπος») υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την διαδικασία για να βρεθεί νέος ανάδοχος! Καμιά δέσμευση για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου στην αρχική του μορφή! Καμιά δέσμευση για απόδοση ευθυνών, παρότι υπήρχε όρος στη  σύμβαση που υποχρέωνε τον επενδυτή να διατηρεί τα κτίρια σε καλή κατάσταση. Καμιά δεύτερη σκέψη ως προς το αποτυχημένο – όπως αποδείχθηκε – μοντέλο «ανάπτυξης», που σχεδόν εμμονικά υπερασπίστηκε η διοίκηση της Αντιπεριφέρειας, όλα αυτά τα χρόνια. Αντί όλων αυτών, θα κάνουμε το ένα και μοναδικό πράγμα που γνωρίζουμε καλά: Θα ψάξουμε νέο «επενδυτή»!

Όλα καλώς καμωμένα, λοιπόν, κ. Μαρκόπουλε; Εμείς – ως Πρωτοβουλία Πολιτών για την διάσωση των Λουτρών Ελευθερών – λέμε όχι. Λέμε ότι ήταν αρκετά τα τέσσερα χρόνια συνεχούς υποβάθμισης, απαξίωσης και καταστροφής, που με τις δικές σας επιλογές επιφέρατε στα Λουτρά Ελευθερών. Λέμε ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να βρείτε νέο κλειδούχο, για να του παραδώσετε τα κλειδιά, όπως κάνατε με τον κ. Νταβέλη. Οι ιαματικές πηγές είναι δημόσιο αγαθό και ο ρόλος σας απαιτεί να το προασπίσετε ως τέτοιο και όχι να το εκχωρείτε στον κάθε φερόμενο «επενδυτή» και μάλιστα συνολικά, μονοπωλιακά και «πακέτο» με όλα τα κτίρια και το φυσικό περιβάλλον! Η πολυπόθητη ανάπτυξη για τα Λουτρά Ελευθερών δεν μπορεί να έρθει μέσα από την λογική των υπερμεγεθών «επενδύσεων» και του «all inclusive», αλλά μέσα από τη διατήρηση και προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ιαματικών πηγών, γύρω από οποίες μπορούν να αναπτυχθούν μια σειρά από επιχειρήσεις, ιδιωτικού, κοινωνικού, δημόσιου, ή μεικτού χαρακτήρα, με τρόπο που τα όποια οφέλη να διαχέονται στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Η ήδη εκφρασμένη πρόθεση του δημάρχου Παγγαίου ότι θα μπορούσε ο εν λόγω Δήμος να έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση και ανάπτυξη των Λουτρών Ελευθερών, ανοίγει τον δρόμο προς μια τέτοια αναπτυξιακή λογική και θα έχει τη στήριξη μας, στο μέτρο βέβαια που θα διασφαλίζει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τέλος, αυτονόητα απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση του ιστορικού κτίσματος που κάηκε, καθώς και όλων των κτιρίων αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, που προσδίδουν στα Λουτρά Ελευθερών τον χαρακτηρισμό του «ιστορικού τόπου».

 

unnamed (1)

 

unnamed (2)

 

unnamed (3)

 

unnamed (4)

 

unnamed

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Α.Μ.Θ | Άσκηση “ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024”

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, Άσκηση Πολιτικής Προστασίας επί Χάρτου
(Α.Ε.Χ.), με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024».

Η Άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας «Νικολάου Μάρτη» με ώρα έναρξης 09:35 π.μ. και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Π.Α.Μ.Θ καθώς επίσης του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δασικών Υπηρεσιών, του Στρατού, των Δήμων, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των Εθελοντικών Οργανώσεων και άλλων Υπηρεσιών και φορέων οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το θέμα. Επισημαίνεται ότι η Άσκηση είναι η μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχής Άσκηση Πολιτικής Προστασίας που διεξάγεται στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Σκοπός της Άσκησης είναι η αξιολόγηση της πληρότητας και αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων σχεδίων, του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκόμενων με το θέμα των
δασικών πυρκαγιών, Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών της Π.Ε. Καβάλας από τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΒΙΟΠΑ Καβάλας

«Η συνεργασία μας είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του τόπου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και δεσμεύθηκε για την όσο το δυνατόν τακτικότερη παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΒΙΟΠΑ.

Ο ορισμός της νέας διοίκησης του ΒΙΟΠΑ και η διαπίστωση της άρτιας συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με τους κυριότερους εταίρους, δηλαδή τον Δήμο Καβάλας και το
Επιμελητήριο Καβάλας, ήταν οι θετικές εξελίξεις που προέκυψαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευσης της εταιρίας που συγκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27/05, με
πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΒΙΟΠΑ Καβάλας και τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης
γνωστοποίησε την πρότασή του για τα νέα μέλη του Δ.Σ. και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία με τους άλλους εταίρους, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν το χώρο της μεταποίησης και τα οποία είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Συγκεκριμένα ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε ότι «σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, οι τρεις εταίροι του ΒΙΟΠΑ Καβάλας να έχουμε ορίσει τους εκπροσώπους μας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα λειτουργήσει το ΒΙΟΠΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς Περιφέρειας προτείναμε:

  • τον κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου, ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο
  • τον κ. Δημήτριο Κλειτσιώτη και

  • τον κ. Δημήτριο Στεργιόπουλο.

Η πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ενδυναμώσουμε τον ρόλο του ΒΙΟΠΑ. Για άλλη μία φορά θα συγχαρώ τους δύο εταίρους τον Δήμο Καβάλας και το Εμπορικό Επιμελητήριο
Καβάλας. Η συνεργασία μας είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του τόπου. Θέλω να εξάρω την υψηλή εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ σε επίπεδο Δημάρχου και Προέδρου και δεσμεύομαι για τη δική μου συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις όταν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου».

Ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης από την πλευρά του δήλωσε αισιόδοξος για το έργο που θα παραχθεί από τη νέα διοίκηση, τονίζοντας ότι: «Όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης σήμερα έγινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση ούτως ώστε να οριστούν εκπρόσωποι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ Καβάλας. Από πλευράς Δήμου
θα είμαι εγώ και θέλουμε να δείξουμε ότι η ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ Καβάλας είναι μονόδρομος. Έγινε καλή δουλειά με την προηγούμενη διοίκηση και είμαστε σίγουροι ότι η
ίδια δουλειά και ίσως και καλύτερη θα γίνει και τώρα».

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το κλίμα καλής συνεργασίας και επισήμανε το σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο του ΒΙΟΠΑ σημειώνοντας ότι : «Ένας νέος κύκλος για το ΒΙΟΠΑ της Καβάλας ξεκινάει σήμερα με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως δηλώσαμε οι τρεις εταίροι, θέλουμε το
ΒΙΟΠΑ Καβάλας να πρωτοστατήσει στον ρόλο της ανάπτυξης. Είμαστε εδώ να δείξουμε ότι αυτή η προσπάθεια της καλής συνεργασίας θα τη συνεχίσουμε και το επόμενο
χρονικό διάστημα».

Οι τρεις επικεφαλής των εταίρων του ΒΙΟΠΑ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για όλα όσα έπραξε για τον φορέα.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής στο ENA Channel : “Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, τα όνειρα των αθλητών γίνονται πραγματικότητα”

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής, ο νεαρός αθλητής από την Ελευθερούπολη Καβάλας, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να σημειώσει μια εξαιρετική επίδοση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία. Ο Γαβριήλ τερμάτισε 7ος στον τελικό του αγωνίσματος, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο της φυσικής του κατάστασης και της αθλητικής του προετοιμασίας.

Η επίδοση αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και υποστήριξης από την οικογένεια, τους προπονητές και την τοπική κοινωνία της Ελευθερούπολης. Ο νεαρός αθλητής έχει εργαστεί ακούραστα, με ώρες προπόνησης και συμμετοχής σε διάφορους αγώνες, προκειμένου να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Η επιτυχία του στον παγκόσμιο στίβο αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους αθλητές της περιοχής.

Στο αγώνισμα, ο Γαβριήλ έδειξε από την αρχή αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, κρατώντας σταθερό ρυθμό και αποδεικνύοντας την ικανότητά του να ανταγωνίζεται με τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Η κατάκτηση της 7ης θέσης σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα και επιβεβαιώνει τη δυναμική του για μελλοντικές επιτυχίες.

Ευχόμαστε στον Γαβριήλ καλή συνέχεια και πολλές ακόμα επιτυχίες στο μέλλον!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση των Λουτρών Ελευθερών

Η επιλογή της αναπτυξιακής εταιρίας της Αντιπεριφέρειας Καβάλας να εκμισθώσει για τα επόμενα 40 χρόνια τα Λουτρά Ελευθερών σε ιδιώτη – επενδυτή, είναι προφανές ότι έχει αποτύχει.

Σήμερα, περισσότερο από τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης, τα Λουτρά Ελευθερών έχουν οδηγηθεί σε πλήρη υποβάθμιση και μαρασμό και τα κτίρια που θα έπρεπε να προστατεύονται ως Μνημεία της Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχουν εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάσωση των Λουτρών Ελευθερών συστάθηκε προκειμένου να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει:
• τον δημόσιο χαρακτήρα των ιαματικών πηγών,
• την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος των Λουτρών Ελευθερών από “επενδύσεις” που γίνονται με τη λογική της ιδιωτικοποίησης, της ισοπέδωσης, των φαραωνικών κατασκευών, του “all inclusive”,
• την διατήρηση και προστασία των κτιρίων των Λουτρών Ελευθερών ως Μνημεία της Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,
• να προτείνει, τέλος, μια άλλου είδους διαχείριση, τα οφέλη της οποίας θα απλώνονται στο κοινωνικό σύνολο και θα ενισχύουν την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Για τον λόγο αυτό καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες, την Τρίτη 28/4, στις 8.00 το βράδυ, στην καφετέρια ΕΔΕΜ στην Ν. Πέραμο.
Συμμετέχουν:
Καρασαββόγλου Τάσος, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ
Αγγελίδης Ζήσης, Διδάκτωρ Υδρογεωλογίας ΑΠΘ, εκπρόσωπος επιστημονικού προσωπικού του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
Τάσσης Γιώργος, Επιχειρηματίας από το Άγγιστρο Σερρών, μέτοχος της πολυμετοχικής εταιρίας «Αναπτυξιακή Αγκίστρου ΑΕ»
Νεστορίδης Γιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Καβάλας
Θα ακολουθήσει διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους.

Πηγή: KavalaPress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Α.Μ.Θ | Άσκηση “ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024”

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, Άσκηση Πολιτικής Προστασίας επί Χάρτου
(Α.Ε.Χ.), με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024».

Η Άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας «Νικολάου Μάρτη» με ώρα έναρξης 09:35 π.μ. και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Π.Α.Μ.Θ καθώς επίσης του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δασικών Υπηρεσιών, του Στρατού, των Δήμων, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των Εθελοντικών Οργανώσεων και άλλων Υπηρεσιών και φορέων οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το θέμα. Επισημαίνεται ότι η Άσκηση είναι η μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχής Άσκηση Πολιτικής Προστασίας που διεξάγεται στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Σκοπός της Άσκησης είναι η αξιολόγηση της πληρότητας και αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων σχεδίων, του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκόμενων με το θέμα των
δασικών πυρκαγιών, Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών της Π.Ε. Καβάλας από τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΒΙΟΠΑ Καβάλας

«Η συνεργασία μας είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του τόπου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και δεσμεύθηκε για την όσο το δυνατόν τακτικότερη παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΒΙΟΠΑ.

Ο ορισμός της νέας διοίκησης του ΒΙΟΠΑ και η διαπίστωση της άρτιας συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με τους κυριότερους εταίρους, δηλαδή τον Δήμο Καβάλας και το
Επιμελητήριο Καβάλας, ήταν οι θετικές εξελίξεις που προέκυψαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευσης της εταιρίας που συγκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27/05, με
πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΒΙΟΠΑ Καβάλας και τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης
γνωστοποίησε την πρότασή του για τα νέα μέλη του Δ.Σ. και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία με τους άλλους εταίρους, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν το χώρο της μεταποίησης και τα οποία είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Συγκεκριμένα ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε ότι «σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, οι τρεις εταίροι του ΒΙΟΠΑ Καβάλας να έχουμε ορίσει τους εκπροσώπους μας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα λειτουργήσει το ΒΙΟΠΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς Περιφέρειας προτείναμε:

  • τον κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου, ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο
  • τον κ. Δημήτριο Κλειτσιώτη και

  • τον κ. Δημήτριο Στεργιόπουλο.

Η πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ενδυναμώσουμε τον ρόλο του ΒΙΟΠΑ. Για άλλη μία φορά θα συγχαρώ τους δύο εταίρους τον Δήμο Καβάλας και το Εμπορικό Επιμελητήριο
Καβάλας. Η συνεργασία μας είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του τόπου. Θέλω να εξάρω την υψηλή εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ σε επίπεδο Δημάρχου και Προέδρου και δεσμεύομαι για τη δική μου συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις όταν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου».

Ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης από την πλευρά του δήλωσε αισιόδοξος για το έργο που θα παραχθεί από τη νέα διοίκηση, τονίζοντας ότι: «Όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης σήμερα έγινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση ούτως ώστε να οριστούν εκπρόσωποι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ Καβάλας. Από πλευράς Δήμου
θα είμαι εγώ και θέλουμε να δείξουμε ότι η ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ Καβάλας είναι μονόδρομος. Έγινε καλή δουλειά με την προηγούμενη διοίκηση και είμαστε σίγουροι ότι η
ίδια δουλειά και ίσως και καλύτερη θα γίνει και τώρα».

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το κλίμα καλής συνεργασίας και επισήμανε το σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο του ΒΙΟΠΑ σημειώνοντας ότι : «Ένας νέος κύκλος για το ΒΙΟΠΑ της Καβάλας ξεκινάει σήμερα με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως δηλώσαμε οι τρεις εταίροι, θέλουμε το
ΒΙΟΠΑ Καβάλας να πρωτοστατήσει στον ρόλο της ανάπτυξης. Είμαστε εδώ να δείξουμε ότι αυτή η προσπάθεια της καλής συνεργασίας θα τη συνεχίσουμε και το επόμενο
χρονικό διάστημα».

Οι τρεις επικεφαλής των εταίρων του ΒΙΟΠΑ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για όλα όσα έπραξε για τον φορέα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Μητέρα με το βρέφος της παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο

Σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή δυο αυτοκινήτων σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28.05.2024) στην Κομοτηνή, με μία μητέρα και το μόλις εννέα μηνών βρέφος της να μεταφέρονται με τραύματα στο νοσοκομείο.

Το άτυχο βρέφος, μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, υποβάλλεται σε εξονυχιστικές εξετάσεις από νευροχειρουργούς και παιδοχειρουργούς προκειμένου να ξεπεράσει τα τραύματα που υπέστη από το τροχαίο στην Κομοτηνή. Κατόπιν ενημέρωσης από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής, μητέρα και βρέφος φέρουν τραύματα στα κάτω άκρα. Η μητέρα, έπειτα από ακτινολογικό και εργαστηριακό έλεγχο, πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στο newsit.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του βρέφους. Είπε πως το κοριτσάκι είναι καλά, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και φέρει βαθύ θλαστικό τραύμα δεξιάς κνήμης. Το βρέφος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμοδυναμικό ασταθές και σταθεροποιήθηκε έπειτα από χορήγηση υγρών.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en