ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Εκδήλωση για τα 40χρονια ποιμαντορίας  του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Φιλίππων κ. Προκόπιου

Εκδήλωση τιμής για τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιου, διοργανώνουν από κοινού το ερχόμενο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 ο Δήμος Καβάλας, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο κλήρος της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ.

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος εξελέγη μητροπολίτης Φιλίππων τον Μάιο του 1974 σε ηλικία 35 ετών και ενθρονίστηκε στις 15 Ιουνίου 1974 τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος, υπογραμμίστηκε πως με την εκδήλωση αυτή η τοπική κοινωνία αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στον ποιμενάρχη της που για σαράντα ολόκληρα χρόνια πρόσφερε σημαντικά έργα ανακουφίζοντας πολλούς συμπολίτες μας.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στις 18.30 το απόγευμα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο φουαγιέ θα λειτουργήσει έκθεση αγιογραφίας των σπουδαστών του τμήματος βυζαντινής αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ και έκθεση φωτογραφίας από τη 40χρονη ποιμαντορία του Σεβασμιώτατου μητροπολίτη κ.κ. Προκόπιου στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του ποιμενάρχη ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους δικηγόρος Δημήτρης Αποστολίδης  και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Παπαβέργος.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ και η χορωδία της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και τεχνών. Το συντονισμό και την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης θα έχει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αθανάσιος Αθανασίου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version